Rock Your Blog: Styling & Unstyling

Isyyspakkaus

Yhtä hymyä ja jalat vähän irti maasta. Sellainen olo on tämän viikonlopun ruokavalokuvauskurssin jäljiltä!

Osallistuin Rock Your Blogin järjestämään "Styling & unstyling"-valokuvausworkshopiin, jossa opeteltiin stailaamaan kuvia niin, että ne eivät näytä stailatuilta. Opettajamme oli brittiläinen valokuvaaja Tim Clinch, ja emäntämme Jotain Maukasta -blogiakin kirjoittava ruokatoimittaja, -kuvajaa ja -kirjailija Mari Moilanen.

Ensimmäinen päivä vietettiin Kirkkonummen Sundsbergissa sijaitsevassa Humppaliiterissä, ja teemana oli päästä ulos omalta mukavuusalueelta ja kuvata ruokaa jossain yllättävässä paikassa.

Minun mukavuusalueeni on kuvata ruoka ylhäältä päin vaalealla taustalla, joten lähdin hakemaan perspektiiviä ja kuvaamaan asioita tummia taustoja vasten. 

Ja ne epätavalliset paikat...

Illallinen kokattiin, tai grillattiin, yhdessä Santeri "Chef Santeri" Vuosaran kanssa.

Grilliherkut yhdistyivät tuorepastaan, joka pyöräytettiin alle kymmenessä minuutissa käyttäen Philipsin pastakonetta.

Kävi muuten niin hassusti, että satuin voittamaan kyseisen masiinan osallistujien kesken järjestetyssä arvonnassa, joten pääsen testaamaan sitä nyt myös kotona!

Mahtava ilta mahtavassa seurassa, ja sitten pää pyörällä ja valokuvausasioita täynnä kotiin nukkumaan.

Workshopin toinen päivä oli Töölönlahdella Aallonkodin huoneistohotellissa, ja teema oli urban chic. Tehtäviä oli kaksi. Ensin piti ottaa kolme kuvaa, joissa on yksi, kolme ja viisi asiaa. Sitten piti ottaa kolme kuvaa viinistä. Oh, siinä onkin tekemistä, ettei punaviini näytä kuvassa mustalta aukolta.

Tässä minun kolme kuvaani yhdestä, kolmesta ja viidestä asiasta. (Kolmannen kuvan tarjotin laskettiin viidenneksi.) 

Viinikuviin yritettiin saada loiskeita, jotka toisivat punaviinin värin esiin.

Timin antama kuvankäsittelykoulutus Adobe Lightroomilla oli monelle kuvaajalle silmiäavaava hetki. Hän valitsi kuvat, joita piti parhaina, ja käsitteli ne sitten ohjelmalla kertoen mitä teki ja miksi. Huonosta kuvasta ei käsittelyllä saa hyvää, mutta hyvästä kuvasta voi saada paremman tai jopa uskomattoman.

Itselleni workshopin suurimmat ahaaelämykset olivat heijastimen (reflan) ja valonhajottimen (diffuusori) käytön merkitys ja jopa tärkeys ruokakuvauksessa. Ehkä vieläkin merkittävämpi oli, että sain kamerani käyttöön muutaman hyvin tärkeän ohjeen, joiden avulla pystyn vaikuttamaan paremmin kuvien syväterävyyteen ja tarkkuuteen. (Että ihan ensimmäisenä unohdetaan se Canonin CA-asetus ja käytetään Av:ta.) Suoraan sanoen, en ole osannut käyttää kameraani hirveän hyvin, ja olen jumiutunut käyttämään sitä yhtä tai kahta asetusta, joihin olen tottunut.

En voi muuta kuin suositella Rock Your Blogin workshopeja lämpimästi kaikille ruokakuvauksesta kiinnostuneille. 

Kaiken kaikkiaan workshop oli mielettömän antoisa ja upeasti järjestetty. Mari loihti mahtavat ruoat sillä välin, kun muut ottivat kuviaan, ja porukalla oli aidosti hauskaa keskenään. Tim oli osaava, asiantunteva ja kannustava. (Muista esim. ettet ikinä vähättele kuviasi siksi, että ne on otettu vaikkapa "vain" iPhonella tai olet käyttänyt automaattikameraa.) Ryhmä oli juuri sopivan kokoinen (max 10), joten jokaiselle oli riittävästi aikaa saada henkilökohtaista ohjausta.

Sain kurssista enemmän, mitä olisin ikinä uskonut, ja en voi kuin ihmetellä, millä ajalla ja energialla Mari sai kaiken tämän rekvisiittoineen ja raaka-aineineen järjestettyä.

Nyt sormet syyhyäisivät, että pääsisi jo kuvaamaan jotain uutta.

Ja hankkimaan reflan ja diffuusorin.

 

Rock Your Blog: http://www.rockyourblog.fi/

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Hyviä kuvia ja loistava tuo parsa tikkataulussa. Mun miehen mielestä se ois varmaan ainoa paikka mihin parsa kuuluu. :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Hah! Opettajakin tykkäsi siitä ;)

MM
Maijan matkassa

Vau!

moonangel (Ei varmistettu)

Vau mitä kuvia olet saanut aikaan tummalla taustalla :)

annemi

Siis miten sä jo ehdit tän kirjoittaa?! :D 

UPEITA kuvia Tommi ja kiitos viikonlopusta, oli niin kivaa, mielenkiintoista ja fiilis on katossa edelleen (paitsi, miksi pitää olla toimistolla kun haluaisi vaan kuvata sitruunoita?!) :) 

Tommi K
Isyyspakkaus

Mä olen oppinut kirjoittamaan nopeasti, kun kaikki jutut pitää syntyä käytännössä arki-iltaisin yhdeksän jälkeen... Mutta sitten olenkin hidas vastaamaan kommentteihin! :D

No, tässähän suurin homma oli kuvat, ja käsittelin ne fiksusti jo sen kurssin aikana. Huomasin muutenkin hyödylliseksi sen, että pyysin opettajalta palautetta kuviin, jotka olin itse käsitellyt omalla tavallani.

Mutta kyllä mullakin on nyt ollut kuvausasiat mielessä. Otin heti maanantaina kuvia The Cockissa ja eilen ToH:issa, ja kävin muuten ostamassa sellaisen 5-in-1 refla-diffuusorisetin Liisankadun Telefotosta!

annemi

Olit kyllä fiksu! ;) mä yritän myös ehtiä hakemaan uudet vempaimet niin pääsisi kokeilemaan kotioloissa reflaa. Toi setti kuulostaa tosi hyvältä, oliko minkä hintainen paketti?

Heli/Beach house kitchen (Ei varmistettu) http://www.beachhousekitchen.fi

Hieno juttu ja kuvat, siellä vilahtelee monta tuttua kasvoa : ) Oli mukava tutustua & mahtavaa kesää!

Tommi K
Isyyspakkaus

Oli hauska tutustua! Hauskaa kesää myös sulle!

Pipsa-Terveen Hyvää (Ei varmistettu) http://www.maku.fi/blogit/terveen-hyvaa

Mielettömän makeita kuvia, erityisesti viinikuvat! Ah, varmasti aivan unohtumaton viikonloppu kaikkinensa!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos, oli sitä!

Ansku BCN (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/anskubcn/

Olisi kyllä kiva ja hyödyllinen joku tuollainen valokuvauskurssi. Minullakin on ihan hyvä kamera ja perusjutut osaan sillä tehdä näppärästi, mutta varmasti saisin siitä enemmän irti, jos vaan joku näyttäisi miten. Tokihan netistä löytyy vinkkejä, mutta eihän se nyt ihan sama ole :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä mäkin nyt mietin, että miten ei ole tullut käytyä aiemmin millään kuvauskurssilla. Joskus lukiossa kuvaamataidossa oli valokuvausta, mutta silloin kuvattiin filmille ja keskityttiin enemmänkin kuvien kehittämiseen pimiössä. Digikuvaus on muuttanut koko homman, ja nykyisin fokus on ihan muualla, kuten kuvankäsittelysssä. Mutta siitä vaan johonkin viikonloppukursille!

Sucette
ce petit cœur

Siis huh, miten hienoja kuvia! Ja toi parsa hahaha. :D Viiden asian kuva ehkä lemppari!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiva kuulla! Omat suosikkini taitavat olla seisova parsa, punaista juomaa sisältävä pullo ja jälkimmäinen valkoista taustaa vasten otettu viinikuva.

Kao Kao

Kirsikka ja juusto -kuva on mun suosikki! Todella hieno.

Kommentoi