Tarte tatin
Joko olet syönyt tarpeeksi suklaata? Jouluherkkujen jälkeen lähestulkoon pelkästä (no jaa…) paistetusta omenasta koostuva tarte tatin tuntuu lähes terveysruoalta, kun sen vielä tarjoaa jogurttikastikkeen kanssa.
Tortun ohje on Rouvan tuliaisia työväenopiston kurssilta, mutta sitä on muokattu hieman.
Tarte tatin
Ainekset
Pohja:
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl sokeria
- 75 g voita
- 1/2 dl vettä
Täyte:
- 6 – 8 omenaa
- 75 g voita
- 1 dl täysruokosokeria
- (ripaus kanelia)
Kastike:
- maustamatonta jogurttia, esim. Kosken Kotijuuston
- vaniljajauhetta
- täysruokosokeria
Valmistaminen
- Mittaa jauhot, sokeri ja voi kulhoon ja nypi ainekset ryynimäiseksi seokseksi
- Lisää vesi ja sekoita taikinaksi
- Tee taikinasta pallo, laita se tuorekelmun sisään ja anna taikinapallon levätä jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Taikina on helpommin käsiteltävää, jos teet sen jo edellisenä iltana
- Halkaise omenat neljään osaan ja poista siemenkodat. Voit halutessasi myös kuoria omenat
- Sulata voi ja sokeri paistinpannulla
- Lisää omenalohkot pannulle, kääntele niitä voi-sokeriseoksessa ja lisää halutessasi kaneli
- Kun omenalohkot ovat hieman pehmenneet, kaada omenat ja liemi pannulta piirakkavuokaan
- Kaulitse taikinasta pyöreä kansi omenoiden päälle
- Painele taikinan reunat omenoiden ja vuoan reunojen väliin
- Paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin
- Anna jäähtyä ja pyöräytä veitsellä piirakan reuna irti vuoasta
- Kumoa tarjoiluvadille: aseta tarjoiluvati piirakkavuoan päälle ylösalaisin ja kiepsauta ympäri
- Sekoita jogurttikastikkeen ainekset ja tarjoile piirakka kastikkeen kanssa.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.