Pyöräilyä nextillä levelillä

Isyyspakkaus

Aivan suoraan sanoen minulla ei ollut käynyt mielessänikään, että vaihdattaisin uuteen pyörääni lukkopolkimet. Joku kuitenkin suositteli minulle tätä blogissani, innostuin ajatuksesta ja 150 euroa myöhemmin minulla oli lukkopolkimet ja jalassani uudet pyöräilykengät.

Kävin testaamassa uusia varusteitani ensimmäisen kerran perjantaina polkemalla töihin ja takaisin.

Hieman jännitti, muistaisinko kenkieni olevan kiinni polkimissa, ja pystyin jo kuvittelemaan, miten olen ensimmäisissä liikennevaloissa kyljelläni kadulla. Se pelko oli turha, sillä ensimmäisiin, toisiin tai kolmansiin liikennevaloihin mennessä en ollut saanut kenkiä edes kiinnittymään lukkoihin.

Vähitellen oikea kohta alkoi kuitenkin löytyä ja kengät tarttua kiinni polkimiin. Sain myös kengät irti niistä ajoissa, kun piti pysähtyä.

Valitsin jäykkäpohjaiset kengät, sillä minun ei tarvitse pyöräilykengilläni juurikaan kävellä. Polkimet ovat puolestaan toiselta puolelta tasaiset, joten niitä voi polkea myös tavallisilla kengillä, joissa ei ole lukkoa.

Lukkopolkimet todella muuttivat pyöräilyn luonnetta, kun polkimien painamisen sijaan alkoikin kiinnittää enemmän huomiota jalkojen nostamiseen. Vielä en kuitenkaan havainnut, että työmatka olisi nopeutunut merkittävästi entisestä.

Nyt tuntuu varpaissa, että ne ovat joutuneet uudenlaiseen puristukseen. Minun nimittäin suositeltiin ottamaan kengät, jotka tuntuvat vähän liian pieniltä, sillä pyöräilykengissä ei saisi olla yhtään väljyyttä. Kengät kuulemma siitä löystyvät ja muovautuvat käytössä.

Huomenna löydän sitten varmasti jaloistani uusia lihaksia.

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Mun mies harrastaa maastopyöräilyä ja olen välillä kauhuissani miettinyt, että mitä jos tiukassa paikassa tossu ei irtoaisikaan polkimesta. Hän on sanonut kerran olleen vähän lähellä, mutta kyllä sitä viime tipassa itsensä sai irti. Se on kiva olla koivet jumissa pyörän alla keskellä metsää tai vasten kalliota.

Tommi K
Isyyspakkaus

No mähän onnistuin sitten päätymään kyljelleni heti toisella kerralla. Pyöräreitilläni oli tietyö, ja liikenne ohjattu kiertotielle. Siinä oli jyrkkä mäki, johon otin hyvin vauhtia. Juuri ennen mäen huippua edellä ajavalta pyöräilijältä loppui puhti kesken ja hän pysähtyi. Prkl. Minunkin piti jarruttaa enkä saanut siinä jyrkässä ylämäessä kenkiä irti polkimista riittävän nopeasti. Lensin komeasti kyljelleni, mutta onneksi mitään ei sattunut. Kovimman kolauksen koki itsetuntoni.

Tuukka (Ei varmistettu)

Itse ruuvaan kaupunkiajossa lukot niin löysälle, että jalka lähtee irti myös kun refleksinomaisesti ottaa tukea. Helpottaa myös kiinnittämistä paljon. Silti ei ole polkiessa irronnut, jos nyt ei ihan ylisuurella vaihteella mäkeä seisaaltaan ylös riuhdo.

Tommi K
Isyyspakkaus

Voisi olla hyvä ajatus, juu.

Nipa_3 (Ei varmistettu)

Siitä se lähtee!

Tommi K
Isyyspakkaus

Jees! Seuraavaksi haluan kuulemma kevyemmän pyörän ja siirryn maantiepyöriin :)

Kommentoi