Tärkeä henkilö

Isyyspakkaus

Tänään haluan esitellä sinulle hyvin tärkeän henkilön.

Hän on Satu. Hän on Maku-lehden vastaava päätoimittaja ja aloittanut uudessa tehtävässään joulukuun alussa.

Hän kertoo rakastavansa itse tehtyä ruokaa, aikakauslehtipaperin tuntua ja villasukkia. 

Miten tämä sitten minuun ja blogiini liittyy?

Kaikin tavoin.

Tunnet hänet todennäköisimmin nimellä Rouva.

Rouvan mystinen hahmo on näkynyt blogissani kasvot kuvasta ulos rajattuina jo aivan blogin alkuajoista asti. Rouva halusi kuitenkin silloin pysytellä tuntemattomana. Tavallaan. Hän työskenteli aiemmin Demi-lehden päätoimittajana ja päätti silloin, ettei halua näkyä sosiaalisessa mediassa muuten kuin työroolissaan.

Mielestäni enää ei ollut mitään syytä niin sanotusti piilotella Rouvaa, ja toisaalta ajattelin, että monet lukijat ovat saattaneet joka tapauksessa tunnistaa hänet jostain yhteydestä.

Liki kahden vuoden anonymiteetin jälkeen haluan nyt esitellä Rouvan ja pyytää häntä vastaamaan muutamaan kysymykseen.

Satu, miksi päätit nyt tulla esiin omalla naamallasi?

"No se taisi olla enemmänkin sinun toiveesi."

Niinhän se oli. Olen pitkään ajatellut, että jos kirjoittaa omasta elämästään ja joutuu jatkuvasti rajaamaan yhden sen tärkeimmistä ihmisistä pois, siitä puuttuu jotain olennaista.

Vaikka en olekaan varsinaisesti kirjoittanut blogia sinusta, myös sinun elämäsi on ollut väistämättä mukana jutuissani. Millaista on ollut lukea omasta elämästään lähes päivittäin internetistä?

”Ihan hassua. Olen tietysti ollut koko ajan takanasi tämän blogin tekemisessä, etkä ole koskaan kirjoittanut mitään, mitä en olisi pitänyt sopivana. Joskus on kyllä aika kummallista, kun kerron jollekin omalle ystävälleni, mitä olemme tehneet tai mitä lapselle on tapahtunut, ja hän toteaa: ’Joo, tiedän. Luin sen Tommin blogista.'”

Heh, on kyllä. En itsekään oleta, että kaikki kaverini lukevat blogiani, ja minullekin tulee usein yllätyksenä, kun joku kertookin lukeneensa jonkin asian blogistani.

Ruoka on sinulle hyvin tärkeä asia, nyt myös työn puolesta. Olen usein yrittänyt houkutella sinua vieraskirjoittajaksi blogin ruokajuttuihin. Voisiko se joskus tapahtua?

”Ei koskaan voi sanoa ei koskaan. Olen toimittaja ja vaikka nykyisessä tehtävässäni en enää kirjoitakaan juttuja, minulla on kuitenkin rakkaus tekstiä kohtaan. Ja suurin osa blogin ruoista on kuitenkin minun kehittämiäni. Mutta tähän asti tämäkin on toiminut.”

Miksi et sitten itse ole perustanut ihan ruokablogia?

”Ilta on niin kovin lyhyt. Jos blogia voisi pitää Instagram-tyyliin ilman täydellisesti valaistuja ja jalustan kanssa otettuja ruokakuvia, se voisi onnistuakin. Ruokaahan meillä tehdään ihan koko ajan."

Eli sosiaalisen median osalta sinulle riittävät nyt muut kanavat?

”Kyllä. Yksi tärkeimmistä on tietysti Maku-lehden Facebook-sivu, jossa alamme julkaista joka arkipäivä klo 11 ruokaohjeen iltaa varten. Olemme aktivoitumassa Maku-lehden kanssa myös Twitterissä (@makulehti) ja pian Instagramissakin. Meillä on aika paljon matskua kuvauksista, ruokien testaamisesta ja ravintoloista, ja sitä olisi kiva jakaa."

