Ravintola Werner ja avotulella kypsennetty entrecôte

Isyyspakkaus

Treffipäivämme Rouvan kanssa päättyi illalliseen Ravintola Wernerissä (Bulevardi 12).

Hyppäsimme Joutsenlammen jälkeen Oopperatalon pysäkiltä ratikkaan ja suuntasimme Bulevardille.

Ravintola Werner on ollut omalla listallani siitä asti, kun kuulin siitä ensimmäisen kerran. Jos ruoanlaittovälineenä on kaupungin suurin avotuligrilli, ja ruoaksi luvataan grillattuja kaloja, kasviksia ja pitkään riiputettuja lihoja, sen on pakko olla hyvää. Ja niin se olikin.

Aloitimme illalliset drinksuilla: Rouva tilasi Natan suosituksesta Bloody Maryn, mutta itse miellän sen niin vahvasti brunssidrinkiksi, että valitsin mieluummin Continental Sourin. Hyvää oli.

Pääruoille otimmee kaadot espanjalaista tempranilloa, jota suositeltiin grillatulle lihalle.

Niin, pääruoaksi tilasimme todella lihaa, vaikka Rouva olisi ollut kovasti kiinnostunut kokonaisena paistetusta kalastakin. Maistelumenu oli kuitenkin saatavilla vain kahdelle hengelle, ja päädyimme tilaamaan pääruoaksi entrecôtea juuri siksi, että syömme niin harvoin ravintolassa pihvejä tai paistia, ja täällä liha tuntui niin luontevalta valinnalta.

Alkuruoaksi pöytään kannettiin kuitenkin ensin kaikkea ihanaa: Wernerin itse kuivattuja lihoja ja makkaroita, grillattua perunarieskaa, lämmintä kikhernetahnaa...

...naudan savulihatartaria...

...endiivisalaattia ja grillattua appelsiinia...

...ja vielä sinisimpukoita.

Pääruoaksi tarjottu entrecôte oli mureaa - ja sitä oli runsaasti. Annoksesta olisi voinut syödä kolmekin ihmistä, joten pyysimme reippaasti neljä viimeistä siivua (kahdestatoista) mukaan doggy bagiin. (Eivät ne todellakaan koiralle menneet, vaan söimme ne hyvällä ruokahalulla sunnuntaina päivälliseksi. Tyttökin tykkäsi.)

Jälkiruoka oli raikas veriappelsiinivanukas.

Olipahan vaan hyvä kokonaisuus! Siitä kun vielä otimme espressot ja avecit, olimme aivan valmiit vyörymään kotiin. 

Kotona lapset olivatkin juuri valmiit käymään yöpuulle, joten aikataulu meni juuri nappiin. Ja tästä intoutuneena aloimme heti pohtia Rouvan kanssa, milloin voisimme pitää seuraavan treffipäivän vaikkapa oopperan merkeissä. Teoksetkin olisivat jo valmiiksi mietittyinä.

Kommentit

Anomuumi (Ei varmistettu)

Mitkä, mitkä?? (Siis teokset. :))

Tommi K
Isyyspakkaus

Ajattelin Sevillan parturia, sillä kävin katsomassa sen myös NYCissä. Ja sitten kiinnostuin Jevgeni Oneginista, jota mainostettiin uutiskirjeessä. Olen kuunnellut levyä Spotifystakin tällä viikolla :)

Kommentoi