Shakshukaa vauvakerhon brunssilla
Vauvakerho on jälleen koolla, tällä kertaa brunssin merkeissä!
”Vauvakerho” on vitsikäs nimi neljän ruokasomettajan poppoolle, jotka sattuivat kaikki saamaan omat vauvansa vain parin kuukauden sisällä keväällä 2016. Oma Rouvani, 52 Weeks of Deliciousness -Anne, Suolaa ja Hunajaa -Jonna ja Vatsasekaisin Kilinkolin -Riikka tapailivat lähes viikoittain ruoan merkeissä äitiysvapaillaan.
Nyt vauvat ovat jo 2,5-vuotiaita, ja Riikka on ehtinyt saada niitä sittemmin lisääkin kaksin kappalein, mutta vauvakerho kokoontuu edelleen aina, kun aikaa sille löytyy. Sovimme joskus aiemmin, että järjestäisimme kvartaalibrunsseja, mutta aivan siihen ei ole pystytty. Nyt kuitenkin päätimme, että on meidän vuoromme järjestää brunssi, ja kutsuimme kaikki kerhon jäsenet perheineen meille viime sunnuntaina.
Oli hätkähdyttävää huomata, että aikuisia ja lapsia on tässä porukassa jo yhteensä 15, joten vaikka pienimmät vielä ryömivätkin lattialla, iso ruokapöytämme alkaa käydä ahtaaksi.
Rouva teki brunssin pääruoaksi shakshukaa, siis tomaattikastikkeessa kypsennettyjä kananmunia, joten jos joltain puuttuu vielä idea isänpäivän aamiaiselle, kirjaapa nopeasti muistiin tämä resepti!
Kuori ja hienonna iso sipuli. Kuumenna pannulla loraus oliiviöljyä ja lisää teelusikallinen jeeraa ja teelusikallinen murskattuja korianterinsiemeniä. Paista hetki sekoitellen ja lisää sitten sipuli. Kuullota se rennoksi ja lisää sitten kourallinen hienonnettuja lehtipersiljan varsia. Paista hetki ja lisää purkillinen säilöttyjä kokonaisia tomaatteja (tai murskaa tai muuta omaa tomaattisuosikkiasi, minä vain satun pitämään tässä vähän isommista sattumista). Huuhtele tomaattipurkki noin desillä vettä ja lisää pannulle. Mausta kastike teelusikallisella sokeria, puolella teelusikallisella suolaa ja parilla kierroksella mustapippuria myllystä. Hauduta kastiketta puolisen tuntia tai miten pitkään nyt ikinä maltat.
Tee kastikkeeseen neljä kuoppaa, riko neljä munaa yksi kerrallaan kahvikuppiin ja liu’uta koloihin. Laita kansi päälle ja hauduta niin, että valkuainen hyytyy, muutama minuutti. Lisää lopuksi pannulle kourallinen persiljan lehtiä hienonnettuna ja murennettua fetaa ja syö hyvän leivän kanssa.
Anne toi mukanaan Brunssikirjan (Saara Atula & Jenni Häyrinen) opeilla tehtyjä marinoituja kikherneitä ja hernesalsaa sekä juustoja.
Riikalla ja Apupojalla oli mukanaan tuoretta juurileipää, punajuuri-saksanpähkinätahnaa ja porkkana-valkopaputahnaa. Molemmat tahnat Jonna Vormalan Jäävuoren huippu -salaattikirjasta.
Jonna toi puolestaan jälkiruoan: suloisen makeat rocky road -mokkapalat, joiden ohje on täällä.
Vierailijat ihastelivat myös tytön itse tekemiä chili-maustekurkkuja, jotka on tehty jopa itse kasvatetuista kurkuista! Itse ihailen myös tytön uutta kampausta, jonka leikkasin itse pari päivää aiemmin.
Kovin oli hauskaa ja hyvää, ja jälleen kyselimme toisiltamme, miksei tätä tehdä useammin.
Anne, seuraavan kerran teillä? Laitetaanko kalenteriin?