Synttäri-illallinen Kuurnassa

Isyyspakkaus

Syntymäpäiväni puolisalainen yllätys paljastui illalliseksi Ravintola Kuurnassa (Meritullinkatu 6), joka on yksi suosikkiravintoloistani Helsingissä. Tyttö ehti kyllä paljastaa yllätyksen jo moneen kertaan ennen iltaa.

Perjantaina hän jo kertoi, että on tulossa jokin yllätys, josta ei saa puhua, ja että vietämme isin synttäreitä koko päivän. Lauantaina hän kyseli muutamaan otteeseen, voiko hän laittaa ballerinat ravintolaan. "Ai mihin ravintolaan?" kysyin. "Illalla sinne ravintolaan, johon menemme juhlimaan synttäreitä."

En kuitenkaan tiennyt, mihin ravintolaan olemme menossa, mutta epäilin sen olevan Kuurnan, sillä emme ole käyneet siellä elokuun jälkeen.

Alkuun jotain kuplivaa. "Otatko cavaa vai samppanjaa?" No samppanjaa tietty!

Alkukeittoni oli samettinen maa-artisokkakeitto. 

Rouva otti häränhäntää puolukkasurvoksella. Jossain vaiheessa vaihdoimme annoksia, ja myös pieni sai maistaa häränhäntää. Hän piti siitä niin kovasti, että pyysi pari kertaa lisääkin!

Pääruokina maistelimme kaikki kolme vaihtoehtoa. Rouva otti rakuunaletut taleggio-täytteellä.

Itselläni oli hevosen ulkofileetä, punajuuripyreetä, ohueksi viipaloitua selleriä ja muita kasviksia.

Pienelle valitsimme paistettua siikaa "seljankalla".

Ja härregud miten hyvää kaikki oli! Siis aivan kaikki. Liha mureaa, kala mehukasta, kastikkeet maukkaita ja annokset vielä niin kauniita.

Illan kruunasi lakritsi-valkosuklaakastikkeen kanssa tarjotta marinoitu päärynä, jossa oli vielä kynttilä päällä.

Kyllä, Kuurnassa on vaan kaikki kohdallaan, ja hyvin toimi näin lapsenkin kanssa. Tämähän oli siis ensimmäinen kerta Kuurnassa tytölle. Mutta ei jää viimeiseksi!

Kommentit

piupali (Ei varmistettu)

Onpa aivan äitinsä näköinen tyttö ensimmäisessä kuvassa! Suloinen.

Kommentoi