Sohwin kautta lähtöruutuun

Isyyspakkaus

Hassua, miten vain muutaman päivän poissaolo kotoa ja normaaleista arkirutiineista voikin tuntua kuin olisi ollut pidemmälläkin lomalla. Vietin lasten kanssa Jyväskylässä neljä yötä, ja palasimme kotiin lauantaina.

Vielä perjantaina ehdin tehdä kaverini kanssa kuntosalitreffit, joiden jälkeen lähdimme syömään ja katselemaan Jyväskylän yöelämää.

Ruokapaikaksi valikoitui legendaarinen ravintola Sohwi, joka näyttääkin täyttävän tänä vuonna kunnioitettavat 50 vuotta. Entinen yläasteeni ja lukioni sijaitsi aivan Sohwin vieressä, joten Sohwissa tuli käytyä lukioaikoina useat kerrat. Muistan paikan toki ensijaisesti olutravintolana, mutta aiemmin Sohwin Krouvinakin tunnettu ravintola on myös mainio ruokapaikka.

Tämä Jyväskylän-matka oli monella tavalla ainutlaatuinen. Olin paitsi ensimmäistä kertaa liikkeellä lasten kanssa kolmestaan, vietin Jyväskylässä myös pisimmän ajan mitä kertaakaan sen jälkeen, kun muutin kaupungista pois kuusitoista vuotta sitten. Ei siis ihmekään, että tällä kertaa ehdin myös tehdä monia asioita kuten käydä Carmen-oopperassa ja laskettelurinteessä tytön kanssa.

Tytöstä oli huippuhauskaa leikkiä ja ulkoilla papan kanssa ja käydä hänen kanssaan uimahallissa. Aika meni niin nopeasti, että kun lähtö lauantaina koitti, mietimme yhdessä, että olisihan sitä voinut viettää kaupungissa vielä vaikka yhden yön. Mutta koti kutsui jo, ja Rouvakin odotti siellä ikävissään.

Itse olisin ehkä käynyt vielä katsastamassa Seppälän uuden Kauppakeskus Sepän, ja tyttö olisi halunnut papan kanssa HopLopiin tai Leo's Leikkimaahan. Ehkä sitten ensi kerralla.

Aloin itse asiassa suunnitella jo toista Jyväskylän-matkaa lähiajoille. Haluaisin nimittäin viedä tytön katsomaan Jyväskylän kaupunginteatterin Peter Pan -musikaalia ja vielä tänä talvena toisen kerran laskettelemaan Laajavuoreen. Voisimmekin tehdä jonkin viikonloppuretken ihan kahdestaan, jolloin myös matkustaminen on sekä helpompaa että rennompaa, ja matkat voidaan tehdä junaa edullisemmin bussilla.

Ja sen muistan myös, että milloin tahansa sitten lähdenkin pojan kanssa seuraavan kerran matkalle, se ei tapahdu päiväuniaikaan. Hän ei halua nukahtaa vaan mieluummin kirkuu ja vaikeroi rattaissaan.

Oli hauskaa nähdä kaveriani kerrankin näin kahdestaan, ja söimme Sohwissa pitkän kaavan mukaan. Alkuun valitsimme voissa paistetut, sinapilla ja runsaalla valkosipulilla maustetut etanat gratinoituna Kolatun Juustolan Martta-cheddarilla. Lisänä Jyväs Pakarin siemenleipää.

Itse otin pääruoaksi pariloitua naudan maksaa, puolukkaa, punaviinikastiketta, kasviksia, timjamiperunoita ja sienimoussea. Maksa oli kypsennetty sopivan roseeksi, ja mietin jälleen miten hyvää maksa onkin, kun sitä näin harvoin saa.

Kaverilla oli lautasella puolestaan pihviannos nimeltään Femme: se oli naudan marmoriulkofileepihvi, paistettua halloumia ja vadelmakastiketta, vihersalaattia, pikkelivihanneksia sekä selleri-ananassalaattia.

Aterian viimeisteli piparmintulla ja Paahtimo Papun kahvilla maustettu tuorejuustokakku, jonka kanssa oli vadelmakastiketta sekä T-BBQ:n vaahtokarkki-kahvisiirappia. Hyrisimme illallisen jälkeen tyytyväisyyttä, sillä kaikki annokset olivat yksinkertaisen herkullisia. 

Jatkoimme kaverin kanssa iltaa muutamassa kuppilassa Kauppakadun varrella, muistelimme kaikkia menneitä baareja ja tutustuimme läpällä yhteen uuteen yökerhoonkin. Läpällä siksi, että tiesimme jo ennen sisään menoa olevamme noin kaksi kertaa muita asiakkaita vanhempia, ja jatkoimmekin melko pian matkaamme Kävelykadulla.

* * * 

Vaan mitenköhän sitä tottuisi taas tähän kotiarkeen? Tässä muodossa sitä on toki enää reilut kaksi kuukautta jäljellä.

Jännää.

Kommentit

Millie's
Randomilla

Pitäisi käydä Sohwissa pitkästä aikaa. Ennen tuli itsekin jonkin verran siellä vietettyä aikaa. Ruokalista on varmaan uusiutunut siitä, mitä siellä viimeksi kävin. Tuo sun annos kuulostaa tosi hyvältä. Jyväskylä on ainutlaatuinen kaupunki ja oon niin iloinen, että asun täällä. Meinasin sanoa onnekas, mutta kyllähän ihminen melkeinpä saa päättää, missä asuu, kunhan töitä löytyy.

Seppä ei suoraan sanottuna ole kovin ihmeellinen paikka, liikkeet on varmaan aika samoja mitä muualtakin löytyy. Onhan se mukava kuitenkin, että Jyväskylästä löytyy nyt viimein isompi kauppakeskus.

Tommi K
Isyyspakkaus

Toisaalta harmittaa ja vähän ihmetyttää, miksi iso ostari pitää rakentaa juuri Seppälään. Toivottavasti keskusta säilyy kuitenkin elinvoimaisena :-/

Millie's
Randomilla

Sitä mäkin kyllä toivon. :/ :)

Piupali (Ei varmistettu)

En kestä tuota Leo's Leikkimaan nimeä :'D

Tommi K
Isyyspakkaus

Se on kyllä käsittämätön kielellinen sekasikiö. Miksei se voi olla Leon Leikkimaa?

Katja_optimism (Ei varmistettu) http://optimismiajaenergiaa.bellablogit.fi

Me lähdettiin myös Jkylästä 16 vuotta sitten, mutta käymme siellä jatkuvasti ja viikkokin on mennyt monesti, aika hauska, ettet ole ollut koko aikana pidempään! :)

Leon Leikkimaa on ihan ykkönen, Seppä sen sijaan oli aika pettymys, ainoastaan se ravintolatarjonta oli jees (haimme Haiku-sushista uuden vuoden sushit), mutta ei siellä mitään sellaista ole mitä ei Helsingissä olisi.

Sohwi on kyllä legendaarinen, me olemme nykyään yleensä päätyneet uusittuun Jaloon, huippu!

Tommi K
Isyyspakkaus

Juu, se on ehkä se toisten nurkissa yöpyminen, minkä vuoksi yleensä kolme yötä on ollut maksimi. Vaimon kotipaikkakunnalla on oltu pidempiäkin aikoja, kun siellä on kuitenkin se mökki, missä voi olla rauhassa ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Peter Pan on tosi hyvä - tulkaa uudestaan!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos, tullaan!

Minnea
Minnean muruja

Sohwin uusi ruokalista on kyllä vallan mainio! Joskus aikaisemmin on sattunut myös pettymyksiä ruoka-annosten kanssa, joten vähän varuillani aina olen.

Tommi K
Isyyspakkaus

Mulla ei oikeastaan ollut edes mielikuvaa Sohwin ruoista, ja se tuli mieleen vaihtoehtona, kun kaverin vaimo ehdotti että menkääs sinne!

Kommentoi