Idyllistä majoitusta Savonlinnassa: Lossiranta Lodge -butiikkihotelli

Voiko tämä näkymä olla oikeasti totta? Se oli ensimmäinen ajatukseni, kun astelimme sisään Savonlinnan Lossiranta Lodgeen, josta olin varannut majapaikan oopperamatkallemme. Hotellin sivuilla luvattiin kyllä näkymää Olavinlinnaan, ja paikan omistaja kertoi, että linnalta kävelee hotellille kolme minuuttia – korkokengissä, mutta tuntui silti ukomattomalta, että linna oli heti siinä nenän edessä.

Lossiranta Logde on pieni, vanhaan varastorakennukseen rakennettu hotelli, joka on ollut toiminnassa 20 vuotta. Hotellin omistaja Christine Lund kertoi, että hän oli ostanut viereisen huvilan ja siihen kuuluvan varastorakennuksen omaan käyttöönsä, mutta huomanneensa pian, että 1940-luvun varastorakennuksessa olisi potentiaalia majataloksi, varsinkin kun rakennus toi hänelle mieleen Afrikan-matkoilta tutut yksikerroksiset lodget.

Hotellissa on seitsemän erilaista huonetta, kaikki Olavinlinnaan ja aiemmin omenatarhana toimineeseen puutarhaan päin. Hotellirakennus on rakennettu kiinni isoon kallioon, joten huoneet pysyvät viileinä helteilläkin. Olimme itse hotellissa kuumimmilla helteillä, ja huone todella oli viileä! Yövyimme ”saunakamarissa”, ja huoneistossa oli todella tilava sauna ja iso kylpyhuone poreammeella. Ulkona oli ulkoporeamme ja oma pieni terassi. Hotellilla on myös oma laituri, josta voi käydä pulahtamassa Saimaassa.

Ja joko mainitsin näköalan? Olavinlinna on lähes kosketusetäisyydellä.

Jos en vielä saanut vakuutettua, hotellin aamiainen tarjoillaan omenapuiden väliin pystytetyssä terassikatoksessa…

…josta on tietysti suora näkymä Olavinlinnaan.

Kun seuraavan kerran menen Savonlinnaan ja oopperajuhlille, tiedän kyllä, missä yövyn. Majapaikka on parasta varata hyvissä ajoin etukäteen.

hyvinvointi matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *