Puutarhakesä käynnistyi helatorstaina

Maanantaina kuljin vielä untuvatakissa, tänään vedin naamaani ja käsiini jo suojakertoimen 50 aurinkorasvat.

Kesä todellakin tuli kertaheitolla, ja juuri sopivasti helatorstaina sää oli mitä kesäisin. Olimme päättäneet juuri tänään tulla puuhailemaan puutarhamökille.

Olemme kasvattaneet tomaatintaimia olohuoneemme ikkunalaudalla maaliskuusta asti ja odottaneet ilmojen lämpenemistä. Nyt vaikutti siltä, että taimet uskalsi tuoda jo mökille, ja ne pääsivät sinne tänäkin vuonna taksilla.

Samalla saimme kuljetettua mökille myös pionitukemme, tuttavallisemmin ”häkkyrät”, joita punoimme Rouvan kanssa Tori.fi:stä ostetuista pajunoksista. Häkkyröitä on seitsemän, ja mielestäni ne ovat oikein hienot. Pionit kasvavat häkkyröiden läpi ja nojaavat sen kaariin, kun raskaat kukinnot alkavat painaa varsia kohti maata. Jännityksellä odotamme, miten hyvin häkkyrät toimivat käytännössä.

Tomaatit eivät päässeet aivan vielä kasvihuoneeseen, vaan edessä oli vasta kasvihuoneen tyhjennys ja pesu.

Joka kesä on oltava jokin isompi projekti, ja tänä vuonna se on ainakin näin alkukesästä kaniaidoituksen tekeminen. Rouva oli viime vuonna aivan epätoivoinen, kun kanit kävivät syömässä lähes kaikki hänen istuttamansa kesäkukat, ja tänä keväänäkin ne ehtivät kaluta pari ruusua maan tasalle. Toisaalta olemme miettineet aidan rakentamista ihan koirankin vuoksi. Aitatarvikkeet saapuvat ensi viikolla.

Kasvihuone, kasvatuslaatikot ja isot ruukut ovat valmiit ottamaan kesäasukkinsa vastaan. Ensimmäiset tomaatit pääsevät sinne huomenna.

Tästäpä se siis lähtee, puutarhakesä 2021!

koti piha-ja-puutarha
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *