Tanskalaiset yöunet

Isyyspakkaus

"Onko siellä minulle yllätys? Mikä se on?"

Se on se uusi isojen tyttöjen peitto! Se josta oli puhetta. Puoliuntuvainen, lämmin ja riittävän iso!

"Se on ihana!"

No kiva että tykkäät!

Juu-u, lapsi todella käytti tähän asti samaa vauvanpeittoa kuin alle yksivuotiaana. Se alkoi kieltämättä käydä vähän pieneksi, ja huomasin ennen joulua, ettei se yletä enää varpaiden yli, kun tyttö vetää peittoa kohti korvia.

Hän alkoi jo itse kysellä isomman peiton perään, ja hänelle annettiin oman peittonsa lisäksi villainen viltti siihen asti, että saamme hankittua uuden peiton.

* * *

Rouva hankki jo liki neljä vuotta sitten kaksi tanskalaisen Ferm Livingin pussilakanaa samalla kuosilla kahdessa eri koossa. Toinen oli pienempi vauvanpeiton pussilakana ja toinen 100 x 140 -senttinen isommalle tytölle. Tarkoitus oli, että olisimme hakeneet siihen sopivan peiton jo joulun tienoilla.

Vaan mistä? Kävi pian ilmi, että Suomessa peitot tehdään 115 x 150 -senttisiksi, ja muita kokoja ei ole edes saatavilla. Söpö pussilakanamme oli siis aivan liian pieni.

Olimme jo aikeissa tilata oikean kokoisen peiton Tanskasta, kun oikeasti aivan viime hetkellä löysin suomenkielisen Coolshop.fi-verkkokaupan, joka myi juuri etsimäni kokoista Baby Dan -peittoa. Toimitusaika oli viikon luokkaa ja hinta edullisempi kuin tanskalaisessa verkkokaupassa katselemani peiton.

No, tanskalainenhan tämäkin peitto oli ja tanskalaiseksi paljastui myös verkkokauppa.

* * *

Seuraavaksi on tietysti edessä se, että Suomesta ei löydy uusia pussilakanoita tälle peitolle, mutta Rouva tuossa jo kertoi ompelevansa sellaisia tuolla kaapissa olevista ylimääräisistä valkoisista lakanoista. Sopii. Niitä onkin siellä aika monta.

"Ja sitten minä isi tarvitsen isojen tyttöjen sängyn!"

Niin, ihan oikeassa olet. Laitetaan työn alle.

Kommentit

Torey
Näissä neliöissä

Pussilakanoiden koot heittelee Suomessakin! Meidän tytöllä taitaa olla Finlaysonin peitto, mutta osa lakanoista on siihen sopovia, osa liian pieniä! Vaikka kaikki Suomesta hankittu! 

Haiha (Ei varmistettu)

Tuo kokojen heittely johtunee siitä, että Suomessa myydään nykyään muuallekin kuin alun perin Suomeen suunniteltuja pussilakanoita. Ei taida olla mitään yleismaailmallista standardia pussilakanoiden koolle...

Tommi K
Isyyspakkaus

On silti jännä, että aikuisten lakanoiden kanssa ei tällaiseen ole törmännyt. Emme toki ole ostaneet tanskalaisia lakanoita kuin lapselle...

Haiha (Ei varmistettu)

Kyllä aikuistenkin lakanoissa ja peitoissa on heittelyä. Ainakin uuden peiton hankintaa harkitsevan kannattaa olla tarkkana siitä, minkäkokoisia pussilakanoita jo olemassaolevat ovat.

Tommi K
Isyyspakkaus

No onpa ärsyttävää!

Amma
Why you little!!

Tätä olen kironnut myös. Meillä on joululahjaksi saatu peitto, mut mun mielestä se on kyllä n. 130cm pitkä.. (tai ainakin peittää aikalailla sen 130cm pitkän sängyn, eikä ylimääräistä juuri jää). Pienellä tuunauksella siihen sopii yhdet Toys r Usista ostetut hahmolakanat ja kirpparilta löydetyt lakanat, mutta esim. Finlayson on ihan soppelin kokoista. 

Harmittelin nimittäin juuri, että tuo 130cm pitkä sänky tuntuu jäävän lyhyeksi, pitää siis jatkaa 160cm:n, mutta peitto jääkin sitten lyhyeksi. Nyt kun olisi tähän oikeankokoisia lakanoita, niin pitääkö peittokin vaihtaa sitten jo aikuisten kokoon?!

Tommi K
Isyyspakkaus

Varmaan helpompaa :) Eihän se pituus siinä mitään haittaa.

Päivi / Puolivälissä (Ei varmistettu) http://puolivalissa.wordpress.com

Meillä tuntuu kaikki olevan eriparia. Liinavaatteet olen tuonut mukanani Suomesta, joten nykyisin joudun hamstraamaan myös tyynyt Suomen-lomilla, Saksassa kun tyynykoko on jättimäinen 80x80cm. Tytölle olen hankkinut parit muumilakanat, mutta lastenpeitto on peräisin paikallisesta Ikeasta, ja se onkin paljon pienempi kuin pussilakana (parempi kuitenkin näin päin). Myös meillä on muuten haussa isojen tyttöjen sänky. Olisi kiva jos vinkkaat omista suosikeistasi jos ja kun perehdyt asiaan :-)

Tommi K
Isyyspakkaus

Meillä haussa on vanha rautasänky, eli sitä pitää varmaan etsiskellä vähän pidempään :)

Kommentoi