Saippua-annostelijan tuho ja nousu

Isyyspakkaus


"Hei, tämän Vipp-saippua-annostelijan kansi on juuttunut kiinni", Rouva ilmoitti eräänä päivänä. Todella. Kansi ei hievahtanutkaan, vaikka käytin siihen voimaa enemmän kuin keskimääräiseen kuntosalitreeniin. Päättelin, että kannen ja tiivisteen väliseen kierteeseen oli päässyt saippuaa ja se oli kuivuessaan liimannut osat tiiviisti kiinni toisiinsa.

Yritin liottaa astiaa vedessä, mutta kansi ei irronnut. Sitten sain neronleimauksen: laitetaan koko annostelija kiehumaan isoon kattilaan, jos vaikka kuuma vesi liuottaisi kuivuneen saippuan tehokkaammin.

Aloin pestä ikkunoita ja hieman myöhemmin kurkistin kattilaan. Tunsin voitonriemua: kansi oli todella irronnut säiliöstä! Tjaa... ja kaikki kannen muoviosat sulaneet. Voi prkln prkln prkl.

Nanosekunnin ajan harkitsin, voisinko piilottaa saippua-annostelijan ja myöhemmin teeskennellä, että se on vain kadonnut. Päätin kuitenkin myöntää saman tien Rouvalle, että nyt mokasin.

"Enkö mä kysynyt, että kestääkö se sitä keittämistä?" Rouva kysyi silmät leimuten. Juu, mutta kun... Eihän minulle tullut mielenkään, että kattila todella kuumenee pohjasta niin kuumaksi. Loppupäivänä ei paljoa juteltu.

Viikkoa myöhemmin päätin käydä samoja saippua-annostelijoita myyvässä Formverkissä (Annankatu 5) kysymässä, voisiko heidän kauttaan tilata varaosia ja mitä uusi kansi maksaisi. Varauduin jo kuulemaan, että kansia ei myydä erillisinä ja minun pitäisi vaan ostaa kokonaan uusi annostelija.

"Tarvitsetko uuden vai vanhan mallisen kannen? Odotapa, niin haen tuolta takaa. Saat ilmaiseksi, sillä Vipp lähetti niitä meille laatikollisen varaosiksi."

Oh! Näinkö helposti tämä menikin? Kiitos!

Olisipa mielenkiintoista kuulla, miten ne muut varakannen tarvitsijat ovat omansa tuhonneet.

Kommentit

Hosuli
Hömppäblogi

Jee! Onnellinen loppu!

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyvä, ettei vielä räjähtänyt koko purkki tuossa keittohommassa!

Tommi K
Isyyspakkaus

Heh :)

Ei vaan hetkinen, oliko tämä ihan tosissaan kirjoitettu kommentti?

Vierailija (Ei varmistettu)

Jaa se ei olekaan posliinia? Kokeilepa keittää umpinaista lasipurkkia ja kaataa keitoksen päälle kylmää vettä...

Tommi K
Isyyspakkaus

Joo ei kai, ja tuo astiahan ei ole myöskään umpinainen. Kuuma lasipurkki saattaa tietysti haljeta äkillisestä jäähtymisestä, vaikka siinä ei olisi kantta.

miian
Inspirationainen

Jes! Loistavaa "kierrätystä". Monelle ei olisi tullut edes mieleen kysellä varaosia!

sku
broken biscuit

En tiedä mitään tästä pahamaineisesta Vippistä, mutta saippuaa rakastan ja ymmärrän siis asian tärkeyden :)

Piipo79

Meillä on samanlainen saippuakipponen. Pitäisiköhän hakea jo valmiiksi varaosat!?

Blogin lukija (Ei varmistettu)

Kun kaikki epäonnistuu, lue käyttöohjeet, vai miten se meni. Liekkö niissäkään neuvottu tuota
jumitusta, miten ratkaista. Joskus saippua ruostuttaa metallisia osia, jousia.

Lukin blogija (Ei varmistettu)

Mykkäkoulua rikkoutuneesta saippua-annostelijasta.. Voi elämän kevät, monenkohan vuoden hiljaisuus tulisi jos brunssishampanja olisi väärän lämpöistä?

Tommi K
Isyyspakkaus

En uskalla edes kokeilla.

Nonariina
Kahvia ja unelmia

Jos mulle tarjoiltais väärään lämpöistä shamppanjaa niin nostaisin kyllä metelin ;D. Hyvän näköinen annostelija, mä en uskalla hankkia kuin Ikea kakkoja, koska rikon niitä keskimäärin kolme vuodessa.

 

Kippuralla

Hei mikä saippua-annostelija ;) laiskana ostan vasta kun lapset on isoja, kerran oli muttamutta.. saippua a) loppui kolmessa päivässä b) oli teholtaan kuin vettä.. mistähän johtuisi ;)

Nāiádes
Naiádes

Lueskelin blogiasi uusimmasta postauksesta taaksepäin, ja tulipa tässä hauska sattuma! : D Juuri eilen kun otin kosteusvoidetta Aqualan-pumppupullosta, jäi pumppuosa pohjaan. Naks vaan. "Mitä ihmettä, tää jäi vaan pohjaan?" Ravistelin pulloa, tuntuu paino pohjassa, ei se ainakaan tyhjä vielä ole. Yritin kaikin voimin nostaa pumppuosa ylös, ei nouse mihinkään. Mies kokeili avata pullon, "miten tää oikein on kiinni, ei ainakaan millään kierre-menetelmällä.." Epäilin, että pumppuosan painuessa alas, oli putkeen päässyt alipaine ja se oli siksi jumittunut pohjaan. No, puukolla pullon sai auki, ja seurasi toinen "mitä ihmettä". Suoraan yläreunassa uusi kansi, ja sen kun otti pois, selvisi että koko pullossa on reikä pohjalla. Ahaaaa aivan, selkeästi tämä uusi "kansi" olikin pohja, joka on joka pumppauksella ja pullon tyhjentyessä noussut ylöspäin. Pullo olikin vain tyhjä! Eipä ole vain koskaan tullut vastaan tuollaisella mekanismilla varustettua pumppupulloa : D

Kyllä sitä vaan saa elämään jännitystä niinkin pienistä asioista, kun pumppupulloista! : )
Sitäpaitsi, mä hyvin ymmärrän sen "mykkäkoulun" siitä, että kun nimenomaan on kysynyt, että kestääkö se varmasti, eikä asiasta oteta selvää ja siksi se rikkuu! : D

Kommentoi