"Lisäksi twiittaan ja julkaisen kuvia henkilökohtaisilla Twitter- ja Instagram-tileilläni, ja kaikki ovat tervetulleita seuraamaan niitä. (Twitter@satukoivistoInstagram@satu_koivisto)"

Onko henkilökohtainen Instagramisi siis kilpaileva Isyyspakkauksen Instagramin kanssa?

”Tavallaan. Kyllähän me välillä kilpaillaan "insta-momenteista", mutta emmeköhän me vain täydennä toisiamme. Joskus tietty saattaa tulla kuvat samasta asiasta, ja kuvateksteistäkin on joskus tullut lähes identtiset aivan vahingossa."

Tehtäväsi Maku-lehdessä on kehittää ensisijaisesti Maku-brändin digipuolta. Sait napattua tiimiisi tuottajaksi myös huippusuositun bloggarin, Eeva Kolun. Miltä nyt tuntuu?

”Ihan mahtavalta. Mahtavaa saada mukaan tyyppi, joka on paitsi mieletön some-guru, rakastaa ruokaa yhtä paljon kuin itsekin. Olen pitkään seurannut Eevan blogeja ja tykännyt Eevan ruokafilosofiasta, ja on ollut tosi hienoa päästä tekemään hommia hänen kanssaan.”

Jäädään innolla odottamaan, mitä tästä yhteistyöstä syntyy!

Mitäs nyt tapahtuu tässä blogissa? Miten olet mukana jatkossa?

"Niin kuin tähänkin asti. Sinä ja tyttö olette edelleen blogin päähenkilöitä, mutta ei minua haittaa, vaikka itsekin näyn joskus kuvissa."

Entäpä se kutsumanimi: totteletko mieluummin nimeä Satu vai Rouva?

"Eikös se Rouva ole aika vakiintunut?"

Onhan se. Mennään siis sillä.

* * *

Kuvat on ottanut vanha koulukaverini, Ilona Savola, joka muuten otti myös aiemmin julkaisemani bändikuvat.

Ilonan WWW-sivuilta löydät lisätietoa hänen kuvauksistaan ja niiden hinnoista. Ilonaa voi pyytää kuvauskeikalle myös kotiin (Etelä-Suomi), ja nämäkin kuvat on otettu meidän kotonamme. Saatiinpa kerrankin koko perhe samaan kuvaan! Kovin montaa yhteiskuvaa meistä ei olekaan tullut aiemmin otettua.

Tämä kuvaus oli itse asiassa joululahjani Rouvalle jo vuosi sitten, mutta se saatiin lopulta aikaiseksi vasta aivan hiljattain.

Ja hei, vaikka joulu meni jo, niin pistäpä korvan taakse muistiin, että valokuvaus on mainio lahjaidea myös muihin juhliin!

Kommentit

MirvaK

Jotenkin sitä kuvitteli mielessä Rouvalle kasvot. Ei nyt ihan nappiin mennyt. Sama kävi hetki sitten sinunu äänen kanssa. Näin hämäläisittäin sain vasta viime viikolla katsottua Blogistanian ja ihan erilaiseksi olin äänesi kuvitellut. Siis puheäänen, lauluääni oli "tutumpi". :)

Sini O (Ei varmistettu)

Aivan ihana juttu :) Nuo kuvat ovat kanssa todella hellyyttäviä. Mukava nähdä nyt Rouvakin ja toivottavasti saadaan ehkä enemmän niitä todella hyviä reseptejä!

Viljaista

Tommi sinulla on todella kaunis Rouva! Teidän aurinkoisista perhekuvista tuli itsellekin hyvä mieli ja ilo tarttui tähänkin hapannaamaan :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Voi kiitos! Hän itse tietysti sanoo tuolla, ettei ole ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Niin, no johan tuo oli aikakin, varsinkin kun mediakentässä jo tapahtunut/tapahtuu merkittäviä muutoksia. Kaikki peliin, Joo Jatkakaa...

Vierailija (Ei varmistettu)

Eikös koira halunnut tulla mukaan kuvaan?

Tommi K
Isyyspakkaus

Tarkoitus oli ottaa kuvia myös Epun kanssa, mutta tytön päiväuniaika alkoi jo lähestyä ja hän alkoi olla niin levoton, ettei se enää onnistunut...

Sheidi (Ei varmistettu)

Kivoja kuvia, mutta myös... ihanat sangat! :) kääk.

Tommi K
Isyyspakkaus

Ne ovat Kraa Kraan puiset kehykset. Rouva harkitsi niitä pitkään ja hankki ne vihdoin tuossa loppuvuodesta.

Ester-i (Ei varmistettu)

Rajattujen kuvien takaa paljastui fiksu ja nätti Rouva - no, eipä se yllätyksenä tullut blogikirjoituksiesi perusteella. Paljon onnea uuden työn johdosta!

Perho Kerttunen
Kasvihormoni

Mä olen ihan fiiliksissä ja täytyy myöntää, en vähiten Ilonan kuvien vuoksi. Tosi mahtavaa!

Vierailija (Ei varmistettu)

Onpas sinun rouva kaunis :) ja ihania kuvia!

tuua. (Ei varmistettu)

Tästä postauksesta tuli mieleen vastarakastunut nuorukainen esittelemässä tyttöystäväänsä:) ihana juttu!

Tommi K
Isyyspakkaus

Awww... no, vastahan se oli 17 vuotta sitten, kun alettiin seukkaa :)

Silkkitassu

Ihanat perhepotretit! Niin täynnä iloa ja elämää! :) Ehdottomasti jotain vieraskirjoitus matskua Rouvalta nyt tulevaisuudessa! 
Otin itse mieheni (KaneliS) mukaan blogini vieraskirjoittajaksi tuossa syksyllä ja hän on kirjoittanut muutaman jutun (hänellä on kyllä sana paremmin hallussa kuin itselläni). Käytän myös paljon hänen ottamiaan kuvia blogini kuvituksena. Meidänkin insta tilit "kilpailee" keskenään, mutta se on vain hauskaa. :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Onpas sun Rouvasi ihan sun lapsesi näköinen! Kauniita molemmat.

Mun Rouvallani on myös Kraa Kraan lasit. Paitsi että hän on kyllä Herra eikä Rouva. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Niin ovat :) Ja mä olen kyllä yrittänyt aiemminkin kertoa, että lapsi on Rouvan näköinen, mutta en ole vain voinut esittää todisteita :D

Varpu K (Ei varmistettu)

oho, ompas kyllä lapsi vanhempiensa näköinen! Olette kaunis perhe :-) tuo viimeinen erityisesti on ehdottomasti sellaista isomummoille lähetettävää materiaalia

tiinatiina (Ei varmistettu)

Onpas mukava saada kasvot Rouvalle! Ihana mekko hänellä on päällään, saako udella mistä semmosen voisi löytää? (Vai onko se paita? Ihana silti!)

Tommi K
Isyyspakkaus

Se on Samujin mekko, jonka Rouva onnistui löytämään kirpputorilta! (Kaivarin kanuunasta) On kyllä kaunis, mutta en valitettavasti osaa kertoa, mistä samanlaisen voisi löytää.

Tiinatiina (Ei varmistettu)

Ooh mikä löytö! Täytyykin laittaa google laulamaan :)

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Onpa kiva saada Rouvalle (kauniit) kasvot :)

Roosa
Mangomalen

Kaunis ja onnellinen perhe!

Mrs. M. (Ei varmistettu)

Jee, Rouva! Kiva tavata :)

mimmi lähiöstä (Ei varmistettu)

Terve Rouvalle! Mukavaa saada hänelle kasvot, erityisesti kun nyt tosiaan huomaa keneltä teidän suloinen tyttö näyttää: ilmetty äitinsä :).

Anniinaa (Ei varmistettu) http://cinnamonbiscuits.blogspot.fi/

Viimeinen kuva on aivan ihastuttava!

KatjaV (Ei varmistettu)

Täytyy vielä vähän jälkijättöisesti kommentoida, että innostuin tutustumaan Maku-lehteen tämän juttusi perusteella, ja lopulta myös tilasin sen itselleni. Eli jotain konkreettista hyötyä Rouvan kaapista tulemisesta ;)
Perheeni on laajentunut isoruokaisella, lihaa prefroivalla miehellä, ja hyvät reseptit sekä vaivaton mutta maistuva arkiruoka on meillä nykyisin kova sana :)

Kommentoi