Sinisimpukat sitruunalla ja fenkolilla
Sinisimpukoita tulee tehtyä liian harvoin, vaikka ne eivät ole erityisen kalliita eivätkä vaivalloisia valmistaa. Korjasin tilanteen.
Sinisimpukat sitruunalla ja fenkolilla
Ainekset
- 1 kg eläviä sinisimpukoita
- 1 pieni fenkoli (tai puolikas isommasta)
- 4-5 kevätsipulia
- kourallinen lehtipersiljaa
- 2 valkosipulinkynttä
- oliiviöljyä
- puolen sitruunan mehu
- 1 dl vettä
- 1 dl kermaa
- suolaa
- mustapippuria
Lisäksi vaaleaa leipää – kuvassa Leipomo Limbun spelttileipää.
Valmistaminen
- Huuhtele sinisimpukoita kylmässä vedessä ja heitä pois sekä rikkoutuneet simpukat että ne, joiden kuori ei sulkeudu huuhtelun aikana tiiviisti
- Erottele fenkolin kerrokset toisistaan ja pese ne hyvin, sillä fenkolin sisällä voi olla multaa
- Hienonna fenkoli, kevätsipuli, lehtipersilja ja valkosipuli
- Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja lisää hienonnetut kasvikset
- Kuullota kasviksia hetki ja lisää sitruunamehu, vesi ja kerma. Mausta liemi suolalla ja pippurilla
- Lisää simpukat kattilaan ja peitä kattila kannella
- Keitä täydellä teholla muutama minuutti ja sekoita välillä. Simpukat ovat kypsiä, kun ne ovat auenneet
- Nosta simpukat syville lautasille ja kaada liemi päälle. Heitä pois simpukat, jotka eivät auenneet
- Tarjoile vaalean leivän kanssa.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.