Talvisirkus palasi Kaapelitehtaalle

Kävimme jo ennen joulua katsomassa Tanssiteatteri Hurjaruuthin uuden Talvisirkuksen, josta onkin tullut jo perinne. Show’n teema on tällä kaudella Ilo, ja olikin ilo päästä näkemään esitys täysin uusissa tiloissa! Hurjaruuth oli viime vuonna evakossa Suvilahden Kattilahallissa, mutta nyt tanssiteatteri on palannut takaisin Kaapelitehtaalle.

Esityspaikka on uuden Tanssin talon Erkko-sali, jossa riittää kokoa ja korkeutta näyttäviä esityksiä varten. Suvilahden Kattilahalli oli tilana haastava, joten nyt oli hauska nähdä taas korkeutta vaativaa ilma-akrobatiaa. Alkuperäisessä tilassa Kaapelitehtaan Pannuhallissa oli oma viehättävä rosoisuutensa, mutta uusi iso ja avara näyttämö tarjoaa varmasti enemmän vapauksia esityksen rakentamiseen ja lavastukseen.

Show on taattua Talvisirkus-laatua: näyttäviä ja vauhdikkaita temppuja, värikkäitä pukuja ja varta vasten esitykselle sävellettyä musiikkia, jota esittää liveorkesteri. Esityksen on ohjannut Liisa Risu, sävellykset ovat Iiro Ollilan, puvustuksen takana on Joona Huotari ja kokonaisuuden viimeistelevät videot on suunnitellut Joona Pettersson.

Ashnafi Dejene kiipeilee tikkailla, jotka eivät nojaa mihinkään. Arctic Ensemblen korealaisessa kehdossa (ylin kuva) akrobaatit lentävät volteilla pilarilta toiselle välillä yksin välillä yhtä aikaa parin kanssa. Mukana on ensimmäistä kertaa myös tankotanssia, jota esittää Yvonne Smink.

Ehdoton suosikkini oli viimeiseinä nähty Vincent Martinezin culbuto-numero, joka oli itselleni jotain täysin uutta. Keinuva ja painava alusta, josta sojottaa korkea tanko heittää artistia lavan puolelta toiselle.

Juuri tämä on parasta Talvisirkuksessa: esityksessä on joka vuosi jotain täysin uutta ja yllättävää. Esitykset jatkuvat vielä tammikuun loppuun. Varaa ihmeessä lippusi ja ota tavaksi myös seuraavina talvina!

Lue lisää: hurjaruuth.fi/esitys/talvisirkus-ilo/

Lippu saatu Hurjaruuthilta.

kulttuuri teatteri
Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *