Puutarhamökillä on taas vettä

Puutarhamökin vedet avautuivat tänä vuonna jo viikkoa aiemmin kuin tavallisesti. Yöpakkasia ei ole kyllä ollut enää hetkeen muutenkaan, mutta hyvähän se on ottaa varman päälle, ettei tule jäätymisestä johtuvia putkirikkoja. Kävimme viikonloppuna tsekkaamassa, että kaikki vesikalusteet ja lämmittimet ovat kunnossa, ja pääsimme tietysti istuttamaan ja kastelemaan asioita. Ja pesemään kädet sen jälkeen!

Lapsista vesi oli tietysti hauska juttu, ja heidät oli todella vaikea pitää erossa kasteluletkusta ja kastelemasta toisiaan. Ilma oli aurinkoinen, mutta kesäisiä lämpöjä saadaan vielä odotella.

Olemme käyneet mökkeilemässä nyt joka viikonloppu kuukauden ajan, ja puutarhatyöt ovat käynnistyneet todella joutuisasti.

Rouva on ehtinyt iloita jo monesta maasta puskevasta asiasta. Erityisesti pioneista…

…ja karhunlaukasta.

Itse taas ilahduin kovasti, kun huomasimme, että tammikuussa (!) heti uuden vuoden jälkeen kasvatuslaatikkoon heittämäni valkosipulit ovat lähteneet kasvamaan. Ne jäivät laittamatta maahan syksyllä, mutta näemmä tammikuu ei ollut lainkaan liian myöhään.

Pääsin tässä toki jo lämmittelemään vähän remonttihommiakin: sähkömies oli viime vuonna vaurioittanut vintille tehtyä johtokoteloa niin pahasti, että se vaati vähän kunnostusta. Liimailin sen palasista takaisin kasaan, puristin liimapuristimella yhteen ja tasoitin kevyttasoitteella ne kohdat, joista palat olivat kadonneet. Sitten vaan maalia pintaan, ja kukaan ei huomaa, että mitään olisi tapahtunutkaan.

Piha on saatu melko hyvin siistittyä kuolleista perennanvarsista, ja vein myös isot lastilliset puuvartisten kasvien varsia jätealueelle.

Seuraavaksi edessä onkin sitten varsinainen herkkupala: kurtturuusun juurakoiden repiminen maasta. Rouva putsasi portin toisen puolen kurtturuususta jo viime vuonna, ja nyt aloitin saman homman toisella puolella saksimalla ruusupuskat maan tasalle. Ensi kerralla sitten lapion varteen.

Toivotaan siis aurinkoista mökkivappua!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *