Ruokamatka Tampereelle
En muista, oliko ajatus yhteisestä ruokamatkasta Tampereelle meidän vai ystävämme Annen idea, mutta sen muistan, että idea oli kaikista osapuolista loistava. Edellisestä Tampereen-visiitistä olikin ehtinyt vierähtää jo pitkä tovi.
”Mitä te siellä Tampereella sitten teette?” joku kysyi.
”Syömme”, vastasin. ”Niin paljon kuin ehdimme yhden yön reissulla.”
Tarkemmin sanottuna Pikkubistro Kattilassa, Pyynikin munkkikahvilassa, Ravinteli Pork and Moressa ja Cafe Pispalassa.
* * *
Lähdimme liikkeelle koko perheen voimin, ja myös Eppu pääsi mukaan matkaan.
Anne liittyi mukaan Pasilasta ja toi mukanaan puuhakassin, joka ilahdutti kovasti pientä prinsessaa. Puuhalehden mukana tulleet ”kruunu” ja ”taikasauva” pääsivät heti käyttöön.
Ja ”prinsessakameralla” otettiin kuvia koko viikonloppu.
Perillä Eppu sai jäädä hotelliin nukkumaan, ja me suuntasimme radan ali kohti… ruokaa!
* * *
Culinaria Keittiöelämää
Aleksis Kiven katu 13, Tampere
https://www.facebook.com/keittioelamaa
Ennen lounasta ehdimme poiketa italialaisia herkkuja myyvässä Keittiöelämää-liikkeessä. Lapsi oli siihen mennessä nukahtanut rattaisiin – taikasauva kädessään.
Rouva löysi mm. kauniita kuivattuja veriappelsiinikiekkoja…
…ja ihania suolattuja Sisilian kapriksia!
* * *
Pikkubistro Kattila
Hallituskatu 5, Tampere
http://www.pikkubistro.fi/
Kattilan ”brunneri” tarjoillaan lauantaina 12 ja 16 välillä. 18 euron menussa on kolme annosta, ja sen hinta-laatusuhde on hyvin kohdallaan.
Lohipastramia alkuun.
Ja ylikypsää possun kylkeä tai parsarisottoa pääruoaksi. Aivan täydelliset pääruoat.
Lapsikin heräsi päiväuniltaan juuri sopivasti alkupalojen jälkeen.
Jälkiruoaksi tarjottu mustikka-valkosuklaamoussekin ihastutti kaikkia.
* * *
Pyynikin munkkikahvila
Näkötornintie 20 ja Keskustori 1, Tampere
http://www.munkkikahvila.net/
Niin moni oli kehunut Pyynikin munkkeja, että päätimme käydä maistamassa munkit paikan päällä Pyynikillä.
Ja olivathan ne munkit aivan mahtavat! Miten niiden rakenne olikin juuri niin oikea? Ja mistä ihmeestä Helsingissä saisi yhtä hyviä?
Munkkeja ei muuten tarvitse lähteä hakemaan Pyynikiltä asti, vaan niitä saa myös Tampereen Keskustorin laidalla olevasta kahvilasta, jossa kävimmekin sunnuntaina vielä ennen lähtöä. Sitä ennen ehdimme tietysti syödä muuallakin.
* * *
Ravinteli Pork and More
Aleksanterinkatu 29 B, Tampere
http://www.porkandmore.fi/
Illallispaikaksi valitsimme Ravintelien Bertha ja Huber omistajien uuden Ravinteli Pork and Moren.
Alkupaloiksi pieniä naposteltavia juttuja. Erityisesti on mainittava pikkelöidyt kasvikset, possunkamarasta tehdyt rapeat sipsit ja ylikypsän omenapossun. Wau.
Pääruoaksi otin ribsit, vaikka niiden syöminen onkin vähän sotkuisaa puuhaa. Onneksi maku oli kuitenkin vaivan arvoinen.
Silti sanoisin, että jos minun pitäisi nyt valita uudelleen Huberin ja Pork and Moren välillä, menisin Huberiin.
* * *
Minibaari
Aleksanterinkatu 29, Tampere
http://www.minibaari.com/
Kun Rouva lähti illallisen jälkeen viemään tyttöä nukkumaan ja pitämään Epulle seuraa, me suuntasimme Annen kanssa vielä viereiseen Minibaariin drinkeille.
Suosittelen, loistopaikka. Esim. tämä kuvassa näkyvät Cucumber Sour ja Rattlesnake olivat erittäin raikkaita. Baarista saa myös Kyrö Distilleryn ruisviskiin ja giniin tehtyä drinkkejä, joten lasinalusissakin vilahtelevat Kyrön poikien paljaat posket.
* * *
Cafe Pispala
Pispankatu 30, Tampere
https://www.facebook.com/cafepispala
Ai että tällaisten paikkojen löytäminen saa mielen hyväksi! Kiitos siis heille, jotka kertoivat Rouvalle Cafe Pispalasta. Eipä muuten olisi tullut mieleenkään, että keskellä Pispalanharjun puutaloaluetta olisi erinomainen amerikkalaistyyppinen brunssipaikka.
Munakokkelit, skonssit, pannukakut: kaikki aivan erinomaisia!
* * *
Vielä ennen paluuta ehdimme käydä Tampereen taidemuseossa katsomassa Janne Laineen Silence-näyttelyn ja Muumilaakson.
Ja sitten vielä Munkkikahvilaan. Hei, jätäpäs isillekin vähän!
Kiitämme Tamperetta ja palaamme taas toisen kerran saman asian ääreen. Ruoan!