Syömäpuikkoharjoittelua

Isyyspakkaus

Oletko koskaan miettinyt, miten pienet lapset oppivat syömään syömäpuikoilla maissa, joissa ei käytetä haarukoita?

Jotkut taitavat kyllä luulla, että eivät he opikaan. Muistelen edelleen huvittuneena, miten eräs ala-asteen opettajani kertoi aivan vakavissaan eräällä maantiedon tunnilla, että japanilaiset ovat niin hoikkia siksi, että syömäpuikoilla on niin vaikea syödä. Itse olin vetänyt jo silloin aika monet kinkkiähkyt puikoilla, ja katsoin aiheelliseksi korjata tämän harhaluulon.

No mutta eräässä vietnamilaisessa ravintolassa se kerran näytettiin.

Kuminauha ja talouspaperitollo.

Harjoituksia on meillä takana jo puolisen tusinaa, ja nyt homma alkaa sujua niin hyvin, ettei haarukkaakaan enää haluta, vaikka sitä tarjotaan.

Vielä ollaan toki aika kaukana siitä, että tikut voisi ottaa käteen ilman apuvirityksiä.

Kommentit

Laura12 (Ei varmistettu)

Huomasitko siellä Koreassa, että niillä on myynnissä lapsille myös sellaisia ihan virallisia harjoituspuikkoja, jotka muistutti hiukan saksia.

Tommi K
Isyyspakkaus

No en! Mutta nyt voisin katsoa tulevalla Tokion-matkalla. Kiitos vinkistä!

mmiu (Ei varmistettu)

Harjoituspuikkoja löytynee myös suomalaisista etnisistä kaupoista - ainakin Tampereella olen nähnyt.

Vierailija (Ei varmistettu)

Meilläkin on harjoituspuikot eikä meistä kukaan ole Aasiassa koskaan käynyt. Ihan Suomesta näitä saa. :)

mmiu (Ei varmistettu)

Tokyokanista lähtisin ensimmäisenä etsimään, siellä saattaa jopa olla valinnanvaraa "hahmojen" (hahmot siis toimivat puikkojen saranana) suhteen :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Todella! (Toki puikot voisivat olla silti hauska tuliainen Japanista.)

Vierailija (Ei varmistettu)

Lidlistä on joskus saanut.

Marihanna (Ei varmistettu)

Japanilaiset lapset ovat siis neroja, kun osaavat paitsi syödä puikoilla vielä puhua japaniakin! Ja lukea! :-) Lapset oppivat syömään puikoilla ehkä nopeammin kuin aikuiset. Söimme lapsena siskoni kanssa usein huviksemme puikoilla, oli ruokana mitä vain. Siinä sitä oppi aika nopeasti poimimaan hankalatkin suupalat kuten vaikkapa herneet.

Tommi K
Isyyspakkaus

Suomalaiset tietysti neroja ovatkin, kun oppivat puhumaan maailman vaikeinta kieltä!

teroooooooooo (Ei varmistettu)

Omasta kokemuksesta voin sanoa, että ei opi. Itse en oppinut puolessa vuodessa kuin muutaman fraasin. Tunnen vain yhden suomalaisen, joka puhuu kieltä, mutta hän onkin opiskellut Pegingissä. Eka vuosi käsittääseni pelkästään kieliopintoja.

Jos tarkoitit jotain muuta kieltä kuin mandariinikiinaa, niin tarkista faktasi.

Tommi K
Isyyspakkaus

Mitä, eikö suomi olekaan maailman vaikein kieli?!? ;)

TiaB (Ei varmistettu)

Ostin tytolle comic conventionista japanilaiset puikot lapsille. Se on sellanen kuminen piparkakkumiehen nakonen ukkeli jonka jalat on ontot ja jonne ne puikot tungetaan! En parempaa selitysta keksiny... sori.

Tommi K
Isyyspakkaus

Hahaa, hauskaa!

Tommi K
Isyyspakkaus

Niin?

hei (Ei varmistettu)

Käytät termiä "kinkki".

Tommi K
Isyyspakkaus

Ruoasta. 

hei (Ei varmistettu)

Se nyt vaan ei ole cool käyttää termejä, joiden juuret on rasistisissa slurreissa. Asian voisi ilmaista kuitenkin sanomalla "ähkyt kiinalaisesta ruoasta".

Tommi K
Isyyspakkaus

Termiä 'kinkkiruoka' on kyllä käytetty hyvin pitkään ilman minkäänlaista rasistista konnotaatiota. Itselleni se on samalla tavalla vitsikäs ja lyhennetty lempinimi ruoalle kuin nepalilaista ruokaa tarkoittava 'neppari'. Pahoittelut, jos kuulet termissä rasisimia.

hei (Ei varmistettu)

"Not a "cool" term since it has been used against us in a negative fashion for centuries in the United States."

Sillä ei ole väliä, kuinka kauan tai minkä takia suomalaiset ovat termiä käyttäneet/ edelleen käyttävät. Et varmaan käytä n-sanaa? Se en ole minä, kuka nyt vaan "kuulee" termissä rasismia, vaan se on fakta, että sana "kinkki" tulee sanasta "chink", mikä on rasistinen termi. Miksi et voisi lopettaa sanan käyttöä, etkö ole huolissasi että ehkä loukkaatkin joitain ihmisiä?

Tommi K
Isyyspakkaus

Mielestäni ihmisten kannattaisi olla huolissaan ja loukkaantua ihan muista asioista kuin siitä, että joku kutsuu kiinalaisesta ruoasta vedettyjä ähkyjä humoristisessa kontekstissa kinkkiähkyiksi.

heippa vaan (Ei varmistettu)

Eli n-sanan ynnä muiden käyttökin on sitten varmaan ihan ok humoristisessa kontekstissa. Voi kun rasismi on niin hassunhauskaaaaaa! Kantsii tsekkaa white privilege.

Tommi K
Isyyspakkaus

N-sanan poliittinen epäkorrektius on huomattavasti selvempi, ja ainakaan itse en ollut tätä ennen kuullut koko chink-sanaa. Mutta pointtisi tuli selväksi, kiitos palautteesta. 

Vierailija (Ei varmistettu)

Tää on itseasiassa aika mielenkiintoista. Kyllä munkin korvaan toi kinkki särähti. Samoin kuin yksi päivä se, kun ystävä sanoi ryssineensä jonkun jutun. Aika paljon on vielä arkikäytössä kieltä, joka omaa rasistiset juuret. Nyt kun rasismi on vahvasti ajankohtaista koen, että haluan pitää oma puheeni mahdollisimman rasistisesti värittymättömänä.

K M (Ei varmistettu)

Minä ostin lapsille harjoituspuikot ihan Designmuseon kaupasta Korkeavuorenkadulta. Olivat vielä avainlipputuote.

Tommi K
Isyyspakkaus

Hei, hyvä tietää tuokin, kun sinne olen menossa piakkoin!

Linda S (Ei varmistettu)

Ihana postaus. Mun isä opetti mut ja veljeni pienenä syömään puikoilla. Se on taito josta olen oikeasti iloinen ja vähän ylpeäkin :D Täytyy opettaa omatkin lapset :)

Tommi K
Isyyspakkaus

On se hyvä taito, jos vaikka joskus matkustaa paikkaan, josta haarukkaa ei saa edes pyytämällä!

Iiia (Ei varmistettu)

Toimii myös niin että tuon paperitollon tilalle laittaa pienen legopalikan, sellaisen missä on neljä nappulaa päällä. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

No niin, sehän voisi pysyä vielä paremmin paikoillaan!

Kommentoi