Sinisimpukat sitruunalla ja fenkolilla

Sinisimpukoita tulee tehtyä liian harvoin, vaikka ne eivät ole erityisen kalliita eivätkä vaivalloisia valmistaa. Korjasin tilanteen.

img_2792b.jpg

Sinisimpukat sitruunalla ja fenkolilla

Ainekset

  • 1 kg eläviä sinisimpukoita
  • 1 pieni fenkoli (tai puolikas isommasta)
  • 4-5 kevätsipulia
  • kourallinen lehtipersiljaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • oliiviöljyä
  • puolen sitruunan mehu
  • 1 dl vettä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Lisäksi vaaleaa leipää – kuvassa Leipomo Limbun spelttileipää.

img_2781.jpg

Valmistaminen

  1. Huuhtele sinisimpukoita kylmässä vedessä ja heitä pois sekä rikkoutuneet simpukat että ne, joiden kuori ei sulkeudu huuhtelun aikana tiiviisti
  2. Erottele fenkolin kerrokset toisistaan ja pese ne hyvin, sillä fenkolin sisällä voi olla multaa
  3. Hienonna fenkoli, kevätsipuli, lehtipersilja ja valkosipuli
  4. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja lisää hienonnetut kasvikset
  5. Kuullota kasviksia hetki ja lisää sitruunamehu, vesi ja kerma. Mausta liemi suolalla ja pippurilla
  6. Lisää simpukat kattilaan ja peitä kattila kannella
  7. Keitä täydellä teholla muutama minuutti ja sekoita välillä. Simpukat ovat kypsiä, kun ne ovat auenneet
  8. Nosta simpukat syville lautasille ja kaada liemi päälle. Heitä pois simpukat, jotka eivät auenneet
  9. Tarjoile vaalean leivän kanssa.

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.