Syysloma tulee tarpeeseen

Syksy on jo puolessa välissä, ja kouluissa alkoi syysloma. Perheestämme lomalla on kuitenkin vain yksi jäsen, ja vein ekaluokkalaisen Jyväskylään viettämään lomaviikkoaan mummolassa.

Pappa

Loma tulee selvästi tarpeeseen. Vaikka tyttären koulunkäynti onkin alkanut kivasti, ja hän viihtyy hyvin koulussa, on koulun alku ollut hyvin suuri muutos hänen arkeensa. Koulupäivät ovat lyhyitä, vain kolmen tai neljän tunnin mittaisia, ja koulun jälkeen hän käy iltapäiväkerhoa, mutta vapaata leikki- ja piirustusaikaa onkin nyt huomattavasti vähemmän kuin aiemmin.

Kun olen jutellut muiden vanhempien kanssa, monille koulun alku on tuntunut vieläkin dramaattisemmalta, ja lapset ovat olleet yleisesti ottaen hyvin väsyneitä. Kyllähän se on aivan ymmärrettävää, sillä koulussa on skarpattava ja oltava paikoillaan oppitunneilla aivan eri tavalla kuin vielä eskarissa.

Olemme yrittäneet nyt rauhoittaa iltoja ja viikonloppuja niin, että taidekoulun ja tanssitunnin lisäksi muita menoja ei mielellään juurikaan olisi. Viuluopettajan kanssa on sovittu, että hän käy pari kertaa kuussa meillä kotona ja noutaa tytön iltapäiväkerhosta.

Lomailu mummolassa on varsinainen win-win-win-tilanne. Tytöllä on kivaa tekemistä jokaiselle lomapäivälle, mummo ja pappa saavat viettää aikaa hänen kanssaan ja poikakin saa kotona viikon verran jakamatonta huomiota.

Hyppäsimme bussiin eilen, vietin yhden yön Jyväskylässä ja palasin kotiin tänään. Ensi viikonloppuna isäni saattaa hänet kotiin, myös bussin kyydissä, mikä on huomattavasti miellyttävämpää kuin edestakaisin ajelu omalla autolla.

Muutaman vuoden päästä he voivatkin mennä mummolaan molemmat, ja jonain päivänä heitä ei tarvitse enää saattaa. Sitä odotellessa.

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *