Sirkustyttö voimistelurenkailla

Olemme pitkään suunnitelleet voimistelurenkaiden hankkimista kotiin. Tyttö on kokeillut sellaisia muutaman kerran eri paikoissa ja toivonut kovasti omia renkaita. Sitten Rouvakin alkoi jo pohtia, olisiko meillä jotain paikkaa niille.

Minulle ratkaisu oli itsestään selvä. Tietty on.

IMG_1581.jpg

Paikka on eteisen ja olohuoneen välisessä oviaukossa, jossa on juuri ja juuri riittävästi tilaa temppuiluun, ja se olikin oikeastaan ainoa mahdollinen paikka renkaille.

IMG_1517.jpg

Renkaat ovat Suomen Voimistelutuotteen puiset voimistelurenkaat, jotka on vahattu valkoisella puuvahalla.

Nämä renkaat ovat lasten kokoa, ja aikuisten käyttöön löytyy myös järeämmät kahvat. Pienemmät renkaat sopivat kyllä kaiken kokoisille temppuilijoille, mutta nämä renkaat on suunniteltu niin, että lapsi ei saa työnnettyä päätään renkaan läpi.

Kuvassa näkyvät hihnat kestävät 120 kg:n painon, ja leveämmillä hihnoilla painoa voi olla jopa 300 kg.

IMG_1519.jpg

Sain renkaat kiinni kattoon jo muutama viikko sitten, ja pieni sirkustyttö on temppuillut niillä siitä lähtien hyvin ahkerasti.

IMG_1608.jpg

Kun renkaat ovat samassa tilassa, jossa oleskelemme muutenkin, hän käy monta kertaa päivässä ja illassa tekemässä renkailla muutamia kieppejä ja näyttää innokkaasti, mitä kaikkea uutta hän on oppinut.

IMG_1578.jpg

Kiinnitin renkaat kattokannakkeilla 50 cm:n etäisyydelle toisistaan. Se on hyvä kompromissi ja sopii sekä lasten että aikuisten käyttöön.

IMG_1625.jpg

Porasin reiät kantavaan palkkiin, joka oli erittäin kovaa materiaalia ja vaati poravasaraa. Rei’issä on 4 cm pitkät muoviproput, ja kannakkeet on kiinnitetty niihin nelisenttisillä ruuveilla.

Olin toki huolissani, kestävätkö kiinnitykseni oikeasti, mutta rautakaupan myyjä vakuutti, että kovaan kattoon kiinnitetyt proput kyllä kestävät aikuisenkin painon eikä tarvetta pidemmille ruuveille ole. Varmistin asian vielä roikkumalla koko painollani molemmissa renkaissa vuorotellen.

Renkaiden lisäksi tilasin myös trapetsin, jota voi käyttää samoilla kannakkeilla.

IMG_1728.jpg

Tikkaat tulevat kyllä tarpeeseen, sillä olen havainnut, että on helpompaa vaihtaa renkaat hihnoineen, jolloin kauniisti rullalle käärittyjä hihnanpäitä ja hihnojen solkia ei tarvitse avata.

IMG_1665.jpg

Siinä missä tyttö käyttää trapetsia keinuna, itse näen sen leuanvetotankona. On muuten huomattavasti haastavampaa vetää leukoja heiluvalla trapetsilla verrattuna kiinteään tankoon.

IMG_1678.jpg

Kyllä tämä taitaa olla nyt parasta, mitä pieni tyttö on koskaan kotiimme saanut!

Ja isikin harkitsee vakavasti jonkinlaista treeniohjelmaa renkailla. Ehkäpä siinä olisi jonain päivänä aihettaa omaan postaukseenkin.

IMG_1687.jpg

Tuotteet on saatu blogin kautta Suomen Voimistelutuotteelta.

hyvinvointi liikunta sisustus lasten-tyyli
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *