Sukiyakia ja parasta riisiä

Isyyspakkaus

Kyllä jokaisella matkalla pitäisi olla paikallisopas. Miten paljon aikaa säästyykään, kun joku muu kertoo, missä kannattaa syödä - ja jopa tilaa ruoan puolestasi!

Tavoitteeni Tokiossa oli, että en söisi kahta kertaa samaa ruokaa, ja hyvinhän se onnistui, kun paikallinen kollegani tiesi juuri, mihin mennä.

Lisäksi tulee käytyä paikkoissa, joihin ei muuten löytäisikään. Myönnän, että esimerkiksi tähän muoviseinäiseen ravintolaan en olisi tullut menneeksi, ellei minua olisi sinne varta vasten viety.

Kuva: Ding Dong

Mutta miten hyvää olikaan nauttimani possu-udon-nuudeliannos, jossa oli luista keitetty liemi ja päällä vielä marinoitu kananamuna?

Paikan nimi saattoi olla Hakata Amami - tai sitten se oli annoksen nimi... Paikka löytyy joka tapauksessa helpoiten Google-kartan avulla.

* * *

Sen sijaan tässä baarissa umeshun seurana napostelemamme lisukkeet eivät saaneet minusta fania.

Tofu ja tempuroitu okra olivat kyllä ok, mutta kolmannessa astiassa tarjotut friteeratut asiat eivät olleet aivan minun makuuni. En tiennyt mitä söin, ja ihmettelin ensimmäisen suupalan jälkeen, että suussani on jotain kovaa.

Kaverini vakuutti, että kaikki on kyllä syötävää. Hän kuulemma piti kovasti näistä friteeratuista kanan rustoista. Hmm. 

* * *

Enemmän mieleeni oli Suju-ravintolan ruoka Hikarie-ostoskeskuksen ravintolakerroksessa (kartta).

Pääruoaksi makrillia ja ehkä mureinta kanaa, jota ole koskaan syönyt.

Kollegani vaimon mukaan ravintolassa tarjoillaan puolestaan Tokion parasta riisiä. Hyväähän se oli, mutta omat makunystyräni eivät ole kovin harjaantuneet maistamaan eri riisilaatujen välillä olevia hienoja eroja.

* * *

Kun kollegani tiedusteli, jo ehkä viidennen kerran, olenko käynyt jo sukiyakilla, päätin käydä sellaisella vielä viimeisenä iltana. Kun tiedustelin, mistä löytäisin sitä, sain vastaukseksi ”Search for Matsukiya, Shibuya” (kartta). 

Modernista rakennuksesta huolimatta Matsukiya paljastui 186-vuotiaaksi (!) ravintolaksi, joka on erikoistunut sukiyakiin.

Sukiyaki on puolestaan makeahkossa kastikkeessa kypsennettyä lihaa, kasviksia, sieniä ja tofua, jotka dipataan raakaan kananmunaan. Aivan älyttömän hyvää!

Tarjoilija kypsentää lisää dipattavaa sitä mukaa, kun edelliset on pistelty poskeen.

Voi nam!

Mitenkäs on, joko nyt olet vakuuttunut, että Japaniin ei kannata lähteä syömään vain sushia?

 

Lisää Tokion ruoista näissä jutuissa viime viikolta ja viime kesältä:

 

Kommentoi