Taapero mökillä

IMG_7870.jpg

Lähdimme taaperon kanssa mökkilomalle hyvin varautuneina. Emmehän voineet tietää, millaista juuri kävelemään oppineen touhukkaan kanssa mökillä olisi. Pystyimme jo kuvittelemaan, miten hän olisi syöksymässä pää edellä alas terassilta tai pyrkimässä järveen heti, kun silmä välttää.

Tarkoituksemme oli testata mökkeilyä reilun viikon verran, palata kaupunkiin tällä viikolla ja sen ensimmäisen viikon perusteella päättää, palaammeko takaisin mökille ensi viikolla, joka on tällä erää Rouvan viimeinen lomaviikko. Nyt mökille paluu näyttää enemmän kuin todennäköiseltä.

IMG_7556 (1).jpg

Suurin yksittäinen tekijä mökillä viihtymiseen on varmasti ollut sää. Tästä kesästä ei voi puhua mainitsematta, miten lämmin ja aurinkoinen alkukesä on ollut. On siis ollut ihan eri fiilis kuin viime kesän kaatosateessa. Eilen ja tänään vettä on tosin tullut niin urakalla, että hellevaroitus muuttui sadevaroitukseksi.

Kun säät ovat olleet puolellamme, viime kesän suuruudenhullu terassiprojektimme on osoittautunut järki-investoinniksi. Koska hyttysiäkään ei ole ollut, on uusi terassimme ollut kuin yksi iiiiso huone lisää. Siinä on ollut hauska harjoitella kävelemistä ja ihan vain oleskella paljain jaloin.

Lapsi ei ole edes yrittänyt hyppiä pää edellä alas terassilta, vaan olemme yhdessä harjoitelleet sitä, miten terassin reunaa lähestytään varovasti ja sitten vain osoitellaan sormella tai heitellään roskia alas reunalta.

IMG_7359 (2).jpg

Vesi ei vielä vedä pientä niin kovasti puoleensa, että hän olisi karkaamassa järveen. Hänen kanssaan on kyllä käyty pari kertaa pulahtamassa vedessä, mutta terassille ilta-aurinkoon tuotu Flexi Bath on ollut huomattavasti kiinnostavampi.

Omassa kuplasängyssä on mukavaa ja turvallista nukkua, ja tyttö herää jokaiseen aamuun iloisesti naureskellen.

Rutiinit ovat kyllä heittäneet häränpyllyä. Uni- ja ruoka-aikataulujen kanssa on käynyt vähän niin ja näin, D-vitamiinin antaminen tuntuu unohtuvan helposti ja ruoaksi tytölle annetaan käytännön syistä usein valmissoseita, Hipp-merkkisiä ”hippisoseita”. Tyttö kyllä maistelee mielellään kaikkea, mitä mekin syömme, ja aamu- ja iltapuurot uppoavat erittäin hyvin tuoreiden mansikoiden kanssa. Muikut, letut, makkarat, juustot ja leivät ovat kaikki nämnäm.

IMG_7953.jpg

Kestovaipoista emme ole tinkineet, ja mökkioloissa niiden käyttäminen on itse asiassa huomattavasti miellyttävämpää käytettyjen kertakäyttövaippojen säilyttämiseen verrattuna. Voimme tietysti käydä pesemässä vaipat anopin pesukoneella aina tarvittaessa.

Huomenna pääsemme kuitenkin pesemään pyykit kotiin, ja mökkiloma jatkuu taas ensi viikolla.

IMG_7720 - Version 2.jpg

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *