Ravintola Sikke’s on nyt avautunut

Ravintola Sikke’s on nyt avautunut! Tai virallisesti se avautuu 16.4.2019, mutta ovi oli jo tällä viikolla raollaan kaikkein uteliaimmille. Kirjoitin pari viikkoa sitten testi-illallisestamme Sikke’sissä, mutta olimme tehneet itse asiassa varauksen ravintolaan tälle viikolle jo ennen sitä.

Ravintola Sikke's

Ravintola avautui siis tällä viikolla kaikessa hiljaisuudessa. Keittiömestari Pipsa Hurmerinta kertoi, että varauksia oli otettu ensimmäiselle viikolle tarkoituksellisesti vain vähän, jotta henkilökunta ehtii hioa manöövereitään. Kuvassa Pipsan kanssa myös David Kennedy.

Ensi viikosta alkaen varauksia voi tehdä lähes tuvan täydeltä. ”Lähes” siksi, että jonkin verran paikkoja pidetään ainakin toistaiseksi varaussysteemin ulkopuolella.

Toinen syy hiljaisemmalle harjoitteluviikolle oli, että Sikke Sumari itse oli tämän viikon kiinni muissa kuvioissa, mutta ensi viikolla hänkin on käsittääkseni paikalla.

Ravintola Sikke's

Menu oli tällä viikolla hivenen suppeampi kuin jatkossa, mutta se antoi jo erittäin hyvän kuvan siitä, mitä on tarjolla. Tuoreita raaka-aineita ja mutkattomia annoksia, joissa on jotain yllätystwistiä. Alkuruoat on hinnoiteltu 9,50 €:n ja 15 €:n välille, pääruoat maksavat 19 € – 28 € ja tilpehööreillä on tasainen 5 €:n hinta.

Ravintola Sikke's

Alkuun valitsimme hevostartaria (14 €) ja jo testi-illallisella maistamaamme dukkah-maustettua lohta (14 €).

Ravintola Sikke's

Tartar oli hyvin klassinen ja hyvin maukas. Lohen arvioin jo aiemmin ehkä parhaaksi loheksi ikinä, ja se oli yhtä hyvää myös näin listalta tilattuna.

Ravintola Sikke's

Myös toinen pääruoistamme oli jo kertalleen maistettu ja hyväksi havaittu: päivän kala ja salsa verde (28 €) oli tälläkin kertaa siikaa, mutta kokoa oli skaalattu yhden henkilön annokseksi sopivaksi. Kalan vierelle valitsimme vielä tilpehöörilistalta paahdettuja nauriita (5 €). Ne olivat todella mehukkaita ja makeita!

Ravintola Sikke's

Itse valitsin kanipataa, joka tarjoiltiin ronskisti dijon-perunamuusin kanssa. Kanin koipi oli todella mureaa, ja burgundinpataa muistuttava pata mauiltaan täyteläistä.

Ravintola Sikke's

Jälkiruoan suhteen olimme yksimielisiä: ricottamunkit, omenahilloke ja kermavaahto (10 €). Aaaahh… miten jokin näin yksinkertainen voikin olla näin hyvää?

Ravintola Sikke's

5/5, kaikki kohdallaan! Ja tänne tullaan todellakin pian uudelleen!

Ravintola Sikke's

hyvinvointi ravintolat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *