Seitsemän itsenäisyyspäivää

Mitä itsenäisyys sinulle merkitsee? Sitä, että saa elää rauhallisessa maassa ja turvallisessa ympäristössä ja tehdä itse valintojaan elämässään.

Entä itsenäisyyspäivä? Linnanjuhlia televisiosta, itsenäisyysvastaanottoa ystäville vai jotain muuta? Minun piti ihan katsella vanhoja valokuvia edellisiltä itsenäisyyspäiviltä muistaakseni, mitä olemme tehneet.

* * *

Viime vuonna Anne oli meillä illallisella, ja tyttö oli askarrellut jopa siniristilipun paperista.

IMG_5465.jpg

IMG_5493.jpg

Vuotta aiemmin olimme näemmä kotosalla perheen kesken. Tyttö (silloin 2 v) opetteli käyttämään digikameraa ja kuvasi sillä onnistuneesti illan menun: perunoita ja Maku-lehden kuvauksista meille jäänyttä graavikalaa.

IMG_3481.jpg

IMG_4833.jpg

IMG_4840.jpg

Vuonna 2013 itsenäisyyspäivä vaihtui anoppilassa, ja Suomen lippukin pääsi salkoon. Appiukkoni oli erityisen tarkka, että lippu nostettiin sinne kaikkina juhlapyhinä.

img_0172.jpg

…ja joku meistä oli nukahtanut matkalla autoon.

IMG_2413.jpg

Vuonna 2012 paahdoin ja kuvasin suolapähkinöitä blogiin.

IMG_1198.jpg

Vuonna 2011 ei tehty mitään valokuvaamisen arvoista, mutta siitä edellisenä vuonna itsenäisyyspäivä oli oiva päivä sahailla hyllyjä makuuhuoneen vaatekaappiin.

06122010196.jpg

Sitä aiempina vuosina, kun kännykässäni ei ollut vielä kameraa, kuvia otettiin vähemmän. Vuonna 2007 olimme kuitenkin Daintreen sademetsässä Australiassa menossa pian Cairnsiin ja sukeltamaan Suurelle valliriutalle.

IMG_2606.jpg

IMG_0882 (1).jpg

Ja vuonna 2005 olimme Bangkokissa matkalla Uudesta-Seelannista kotiin.

IMG_0999.jpg

* * *

Tänään menen tytön kanssa elokuviin, iltapäivällä tapaamme ystäviä ja illalla asetumme perheen kanssa sohvalle – kyllä – katsomaan tv:stä suoraa lähetystä, jossa ihmiset kättelevät toisiaan.

Hauskaa itsenäisyyspäivää, missä sitä vietätkään!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *