Ruokamatka Tampereelle

Isyyspakkaus

En muista, oliko ajatus yhteisestä ruokamatkasta Tampereelle meidän vai ystävämme Annen idea, mutta sen muistan, että idea oli kaikista osapuolista loistava. Edellisestä Tampereen-visiitistä olikin ehtinyt vierähtää jo pitkä tovi.

"Mitä te siellä Tampereella sitten teette?" joku kysyi.

"Syömme", vastasin. "Niin paljon kuin ehdimme yhden yön reissulla."

Tarkemmin sanottuna Pikkubistro Kattilassa, Pyynikin munkkikahvilassa, Ravinteli Pork and Moressa ja Cafe Pispalassa.

* * *

Lähdimme liikkeelle koko perheen voimin, ja myös Eppu pääsi mukaan matkaan.

Anne liittyi mukaan Pasilasta ja toi mukanaan puuhakassin, joka ilahdutti kovasti pientä prinsessaa. Puuhalehden mukana tulleet "kruunu" ja "taikasauva" pääsivät heti käyttöön.

Ja "prinsessakameralla" otettiin kuvia koko viikonloppu.

Perillä Eppu sai jäädä hotelliin nukkumaan, ja me suuntasimme radan ali kohti... ruokaa!

* * *

Culinaria Keittiöelämää

Aleksis Kiven katu 13, Tampere
https://www.facebook.com/keittioelamaa

Ennen lounasta ehdimme poiketa italialaisia herkkuja myyvässä Keittiöelämää-liikkeessä. Lapsi oli siihen mennessä nukahtanut rattaisiin - taikasauva kädessään.

Rouva löysi mm. kauniita kuivattuja veriappelsiinikiekkoja...

...ja ihania suolattuja Sisilian kapriksia!

* * *

Pikkubistro Kattila 

Hallituskatu 5, Tampere
http://www.pikkubistro.fi/

Kattilan "brunneri" tarjoillaan lauantaina 12 ja 16 välillä. 18 euron menussa on kolme annosta, ja sen hinta-laatusuhde on hyvin kohdallaan.

Lohipastramia alkuun.

Ja ylikypsää possun kylkeä tai parsarisottoa pääruoaksi. Aivan täydelliset pääruoat.

Lapsikin heräsi päiväuniltaan juuri sopivasti alkupalojen jälkeen.

Jälkiruoaksi tarjottu mustikka-valkosuklaamoussekin ihastutti kaikkia.

* * *

Pyynikin munkkikahvila

Näkötornintie 20 ja Keskustori 1, Tampere
http://www.munkkikahvila.net/

Niin moni oli kehunut Pyynikin munkkeja, että päätimme käydä maistamassa munkit paikan päällä Pyynikillä. 

Ja olivathan ne munkit aivan mahtavat! Miten niiden rakenne olikin juuri niin oikea? Ja mistä ihmeestä Helsingissä saisi yhtä hyviä?

Munkkeja ei muuten tarvitse lähteä hakemaan Pyynikiltä asti, vaan niitä saa myös Tampereen Keskustorin laidalla olevasta kahvilasta, jossa kävimmekin sunnuntaina vielä ennen lähtöä. Sitä ennen ehdimme tietysti syödä muuallakin.

* * *

Ravinteli Pork and More

Aleksanterinkatu 29 B, Tampere
http://www.porkandmore.fi/

Illallispaikaksi valitsimme Ravintelien Bertha ja Huber omistajien uuden Ravinteli Pork and Moren.

Alkupaloiksi pieniä naposteltavia juttuja. Erityisesti on mainittava pikkelöidyt kasvikset, possunkamarasta tehdyt rapeat sipsit ja ylikypsän omenapossun. Wau.

Pääruoaksi otin ribsit, vaikka niiden syöminen onkin vähän sotkuisaa puuhaa. Onneksi maku oli kuitenkin vaivan arvoinen.

Silti sanoisin, että jos minun pitäisi nyt valita uudelleen Huberin ja Pork and Moren välillä, menisin Huberiin.

* * *

Minibaari

Aleksanterinkatu 29, Tampere
http://www.minibaari.com/

Kun Rouva lähti illallisen jälkeen viemään tyttöä nukkumaan ja pitämään Epulle seuraa, me suuntasimme Annen kanssa vielä viereiseen Minibaariin drinkeille.

Suosittelen, loistopaikka. Esim. tämä kuvassa näkyvät Cucumber Sour ja Rattlesnake olivat erittäin raikkaita. Baarista saa myös Kyrö Distilleryn ruisviskiin ja giniin tehtyä drinkkejä, joten lasinalusissakin vilahtelevat Kyrön poikien paljaat posket.

* * *

Cafe Pispala

Pispankatu 30, Tampere
https://www.facebook.com/cafepispala

Ai että tällaisten paikkojen löytäminen saa mielen hyväksi! Kiitos siis heille, jotka kertoivat Rouvalle Cafe Pispalasta. Eipä muuten olisi tullut mieleenkään, että keskellä Pispalanharjun puutaloaluetta olisi erinomainen amerikkalaistyyppinen brunssipaikka.

Munakokkelit, skonssit, pannukakut: kaikki aivan erinomaisia!

* * *

Vielä ennen paluuta ehdimme käydä Tampereen taidemuseossa katsomassa Janne Laineen Silence-näyttelyn ja Muumilaakson.

Ja sitten vielä Munkkikahvilaan. Hei, jätäpäs isillekin vähän!

Kiitämme Tamperetta ja palaamme taas toisen kerran saman asian ääreen. Ruoan!

Kommentit

Piipo79

Tampere on kyllä mainio kaupunki, kaikin puolin.Tässä aamuyön tunteina mietin miten sellaista teknistä asiaa eli pystytte syömään kaiken tuon yhden yön reissulla vai jaatteko annoksia? Mä olisin varmaan ihan töttöröö jo kahvien jälleen tai joutuisin jättämään ne väliin että jaksaisin illallisen :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Ehkä se on harjoituksen tulosta? :D Ei vaan, kyllähän sitä normaalistikin syödään kaksi lämmintä ruokaa päivässä, ja itse asiassa tuo lauantain lounas (brunneri) ja illallinen eivät kumpikaan olleet mitenkään järkyttävän isoja. Emme myöskään yleensä koskaan tilaa tytölle omaa annosta, ja toisinaan hänkin saattaa syödä yllättävän hyvän osan meidän ruoista. Toisinaan taas ei...

Piipo79

Joo, kyllä mäkin syön kaksi lämmintä ruokaa mutta jos kolmen ruokalajin ravintolasettejä niin olen huomannu et ei vaan pysty ja vähintään jälkkärit pitää skipata. Vaikkei isoja niin ravintolaruoka on aika täyttävää mun makuun varsinkin jos syö koko kolmen setin. Jos meen esim töissä ollessani illalliselle ni on pakko syödä tosi kevyt lounas. Mut toisaalta jos on puoltoistametrinen hukkapätkä ni ei kait sitä voikaan mahtua samaa vertaa kun normikokosiin :-)

Pakahtuja
Maagista vetovoimaa

Makumatkat ovat parhaita! Itsellänikin on ruokapaikat valmiiksi mietittynä esim. Helsingissä poiketessa.

Muuten tuossa Keittiöelämässä otetussa kapriskuvassa näkyvä sitruunapasta on kanssa erinomaista. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Mitäs on listalla seuraavalle Helsingin-reissulle? Sitruunapasta on tuttu tuote, ja sitä lähti mukaan myös tällä reissulla!

Pakahtuja
Maagista vetovoimaa

Paljon on Helsingissä vielä kokematta! Testailulistan ykkösenä taitaa olla Sandro. Steam Helsinki kiinnostaa myös, noin niin visuaalisesti. :)

Hanna R.

Ihana Tampere <3

Terveisiä pienelle prinsessalle!

Tommi K
Isyyspakkaus

Mukaan seuraavalle ruokamatkalle? :)

Reetta/valkoisentalonreetta (Ei varmistettu) http://valkoisentalonreetta.blogspot.fi

Oi että, Tampere, rakas synnyinkaupunkini. Lapsuudenkotini oli Pyynikinharjun hoodeilla, joten herkullisia munkkeja on tullut syötyä, ja paljon! Viime visiitillä Tampereella (käyn aika usein) kun söin taas munkkia, niin ihan kyynel tirahti silmään, niin paljon ihania muistoja, se havumetsäntuoksu…

Ja Culinaria Keittiöelämää, mun rakkaus, joka kerta kannan jättikassillisen kaikkea hyvää mukanani. Viimeksi ostin myös noita kuivattuja veriappelsiineja ja…ja….ja….

mikihara

Itsekin vasta neljän päivän päästä virallisesti tamperelaisena ollaan ehditty jo tyypata juuri näitä samaisia teidänkin testaamia mestoja. Tampere vaikuttaa ruoan puolesta ihan yhtä eläväiseltä (ja jopa rennommalta) kuin Helsinki. Viimeisin testaus oli Nomu ja ihan hirveen kiva paikka sekin! Suosittelen seuraavalle käynnille jos ette ole vielä tutustuneet!

Café Pispala oli myös meidän taannoinen valinta brunssille, siitä lyhyesti raportoitu täällä :) 

Skr (Ei varmistettu)

Helsingistä Haltialan tilan kahvilasta, Wanhasta Pehtoorista, saa maukkaita munkkeja! Kun on kävellyt tilan peltojen halki, Pitkäkosken rannoilla ja arboretumissa sekä tsekannut tilan eläimet, maistuvat munkkikahvit. Tilalla on mm. lehmiä, lampaita ja possuja, joita on mukava seurailla. Pääsiäisen aikaan on karitsoja ja myöhemmin keväällä sammakonkutupaikkoja ihmeteltävänä.
T. Vakikävijä

Vierailija (Ei varmistettu)

Suosittelen myös testaamaan munkkeja Maunulan majassa Keskuspuistossa!
http://www.helsinginlatu.fi/mm/

Kommentoi