Tänään se alkaa

Isyyspakkaus

Tänään on se päivä, kun poikamme aloittaa matkansa läpi systeemin. Aloitamme siis päiväkotiharjoittelun, ja se alkaa kahden viikon pehmeällä laskulla.

Ensimmäisenä päivänä käymme yhdessä päiväkodin pihalla ulkoleikeissä. Huomenna osallistumme myös aamupäivän sisäleikkihin, ja keskiviikkona poika syö päiväkodissa lounaankin. Ensimmäisen kerran hän jää ilman minua päiväkotiin torstaina, mutta silloinkin vain ulkoleikkien ajaksi. Jännää.

Olen kyllä aivan varma, että hoidon aloittaminen sujuu kivuttomasti. Hän on viihtynyt hyvin kotonamme käyneiden hoitajien seurassa, ja hänellä on tietysti myös isosisko turvanaan. 

Tyttö odottaa kovasti, että saa pikkuveljen päiväkotiin. Siitä on puhuttu paljon, ja hän itse pitää tätä päivää juhlapäivänä. Olisi halunnut tavallista hienomman kampauksenkin. 

Itsekin odotan jo kovasti töihin paluuta. Juttelin viime viikolla esimieheni kanssa puhelimessa ja kuulin, mihin projekteihin pääsen mukaan. Töissä on tapahtunut puolessa vuodessa yllättävän paljon, ja on kiva päästä taas mukaan kuvioihin. Luvassa on täysin uuden tuotteen kehitysprojekti ja siinä sivussa toisen tuotteen ylläpitoa. Hyvä yhdistelmä siis!

Pitäisikö hoitovapaan päättymisestä tuntea jotain surua tai kaihoa? Itse olen ainakin iloinen siitä, että elämä palautuu taas normaaliksi ja pääsemme muodostamaan uusia arkirutiinejamme, enkä ole ajatellut lainkaan, että voi kunpa olisin voinut olla vielä vähän pidempään kotona. Puoli vuotta kotona tuntui sopivalta ajalta, ja poikakin osaa jo jonkin verran kommunikoida puhumalla.

Nyt siis päiväkotiin ja jännän äärelle!

Kommentit

Kiire (Ei varmistettu)

Sitä kiireettömyyttä kaipaan. Minulla on vain yksi lapsi, jolloin oli helppo tehdä omat arkirytmit- ja rutiinit omaan päivärytmiin sopivaksi. Senpä johdosta luulen, että lapsen aloittaessa koulun, ryhdyn tekemään 4-päiväistä työviikkoa (pe vapaalla). Esimies ei saanut paskahalvausta, kun keskustelin asiasta.
Itse inhoan sitä 15.40 aloitettavaa kelloon tuijottamisesta.. kunnes seuraavan kerran tarkistat ajan ja se onkin jo 16.15. Ja olet myöhässä..!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kyllä, aina tuntee olevansa joka paikasta myöhässä... Mutta niin kyllä tunsin olevani ihan hoitovapaallakin :D

Mamami (Ei varmistettu)

Hei, oliko sinulla joku aika sitten koodi storytelliin? Vai olikohan jonkun toisen blogi..
Mari-

Tommi K
Isyyspakkaus

Se oli mulla Instagramin puolella. Koodi oli kryptinen "isyyspakkaus" ;)

Kommentoi