Tarte tatin

Joko olet syönyt tarpeeksi suklaata? Jouluherkkujen jälkeen lähestulkoon pelkästä (no jaa…) paistetusta omenasta koostuva tarte tatin tuntuu lähes terveysruoalta, kun sen vielä tarjoaa jogurttikastikkeen kanssa. 

img_0309_1.jpg

Tortun ohje on Rouvan tuliaisia työväenopiston kurssilta, mutta sitä on muokattu hieman.

Tarte tatin

Ainekset

Pohja:

  • 2 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 75 g voita
  • 1/2 dl vettä

Täyte:

  • 6 – 8 omenaa
  • 75 g voita
  • 1 dl täysruokosokeria
  • (ripaus kanelia)

Kastike:

  • maustamatonta jogurttia, esim. Kosken Kotijuuston
  • vaniljajauhetta
  • täysruokosokeria

img_0538.jpg

Valmistaminen

  1. Mittaa jauhot, sokeri ja voi kulhoon ja nypi ainekset ryynimäiseksi seokseksi
  2. Lisää vesi ja sekoita taikinaksi
  3. Tee taikinasta pallo, laita se tuorekelmun sisään ja anna taikinapallon levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Taikina on helpommin käsiteltävää, jos teet sen jo edellisenä iltana
  4. Halkaise omenat neljään osaan ja poista siemenkodat. Voit halutessasi myös kuoria omenat
  5. Sulata voi ja sokeri paistinpannulla
  6. Lisää omenalohkot pannulle, kääntele niitä voi-sokeriseoksessa ja lisää halutessasi kaneli
  7. Kun omenalohkot ovat hieman pehmenneet, kaada omenat ja liemi pannulta piirakkavuokaan
  8. Kaulitse taikinasta pyöreä kansi omenoiden päälle
  9. Painele taikinan reunat omenoiden ja vuoan reunojen väliin
  10. Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin
  11. Anna jäähtyä ja pyöräytä veitsellä piirakan reuna irti vuoasta
  12. Kumoa tarjoiluvadille: aseta tarjoiluvati piirakkavuoan päälle ylösalaisin ja kiepsauta ympäri
  13. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset ja tarjoile piirakka kastikkeen kanssa.

img_0561.jpg

img_0580.jpg

img_0267.jpg

koti ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.