Puhelu päiväkodista

Isyyspakkaus

Rouva lähettää viestin kesken palaverin: "Soitettiinko sulle päiväkodista? Mulle oli soitettu jostain numerosta, joka vaikutti kaupungin numerolta."

Kyllä, minullekin on soitettu, ja numero näyttää päiväkodin numerolta. "Soitatko sinne?" tekstaan Rouvalle.

Saan vastaukseksi: "En pääse läpi sinne. Varattu."

"Yrititkö uudelleen?" kysyn perään hetken päästä mutten saa vastausta.

Vastausta ei ole tullut vielä kymmenen minuuttia myöhemminkään ja alan muuttua levottomaksi. Yritän vetää palaveria ja kirjoittaa kokousmuistiota samalla, kun pohdin, onko jotain sattunut. Ehkä tytölle on noussut kuumetta kesken päivän. Mutta olisiko siitä soitettu minuutin välein sekä minulle että Rouvalle. Miksi numero on varattu? Onko siellä jokin hätä, ja päiväkodista soitetaan nyt johonkin... sairaalaan?!?

Mielikuvitukseni laukkaa jo villisti, ja katselen kelloa miettien, olivatko lapset tähän aikaan jo siirtyneet ulos vai vasta sisällä välipalalla.

Kokouksen vetämisestä ei tule oikein mitään, joten päätän tarkistaa vaivihkaa netistä, onko numero todella tytön päiväkodin puhelinnumero.

Ei ole. Hmm.

Teen uuden Google-haun numerolla ja saankin selville, mistä puhelu tuli.

Numero on kyllä päiväkodin - mutta ei sen, jossa tyttö on hoidossa.

Se on meidän lähipäiväkotimme numero - sen, joka sijaitsee kotoamme muutaman sadan metrin päässä ja josta emme saaneet paikkaa puolitoista vuotta sitten. Sen, josta ei annettu oikeastaan mitään toivoa siihen, että paikka joskus aukeaisi.

Tekstaan löydökseni Rouvalle.

Hän on jo saanut soittajan itsekin kiinni ja vastaa viestiini: "Joo, me saataisiin nyt paikka sieltä."

!!!

Wau. Kuulemma muutamalle muullekin lapselle samasta päiväkodista on nyt tarjottu siirtoa samaan paikkaan. Nyt pitää sitten ottaa selvää, miten on käynyt niille tytön päiväkotikavereille, joiden tiedämme asuvan tässä samoilla nurkilla ja jotka ovat myös hakeneet siirtoa.

Asia selviääkin seuraavana aamuna, kun näen päiväkodissa näiden lasten vanhempia, ja käy ilmi, että siirtoa on tarjottu myös heille. Nyökyttelemme siinä sitten toisillemme, että tämä asia taitaa olla aika selvä.

* * *

Olemme nyt ottaneet paikan vastaan, ja tyttö aloittaa uudessa päiväkodissa loppiaisen jälkeen. Niin, todellakin: tämä päiväkoti avautuu joulun jälkeen kolme päivää aiemmin kuin nykyinen päiväkotimme, eli jouluongelmakin on nyt kolme päivää pienempi.

On tietysti harmillista, että päiväkodin ihana henkilökunta ei voi siirtyä mukana. Ei tässä voi kuitenkaan ajatella muuta kuin että lapsi kyllä tottuu uusiin hoitajiin ja viihtyy uudessa päiväkodissa varmasti yhtä hyvin kuin vanhassakin. Hän tulee kuitenkin viettämään päiväkodissa vielä 4,5 vuotta, joten ei tämä vaihdos liian myöhään tule.

Silti sydäntä särkee jo nyt, miten hän varmasti kyselee vanhojen hoitajiensa perään sitten tammikuussa.

Kommentit

Uraäiti (Ei varmistettu) http://uraaidinruuhkavuodet.blogspot.fi

Oli kiva, että tuosta numerosta tulikin positiivisia uutisia. :) Vähän alkoi jo lukiessa jännittää... Kyllä tyttö varmasti sopeutuu, kunhan uudenkin päiväkodin hoitajat ovat ammattitaitoisia ja lempeitä. Tsemppiä teille muutokseen - iso muutoshan se on joka tapauksessa pienen ihmisen elämässä!

Tommi K
Isyyspakkaus

Heh, hyvä jos vähän jännitti. Se tunnelma tekstistä piti välittyäkin :)

EevaE (Ei varmistettu)

Hyvin se menee! Meidän lapset vaihtoivat päiväkotia tänä syksynä. Esikoinen on 4v ja kuopus 2v ja molemmat ovat aloittaneet päiväkodin 1-vuotiaana. Kuopus ei ollut vaihdosta moksiskaan vaan leimautui nopeasti uuteen hoitajaansa ja tutut pihakaverit ja osa vanhan päiväkodin rutiineista, jotka olivat käytössä myös uudessa päiväkodissa, helpotti vaihtoa huomattavasti. Esikoisella alku kangerteli. Uuden päiväkodin ruoka oli pahaa ja iltaisin ja aamuisin tuli ikäväitkuja, vaikka uudessa päiväkodissa olikin tuttuja lapsia mukaanlukien myös läheisin ystävä omalta pihalta. Käänteentekevää oli kun lapsi tajusi, että hänen ei tarvitse luopua vanhoista ystävistä kokonaan, vaan että me voimme edelleen nähdä vanhoja päiväkotikavereita ja hoitajia. Käytiin mm. yhtenä perjantai-iltapäivänä pari viikkoa vaihdon jälkeen leikkimässä vanhan päiväkodin pihalla ja pidettiin vanhoille päiväkotikavereille omat syntymäpäivät. Noin reilu kuukausi kului ja itkut lakkasivat ja molemmat lapset ovat olleet sen jälkeen todella iloisia ja tyytyväisiä uudessa päiväkodissa. Vaikka tottakai tajusin, että elo helpottuu kun päiväkoti on lähellä, en voinut silti kuvitella kuinka paljon se arkeen todella vaikuttaa! Viemisten ja hakemisten sumpliminen on helpottunut todella radikaalisti, lasten päiväkotipäivät ovat huomattavasti lyhyempiä ja näillä asioilla on ollut todella suuri merkitys meidän perheen arkeen ja sen sujumiseen. Tsemppiä vaihtoon, joululoma helpottaa varmasti asiaa kun on aikaa keskustella tulevasta vaihdosta rauhassa :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiva kuulla, että vaihdos voi sujua noin helposti. Kyllä mä odotan jo kovasti tammikuuta. Rouva on se, jota jännittää vähän enemmän, miten kaikki sujuu.

Torey
Näissä neliöissä

Meidän tyttö on vasta menossa päiväkotiin nytten (3v.) mutta hän on ollut perhepäivähoitajilla aikaisemmin. Tykkään pph:sta ajatuksena enemmän, mutta tässä kaupungissa homma ei toimi toisin kuin aikaisemmissa kotikaupungeissamme. Tyttömme ehti olla perhepäivähoidossa kaksi vuotta ja tuona aikana hänellä oli kolme eri hoitajaa ja lisäksi hän oli neljällä eri varahoitajalla. Onneksi neitimme on sopeutuvainen tapaus, eikä aamuitkuja pahemmin ollut. Silti se raastoi sydäntä kun aina vaan vietiin toiselle hoitajalle. :/

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo, jotenkin mekin ymmärrettin aiemmin, että perhepäivähoidossa voi olla hankalaa just se, jos hoitaja onkin vaikka sairaana. Ja koska muutenkin päiväkoti tuntui meille luontevammalta vaihtoehdolta, emme oikeastaan edes harkinneet perhepäivähoitoa. Toivottavasti teillä lähtee päiväkotiarki sujumaan hyvin!

Torey
Näissä neliöissä

Täällä päin pienet lapset menee ensisijaisesti perhepäivähoitoon ja isommat koitetaan sijoittaa päiväkoteihin. 

Äitini on toiminut 16 vuotta perhepäivähoitajana ja hänen kotikaupungissaan on hoito järjestetty huomattavasti paremmin. Täällä vaan alkaa olla niin eläkeikäistä väkeä, että se on yksi syy hoitajien vaihtuvuuteen. :D

Hallitun hysterian Anu (Ei varmistettu) http://hallittuhysteria.blogspot.fi

Meillä lapsi vaihtoi kolmevuotiaana päiväkotia kun saimme siirron kadun toisella puolella kodistamme sijaitsevaan päiväkotiin. Me vanhemmat surimme lapsen erotuskaa jo valmiiksi, mutta lopulta lapsi ei kertaakaan kysynyt vanhojen aikuisten perään. Toki meillä siirto osui melkein kahden kuun kesäloman yhteyteen eli vanhan päiväkodin rutiinit olivat jo muutenkin kadonneet aktiivisesta puheesta.

Tommi K
Isyyspakkaus

Hienoa! Toivottavasti joululomat tekevät saman, vaikka ovatkin "vain" kolme viikkoa.

mymmelinäiti (Ei varmistettu)

Lohdutuksen sanana sellainen, että muutoksilta ei voi välttyä, vaikka päättäisikin pysyä samassa päiväkodissa. Meillä kävi niin että ekan tarhavuoden jälkeen kaikki kolme hoitajaa vaihtuivat - lto lähti jatkokouluttautumaan, toinen lastenhoitaja jäi äitiyslomalle ja toinen eläköityi. Onneksi uudetkin hoitajat ovat huippuja, ja toki se helpotti, että suurin osa lapsista oli samoja kuin aiemmin ja päiväkoti tilana sama vanha ja tuttu.

Tommi K
Isyyspakkaus

Ohoh, no siinä on käynyt kyllä tosi huono tuuri. Ei varmaan päiväkodillekaan mikään toivottu tilanne, mutta eipä noille syille myöskään oikein mitän olisi voinut tehdä :-/

mungoliini (Ei varmistettu)

Wau! Me ei edes haettu lähimpään, kun paikat oli tiukassa ja luulin että sinne otetaan vaan niitä kenellä on tarve iltahoitoon. Haettiin sitten pariin kauempaan, ja viikkoa ennen aloitusta saatiin soitto että 200m päässä odottaisi meitä paikka, että otetaanko vastaan vaikka ei edes haettu sinne. Joskus lykästää!

Tommi K
Isyyspakkaus

Ohoh, no siinäpä vasta hyvä tuuri. Joskus asiat saattavatkin mennä vahingossa parhain päin!

Kommentoi