Tästä alkaa uusi puutarhakausi

Täten julistan uuden puutarhakauden käynnistyneeksi! Tästä se alkaa.

Tomaatin siemenet

Tarkemmin sanottuna istutimme eilen tomaattien siemenet turvepelletteihin.

Siemenet ovat tänäkin vuonna Hyötykasviyhdistykseltä, ja lajikkeita on kuusi: viisi kasvihuonetomaattia ja yksi ulkolajike. Arvaatko mikä näistä on se yksi?

Tomaatin siemenet

Aivan oikein, Outdoor Girl. Nähtäväksi jää, miten tomaatti pärjää Suomen kesässä, joka voi olla minkälainen vain. Yleisesti ottaen toiveissa on kyllä hivenen enemmän sadetta ja vähemmän hellettä kuin viime kesänä. Niin kivaa kuin lämpö onkin, juuri tomaateille viime kesä oli jopa liian kuuma.

Edellisinä kesinä hyviksi havaittuja laijkkeita olivat Zuckertraube (punainen kirsikkatomaatti), Yellow Submarine (keltainen, päärynän muotoinen kirsikkatomaatti) sekä Sungold (pieni, mutta supermakea oranssi kirsikkatomaatti), jotka pääsivät nyt jatkoon.

Häränsydäntomaatti sekä keskikokoinen Zlatava tekivät viime vuonna niin vaatimattoman sadon, että niiden sijaan kokeilemme nyt jotain uutta. Rosella (punainen kirsikkatomaatti) oli uusi lajike myös Hyötykasviyhdistykselle. Lisäksi kokeilemme keskikoista Red Zebraa, joka on kuvissa hauskan näköinen, raidallinen lajike.

Tomaatin siemenet

Jokaista lajiketta laitettiin itämään kuuden siemenen verran, jos kaikki siemenet eivät lähdekään. Rouva askarteli jäätelötikuista merkit, joihin hän kirjoitti, mitä missäkin pellettiparissa on.

Tomaatin siemenet

Siitä se siis alkaa, ja jo lähipäivinä odotamme pienten versojen puskevan siemenistä kohti päivänvaloa! Kasvihuoneeseen tomaatit pääsevät sitten toukokuussa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *