Sisko ja sen veli

Isyyspakkaus

Tyttö pääsi tänään tapaamaan pikkuveljeään, ja hän oli aivan ihastuksissaan siitä, miten söötti vauva on. Oli hän silti edelleen hieman harmissaan siitä, että vauva oli kuin olikin poika, mutta vakuuttelin, että hänestä tulee maailman paras ja rakkain isosisko pikkuveljelleen.

Saimme samalla kuulla, miten pojan tila oli parantunut entisestään. Keuhkon reikä näyttää umpeutununeen, ja keuhkoröntgenissä näkyy enää pieni ilmatasku keuhkon ulkopuolella. Keuhko on avautunut täysin, joten hengityskoneen tehoa on voitu laskea.

Hän sai aivosähkökäyrää mittaavat neulat pois päästään, ja kipulääkitystä voitiin pienentää. Sen myötä hän alkoi myös heräilemään unestaan. Kipulääkettä tarvitaan kuitenkin niin pitkään kuin ilmarintaa hoitava dreeni on paikallaan kyljessä, ja silloin on myös parempi, että hän nukkuu rauhallisesti.

Kipulääkitys vaatii myös hengityskoneen käyttämistä, sillä tokkurainen vauva saattaa unohtaa hengittää itse. Toivottavasti pääsemme siis pian eroon dreenistä, sitä myötä kipulääkityksestä ja sen myötä myös hengityskoneesta.

Tilanne on siis vakaa ja parantunut jatkuvasti. Onni on, että poika on sen verran kookas (3580 g), että hän on myös vahva. Keuhkon täydellinen kokoonpainuminen kuulosti ja näytti röntgen-kuvissa dramaattiselta, mutta on kuulemma hyvä merkki, sillä se osoittaa, että keuhko on kuitenkin ollut terve ennen puhkeamista. Tällöin sen myös odotetaan parantuvan hyvin.

Rouva on edelleen hoidossa Naistenklinikalla, sillä hänen niskaansa ja selkäänsä vaivaa sietämätön kipu, joka pakottaa hänet olemaan lähes pelkästään makuuasennossa. Tämä johtuu todennäköisimmin spinaalitilaan synnytyksen aikana laitetusta kipulääkkeestä, mutta se saattaa johtua myös stressistä ja huolesta, sillä vaiva alkoi, kun vauva vietiin tehohoitoon. Vaiva ei ole vaarallinen vaan kiusallinen, mutta se vaatii silti edelleen hoitoa.

Kaikkein ikävintä on, että emme voi olla yhdessä. Yksi on Lastenklinikalla, toinen Naistenklinikalla ja me olemme tytön kanssa kotona. Hän nukkuu ja minä istun sohvalla ihmettelemässä, mitä osaisin tehdä itsekseni.

Luulen, että joudun nyt aivan tietoisesti keksimään jotain aivan muuta tekemistä ja ajattelemista. Jos siis lähipäivinä blogiin ilmestyy jotain aivan tähän aiheeseen liittymättömiä postauksia, se ei tarkoita muuta kuin että olen onnistunut kääntämään ajatukseni hetkiseksi pois sairaalasta ja vauvan vointiin liittyvästä huolesta.

Vaikka kyllähän tämä kirjoittaminen toimii myös hyvänä terapiana. Kun huolen ja pelon jakaa muiden kanssa, se jotenkin pienenee, ja se tuki ja lämpö, jota kaikki lähettävät, auttaa jaksamaan. Viestinne ovat antaneet meille toivoa, ja on ollut lohdullista kuulla vastaavista ongelmista, joista on selvitty. On käsittämätöntä ja upeaa, miten niin monen meille tuntemattoman ihmisen ajatukset ovat kanssamme.

Iso, iso kiitos kaikille näin yhteisesti!

Kommentit

Larppa (Ei varmistettu)

Onnittelut kauniista pojasta ja tsemppiä koko perheelle! Olette olleet ajatuksissa koko viikonlopun, vaikka emme oikeasti tunnekaan. Toivottavasti saatte pian olla yhdessä koko perhe.

Sari (Ei varmistettu)

Isot halit ja voimat sinne. Espanjasta käsin olen jo pitkään lukenut blogiasi ja tippa tuli silmään. Lääkärinä vielä totean, että tilanne varmastikin menee parempaan päin. Anna Isot halit rouvallekin.

VMK (Ei varmistettu)

Onnittelut vahvan näköisestä pikku pojasta! En ollutkaan hetkeen blogissa piipahtanut ja yhtäkkiä tuli mieleen piipahtaa katsomaan, onko vauvauutisia. Kaikkea sitä voikin käydä. Tsemppiä koko perheelle! Pian jo muistelette kotona kaikki yhdessä näitä epätodellisen tuntuisia rankkoja päiviä.

*Nalle Puh* (Ei varmistettu)

Onnittelut pienestä pojasta ja voimia koko perheelle!

Kuvailemasi Rouvan selkäkipu kuullosti hiukan samalta, kuin mikä itselläni oli, kun minulle tehtiin selkäydinpunktio. Tuolloin punktioreikä ei sulkeutunutkaan itsestään, ja sen tihkuminen sai aikaan hillittömät kivut nimenomaan muulloin kuin maatessa. Pystyssä olo oli vaikeaa, ja kävelin kyyryssä kuin vanha mummo. Ajattelin vain mainita, jos haluatte tiedustella lääkäriltä voisivatko kivut johtua tihkumisesta. (vaivaan auttaa muistaakseni kofeiini. Ensin juotuna, ja jos se ei auta, niin sitten tiputuksena ja olikohan viimeinen hoitokeino veripaikka vuotavaan kohtaan)

Tommi K
Isyyspakkaus

Juuri tästä on kyse. Rouva sai tänään illalla kofeiinia suoraan suoneen (kuulostaa urbaanilta legendalta), ja veripaikkausta harkitaan.

chaura
Misplaced

Ajattelin juuri että kuulostaa ihan post-spinaalipäänsäryltä. Kätilönä mainitsen sen verran (jos sitä ei teille ole kerrottu) että usein kofeiinia kokeillaan ensihoidoksi siksikin, kun veripaikka helposti sulaa jos se laitetaan liian pian synnytyksen jälkeen, jolloin oireet palaavat. Toivottavasti saatte Rouvalle helpotusta pian! Niin ja onnea vauvasta ja tsemppiä toipumiseen molemmille <3

Jenppaus (Ei varmistettu)

Ai karsea, itselläni on ollut kyseinen vaiva muutama vuosi sitten ja sain kofeiinia suoraan suoneen kaksi sellasta tiputuspussia, mutta koska ei auttanut niin laitettiin veripaikka - joka sitten oikeasti vei kivut pois heti.

Ja hei, aivan älyttömästi tsemppiä sinne kaikille neljälle &lt;3 Mä alkuun mietinkin, että miten tyttö mahtaa suhtautua kun pikkuveli ei voi hyvin. Onko ihmetellyt veljen sairaalassa oloa ja piuhoja ym. laitteita?

Rouvalle ja sulle paljon jaksamista! Toivottavasti rouva sekä poika tulee pian kuntoon ja pääsette kaikki yhdessä kotiin &lt;3

empukka (Ei varmistettu)

Onnea pienestä pojasta koko perheelle, ja voimia pikkumiehelle! &lt;3

piupali (Ei varmistettu)

Huh, kuulostaa jo kohtuuttomalta, että Rouvakin kärsii ylimääräisistä ongelmista ja kivuista! Toivottavasti hänenkin vointinsa paranee nopeasti. Rankkoja päiviä koko perheelle! Mutta kuten satoja kertoja todettu, onneksi sekä vauva että Rouva saavat ensiluokkaista hoitoa. Yhteiskunta konkreettisesti tarjoilee huolenpitoaan. Ei isänkään rooli helppo ole, tekemistä on vaikea keksiä kun hoitohenkilökunta vastaa kaikesta, mutta toisaalta ajatuksia on mahdoton siirtää muualle. Kliseistä, mutta tavallisia arkisia päiviä varmaan jatkossa pitää korkeammassa arvossa.. :) Kaikkea hyvää (pian!) teille. &lt;3

SKR (Ei varmistettu)

Perheellenne:

Niin kuin varsa nousee jaloilleen,
niin syntyy päivä:
hapuilevana, mutta elämään valmiina.
* Risto Rasa

Niin kuin aalto uittaa aallon
yli valtameren
niin selviydymme mekin.
Toinen toistamme tukien.
* Risto Rasa

Hemmuli (Ei varmistettu)

Paljon voimia koko perheelle. Onneksi poika tosiaan on täysiaikainen ja reilun kokoinen. Ihanaa myös että vauvaa on päässyt myös koskettamaan piuhoista ja muista huolimatta, se on todella tärkeää. Toivottavasti koko juttu on pian takana päin!

La M (Ei varmistettu)

Onnea suloisesta pienestä miehenalusta! Onneksi hän on nyt toipumassa hyvin! Aivan kuin hän muistuttaisi vähän siskoaan?

Toivon myös pikaista toipumista Rouvalle. Ei ole helppoa olla erosta vauvasta ja kärsiä itse kivuista. Olin itse samantapaisessa tilanteessa ja kyseessä oli anestesialääkärin virhe. Sain kaksi veripaikkaa ja join paljon kokista. Lisäksi aivokuvauksessa näkyi pieni kupla aivoissa. Pysyväksi vaivaksi jäi migreeniherkkyys. Toivottavasti Rouvan olo kohenee pian ja hän &amp; vauva pääsevät samaan huoneseen.

Marski (Ei varmistettu)

Pienin, mutta varmoin askelin eteenpäin! Lämpimät onnittelut suloisesta pojasta ja rutkasti jaksamista koko perheelle. Kaikki on varmasti pian paljon paremmin. Samalla terveiset New Yorkista, jossa olemme mieheni kanssa käyneet jo useassa teidän vinkkaamassa ravintolassa. Kiitos siis loistavista vinkeistä!

Mummu (Ei varmistettu)

Onnittelut ihanasta lapsesta! Kaikki kääntyy vielä hyväksi
ja pääsette yhdessä nauttimaan kesän riemuista ja uuteen
perheenjäseneen tutustumisesta.

Eturre (Ei varmistettu)

Ihanaa kuulla että vauva voi jo paremmin. Aktiivisena blogin sivustaseuraajana oikein sydämestä sieppasi kun luki teidän vaikeuksista. Mutta hyvä että näyttää jo paremmalta. Mahdottomasti tsemppiä ja voimia ja jaksamista ja toivottavasti pääsette pian kaikki kotiin ja olemaan yhdessä &lt;3

Ihanaa kun isosisko pääsi näkemään pikkuveljen <3 toivottavasti pääsette pian kaikki yhdessä kotiin. Voimia kaikille ja nämä pienet ovat vahvoja!

Toimitus
Toimitus

Elämme vahvasti hengessä mukana. Paljon rakkautta ja voimia teille! <3

kaista (Ei varmistettu)

Kaikki menee hyvin. Varmasti.

Ja postata voi, ja pitää, juuri tällaisena aikana juuri siitä mistä saa näppäimistön laulamaan. Tai sitten tehdä jotain ihan muuta kuin blogata, jos ei mitään irtoa. Välillä tunteiden pitää antaa jyllätä taustalla ja antaa mielelle muuta askarreltavaa, elää hetken ajan todellisuutta jossa on muutakin kuin sairaalassa olevan vauvan isä.

Ennen kaikkea onnea hienosta vahvasta pojasta!

Katsa (Ei varmistettu)

Kovasti kovasti onnea pienestä pojasta, isosiskolle onnittelut pikkuveljestä!
Meidän perheen isoveljelle on yhä tärkeää muistella sitä, miten hän oli hakemassa pikkuveljeä kotiin, miten hän oli sairaalassa mukana.

Hurjasti voimia koko poppoolle alkuvaikeuksiin, on iloa lukea, miten pikkuveljen vointi paranee! Toivon todella, että Rouva saa suloisen tuhisijan pian kainaloonsa. Ja että Rouvan oma vointi paranee pian!

Edellisessä postauksessa kirjoittamasi epätietoisuus, se on todella pahinta. Meille kävi esikoisen syntyessä samalla tavalla, hän tosin ehti viivähtää mahani päällä tovin ennen kuin hengitysvaikeudet alkoivat. Sitten pientä miestä jo vieteenkin lujaa. Itse olin niin tokkurassa, että vasta jälkikäteen kauhistuin tilannetta. Mieskään ei ehtinyt vauvan mukaan ja se on toki selvää, pienen hoito menee edelle ja vain se on siinä hetkessä tärkeää. Nopeasti joku kätilöistä tuli päivittämään tilannetta meillekin.
Joku jossain kommentissa oli imetystä tsempannut. Itse olin esikoista vain vuorokauden erossa syntymän jälkeen, mutta imetys saatiin onnistumaan. Kiitos siitä Naistenklinikan kätilöille, jatkuvaa tsemppausta ja kannustusta se vaati osastolla ja vielä kotonakin miehen toimesta.

Mutta ajatukseni ovat monesti viikonlopun aikana käyneet teidän luonanne, vaikken teitä mitenkään tunne. Iloisia hetkiä ja onnea seuraaviin päiviin! Toivottavasti olette pian yhdessä &lt;3

MenniII (Ei varmistettu)

Ihanaa, että näin nopeasti poika on toipumassa! Niinkuin moni muukin on kirjoittanut: emme tunne, mutta silti vuoroin huolen ja ilon kyynel silmässä olen lukenut kuulumisia.
Rohkeaa sinulta kirjoittaa näistä hetkistä heti blogiin - kiitos siitä. Toisaalta ymmärtäisin oikein hyvin jos jättäisi kirjoittamatta tai haluaisi välillä miettiä myös aivan muita asioita.

Elin (Ei varmistettu)

Voi, kun pääsisi ajassa ja paikassa taaksepäin, ja vielä nytkin, vierellenne niihin pitkiin, pitkiin odotuksen tunteihin, kertomaan ja vakuuttamaan, että kaikki kääntyy kyllä hyvin päin. Että ette ole yksin, vaikka olettekin toisistanne erossa. Että onni ja ilo nousevat pian, vaikka juuri nyt huoli ja pelko tuntuvat sietämättömänä taakkana. Että tämä on vain hetki, tärkeä ja unohtumaton, mutta ei ikuiseksi jäävä. Ihan pian kaikki on hyvin ja oikein.

Muistakaa puhua, käydä tilanne ja tunteet läpi, kahdestaan ja toisten kanssa. Ettei muisto jää vaivaamaan, etteivät menneet tunteet jää muhimaan ja käänny tuhoisiksi.

Hurjasti onnea kokoa perheelle!

Salallaa (Ei varmistettu)

Onnittelut ja tsemppiä koko perheelle! Toivottavasti pian saatte koko perheen taas kokoon ja pääsette nauttimaan leppoisisti ja vauvantuoksuisista hetkistä yhdessä.

Torey
Näissä neliöissä

Voimia teille! Pieni poikanne on kyllä ihan hirmuisen suloinen! <3

Kuva pienestä palauttaa omat muistot vuoden takaisesta vauva-ajasta. Ja nyt meillä on jo velmuileva taapero! :)

Anniliiini (Ei varmistettu)

Kärsivällisyyttä toivon teille, rankka alku mutta varmasti lopuksi kaikki menee hyvin :)

jennia (Ei varmistettu)

Onnittelut koko perheelle pikkuisesta! Onneksi hän on toipumaan päin. Toivottavasti tämä huoli on teillä pian takana päin.

Olen uusi lukija, nyt raskaana ollessa löysin tänne jollain hakusanalla, olisiko ollut vaunuihin liittyvää ja tykästyin aiempiin vauvajuttuihisi. Ihan nousi kyyneleet silmiin, kun luin viimeisimmät postauksesi. Voin vain kuvitella sitä tunteiden määrää, mikä mielessänne pyörii.

Ps. Mulla tuli selkäydinnäytteen jälkeen postpunktionaalinen päänsärky ja piti pysytellä pääosin makuuasennossa siihen asti, että sain veripaikan (eli omaa verta ruiskutettiin punktiokohtaan ikään kuin mustelmaksi). Mulla päänsärky katosi saman tien sen jälkeen.

Frida14 (Ei varmistettu)

Jos haluat saada ajatusta välillä toisaalle, niin laitan tässä tarkistuslistaa. :) Onko pakastimessa paljon valmista ruokaa, onko vauvalle hierontaöljyä ja peppurasvaa, onko aikuisille mahdollisesti jumiutuviin niskoihin hierontalinimenttiä tms., onko keittosuolanenätippoja ja koroketyyny mahdollisesti tukkoiseen nenään, onko muutama tuttipullo ja korviketta ihan varmuuden vuoksi, onko nukuttu tarpeeksi. Kun nuo on kaikki valmiina, ovat ensimmäiset päivät kotona mahdollisimman rauhallisia sitten. Tsemppiä sinne, kaikki on onneksi paranemaan päin!

Piipo79

Niin ja joku ilta virlä iltalenkillä hakee ne kestovaipat multa!

Eeti (Ei varmistettu)

Hei!
Onnea kauniista pikkuveljestä!
Molemmilla lapsillani on ollut samantyyppistä pulmaa hengityksen käynnistymisessä syntymän jälkeen. Ottaa kyllä koville ja kärsivällisyys on koetuksella kun vauvaa ei saa viereen ja on iso huoli.
Oikein paljon jaksamisia teille kaikille!

Pauline88 (Ei varmistettu)

Hän näyttää täydelliseltä. Onnea koko perheelle uudesta perheen jäsenestä. Onneksi poika on näyttänyt olevansa sisukas ihmistaimi. Surullista, että hänen ensi-hetket ovat olleet näin raskaat, toivon pienelle pojalle paljon voimia sekä myös Isälle, Äidille ja Isosiskolle.

MARI L
Rakkautta & Mamarkiaa

Voi luin nyt vasta nyt tapahtumista! Suloinen ja sitkeä pieni ihminen! Onnea ja voimia koko perheelle, toivottavasti pääsette pian olemaan yhdessä! 

Olette ajatuksissa!

MariaKAta77 (Ei varmistettu)

Paljon onnea koko perheelle ja voimia teille kaikille! Meillä juhlittiin viikonloppua pojan 7-vuotissyntymäpäiviä - hän aloitti aikoinaan elämänsä teho-osaston kautta ja huoli oli kyllä aivan järkyttävän suuri siinä vaiheessa, joten voin kyllä kuvitella, minkälaisia tunteita siellä läpikäydään.

Olette ajatuksissa ja iltarukouksissa.

pikkukalanen (Ei varmistettu)

Tsemppiä koko perheelle ja onnea uudesta tulokkaasta!

JohannaT (Ei varmistettu)

Voimia! Mieleen palautuu itselle kohta jo 9 vuoden takaiset tapahtumat, kun kuopus syntyi pienenä keskosena 28.viikolla. Siinä tuli keskola tutuksi! Mutta vastoinkäymiset vahvistavat, pojasta kasvaa varmasti voimakas lapsi &lt;3

Salmiakkityttö (Ei varmistettu)

Lämpimät onnitteluni vauvan syntymän johdosta! Oi, olen melkein iloinen, että huomasin nämä uutiset vasta nyt, kun pojan tilanne on jo vakaampi ja suurimmat huolet varmasti takana. Pikaista toipumista vauvalle, Rouvalle ja kärsivällistä odotusta kotijoukoille.

t. Vakkarilukija

Lunar (Ei varmistettu)

Voimia ja tsemppiä! Ja oi ihanaa onnea!

Vierailija (Ei varmistettu)

Onnea suloisesta pojasta! Omat kaksi lastani ovat ottaneet lisävauhtia vastasyntyneiden teho-osastolta ja vauhtia on sen jälkeen riittänyt :). Pian teilläkin on se toinenkin rakkaimpanne kainalossa ja sairaala-aika vain muistoissa. Itselleni jäi Lastenklinikasta isoista kriiseistä huolimatta hyvin lämpimät muistot. Henkilökunta siellä on ihanaa ja saavat luotua kovin kiirettömän ja turvallisen ilmapiirin.

moonangel (Ei varmistettu)

Onnea suloisesta pojasta! Toivotaan että kaikki menisi nyt hyvin ja mukava kuulla että poika on jo toipumaan päin :) Varmasti teillä on kova huoli, mutta yrittäkää myös levätä ja saada ajatuksia edes hetkeksi muuallekin!

Kommentoi