Seikkailu Laajavuoren Metsäpuistossa

Olen viettänyt viikkoa lasten kanssa Jyväskylässä vanhempieni luona. Totesin, että pääsemme parhaiten lomatunnelmaan lähtemällä muutamaksi päiväksi pois kotoa. Kun tarjolla on ollut myös lastenhoitoapua, olemme päässeet tekemään tytön kanssa asioita, joita emme olisi voineet tehdä 2-vuotiaan kanssa.

Seikkailupuisto Laajavuori Jyväskylä-3.jpg

Olin jo etukäteen päättänyt, että käymme tutustumassa Seikkailupuisto Laajavuoreen, jossa pääsee Helsingin Korkee-seikkailupuistojen tapaan kiipeilemään puissa ja liukumaan vaijereita pitkin puusta toiseen. Huomasin, että Laajavuoressa on matalalla kulkevien lastenratojen lisäksi myös kaksi 2 – 6 metrin korkeudessa kulkevaa rataa, joihin pääsee seikkailemaan jo 110 cm:n pituudella.

Seikkailupuisto Laajavuori Jyväskylä-1.jpg

Metsäpuiston Löytöretki ja Mehiläisen Perherata olivat juuri sopivat meille.

Seikkailupuisto Laajavuori Jyväskylä-7.jpg

Niiden tehtävissä oli oikeasti haastetta myös aikuiselle, ja molemmissa radoissa oli myös kaksi pitkää liukua.

Seikkailupuisto Laajavuori Jyväskylä-9.jpg

Tyttö ihasteli silmät säihkyen, miten hauskoja ja ”yllättävän jännittäviä” radat olivatkaan. Ja kyllähän kuuden metrin korkeudessa tunsi olevansa jo aika korkealla!

Seikkailupuisto Laajavuori Jyväskylä-10.jpg

Seikkailupuisto Laajavuori Jyväskylä-5.jpg

Olisin voinut tietysti itse käydä samalla lipulla myös vieläkin haastavammilla radoilla, mutta pari tuntia näitä kahta rataa riitti hyvin. Onpahan itselläkin jotain uutta odotettavissa sitten, kun tytön pituus riittää seuraavalle vaikeustasolle.

Seikkailupuisto Laajavuori Jyväskylä-4.jpg

Oli kyllä kivaa, että nämä helpommat radat olivat Metsäpuiston puolella, sillä helteisenä päivänä aurinko porotti melko kuumasti laskettelurinteen alapäässä oleville radoille, kun taas Metsäpuistossa oli mukavan varjoisaa.

Seikkailupuisto Laajavuori Jyväskylä-12.jpg

Seikkailupuisto Laajavuori Jyväskylä-14.jpg

Tullaanko uudestaan? ”Jooooooo!!!”

Seikkailupuisto Laajavuori Jyväskylä-13.jpg

Taivaalle ilmestyi jostain yllättäen pilviä, mutta tyttö halusi vielä kiipeilyn jälkeen uimaan. Kävimme siis vielä Tuomiojärven uimarannalla.

Seikkailupuisto Laajavuori Jyväskylä-17.jpg

Seikkailupuisto Laajavuori Jyväskylä-18.jpg

Itse en tietenkään uinut (se vaatisi 25 asteen lämpötilan järvessä), mutta hyvä että tuli vietyä tyttö rannalle. Seuraavana päivänä nimittäin satoi kaatamalla ja ilman lämpötila laski 15 asteella, joten uinnit jäivät tältä matkalta tähän. Onneksi pappa ehti viedä tyttöä jo edellisenä päivänä Keljonkankaan Sääksjärvelle.

Seikkailupuisto Laajavuori Jyväskylä-16.jpg

Vaan olipahan hauska päivä! Pojallakin oli ollut hauskaa mummon ja papan kanssa, kun hän sai heidän jakamattoman huomionsa.

perhe lasten-tyyli vanhemmuus matkat
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *