Talviturkki heitetty

Isyyspakkaus

Aurinko paistoi jälleen eilen Etelä-Savossa, ja sääkartan mukaan olimme maan lämpimimällä seudulla.

Saimme mökkivieraiksi Kasvihormoni-Sinin perheineen, ja perheen pojat hyppäsivät järveen lähes heti, kun auto pysähtyi mökin pihaan.

Ja mitä sanoi kylmää ja märkää arasteleva pieni tyttö, jota ei ole kiinnostanut uiminen ikinä?

"Minäkin haluan uimaan!"

Et kuitenkaan halua, mutta laitetaan vaan puku päälle.

Onko tämä kahlaaminen riittävää? Vai haluatko käydä oikeasti uimassa?

"Haluan!"

Selvä se. Molskis.

Onkos se kylmää?

"Ei ole."

Eipä.

Mutta niin on vaan lapsen talviturkki heitetty. Ja oli muuten ensimmäinen kerta, kun hän ylipäänsä kävi mökillä vedessä.

Minuahan ei järveen saa. Rouva on uinut nytkin päivittäin, mutta itselleni ilman lämpötilan on oltava vähintään 25 astetta ja veden päälle 20. Ilma oli kyllä päälle kahdenkymmenen, mutta veden lämpö tuskin lähelläkään sitä. Jos Rouvakin sanoo, että vesi on kylmää, se on oikeasti sitä.

Ai löysit siis sellaisen vesipyssyn?

Ja isiä et sitten kastele sillä. On tämä kamera ja tikitkin varpaassa.

(Ai niin, jalkani lipesi tuossa toissapäivänä anoppilassa portaissa ja betonisen portaan karhea reuna repäisi vasemman isovarpaani juureen syvän ja kaksi senttiä leveän haavan, joten pääsin ompeluttamaan varpaani kasaan paikallisessa terveyskeskuksessa.)

Ilta oli täydellinen grilli-illalliselle. Hämmästelimme hyttysten vähäistä määrä ja pohdimme, onko Mosquito Magnetimme todella pienentänyt alueen hyttyskantaa merkittävästi, vai onko nyt ylipäänsä hyvin vähän hyttysiä liikenteessä.

Kantarelleja omasta pihasta, savumuikkuja Rouvan tädin mieheltä, bratwurstia ja ulkofilettä paikalliselta ylämaankarjatuottajalta, varhaiskaalia, herneitä, retiisiä ja perunoita paikalliselta torilta sekä grillattua fetajuustoa - ihan kaupan hyllystä.

Ilta jatkui hieman liian myöhään ja aamulla nukutti pitkään. Mutta oli se sen arvoista.

Kommentit

Piipo79

Meillä ei neiti tekisikään muuta kuin pulikoisi. Lomareissukin oli pakko valita niin että hän pääsee uimaan! Ja voi että uitiinkin. Aamusta iltaan. Kirjaimellisesti. Meren rannassa Suomessa tosi ei mennyt uimaan vaan pyllyn kastelu riitti. Merivesi olikin niin kylmää, etten itse edes varpaitani uittanut, uimiseenkin kun raja on lähempänä 30 astetta :-) Lapsenahan sitä ui kyllä itsekin heti kun jäät oli vaan sulaneet edestä pois!

Tommi K
Isyyspakkaus

Meillä lapsi on tainut tulla isäänsä tämän suhteen. Voin hyvin olla koko kesän käymättä kertaakaan järvessä, jos säät eivät ole tarpeeksi hyvät ;) En ole koskaan ollut kova uimaan.

Jenni_Kuperkeikkaseikka

Ihanaa kesätunnelmaa! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Onneksi edes muutamana päivänä ;) Nyt sataakin sitten kolmatta päivää.

Toimitus
Toimitus

Tähän postaukseen mitenkään liittymättä, arvaa, mikä meitä täällä toimituksessa kiinnostaisi tietää?

No tietenkin se, miten Herra ja Rouva tapasivat, kumpi iski kumman ja jos esim Herra oli se itse iskijä, niin miten se kävi? Eli siis, osallistu meidän haasteeseen - jos uskallat! ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Vai sillä tavalla. No, pitääpä tiedustella Rouvalta, saako tämän asian jakaa ja millaisen version siitä voi kertoa :)

Kommentoi