Tästä alkaa puutarhamökin remontti

Isyyspakkaus

Puutarhamökkimme talvilepo loppuu tänä vuonna jo hyvissä ajoin ennen kevättä. Pääsemme nimittäin nyt aloittamaan mökillä sitä remonttia, jonka ajattelimme alkavan jo viime vuoden puolella.

Valitsimme remonttiin Trähus-nimisen firman, joka teki erinomaista jälkeä myös kavereidemme siirtolapuutarhamökillä, ja sovimme, että valmista tulisi olla ensi kesään mennessä. Firma on erikoistunut perinnerakentamiseen, joten voimme laskea mökkimme turvallisin mielin heidän käsiinsä.

Odottelimme syksystä asti, milloin he ehtisivät muilta projekteiltaan aloittaa meidän remonttiamme, ja se aika koitti nyt. Kävimme tällä viikolla sopimassa, mistä remontti aloitetaan, ja työt alkavat maaliskuun alussa!

Remontista tulee arvatenkin hieman isompi kuin mitä olimme aivan alun perin ajatelleet. Ainakin minä kuvittelin, että mökki kaipaa lähinnä uutta maalipintaa, muutamien verhoilulautojen vaihtamista ja ikkunoiden kunnostusta. Rouva mietti myös, että voisi olla hyvä ajatus avata hieman seiniä ja katsoa, että niiden sisällä ei vain majaile mitään yllätystä.

Nälkä kuitenkin kasvoi syödessä, ja remonttifirman edellisen konsultaatiokäynnin jälkeen remontti on hieman laajentunut.

Nyt luvassa on tällaista:

  • Ikkunat ja niiden puitteet kunnostetaan
  • Ulkolaudoitus kunnostetaan (osa laudoista lahoja) ja mökki maalataan. Samalla se vaihtaa väriä keltaisesta vaalean roosaksi
  • Seinien sisään kurkistetaan ja varmistetaan, että ne ovat kunnossa
  • Välikaton ja katon välistä lasivillakerrosta ohennetaan ja villojen alla oleva muovi (?!?) revitään pois, sillä se estää kosteutta haihtumasta
  • Sekä tuvan että verannan yläpuolella olevan parven ilmanvaihtoa parannetaan. Nyt parvella ei ole ilmanvaihtoa, ja tuvan puolelta puuttuu korvausilman tulo, joten mökki tuntuu tunkkaiselta. Kosteusvauriosta ei pitäisi olle kyse
  • Verannan lattian muovimatto irrotetaan ja lautalattialle tehdään jotain
  • Sisällä pitää toki maalata tai tapetoida uusiksi jokainen pinta lattiaa lukuun ottamatta.

Ja sitten superyllätysbonukset:

  • Siirrämme tuvassa olevan keittiön toiseen kohtaan mökissä ja vedämme samalla mökkiin sisälle vedet. Nyt vesi tulee vain mökin ulkopuolelle
  • Luovumme omasta kuivakäymälästä (sillä yhdistyksen kuivakäymälä on lähellä, ja vesivessatkin ovat käytössä pienen kävelymatkan päässä) ja kuivakäymälälle varatun tilan ja viereisen vaatehuoneen makuualkoviksi.

Lopulliset suunnitelmat täsmentyvät vasta, kun työt on aloitettu. Vasta kun vanhoja rakenteita avataan ja aletaan purkaa, selviää, mitä kaikkea todella on mahdollista tehdä.

Huhheijaa. Tulihan siitä vähän isompi projekti kuin mitä piti, mutta uskomme, että mökistä tulee todella kiva näillä muutoksilla.

Tällä kertaa emme edes kuvittele, että saisimme tehtyä remonttia itse, ja hommat ovat vielä sellaisia, että ne on parasta antaa osaaviin käsiin.

Nyt sitten pitäisi tyhjentää tupa irtaimistosta ja pakata tavarat toistaiseksi verannalle. Et sattuisi tarvitsemaan kerrossänkyä, rottinkisia nojatuoleja ja vähän kärsineen näköistä pöytää? :)

Kommentit

Hertta
Lilou's Crush

Hei jännää! Seuraan innolla! Meillä ehkä alkaa mikromökillä myös mullistukset, hyvä tekijä haussa tosin edelleen, kun toivomamme ei henkilökohtaisista syistä pääse meitä auttamaan.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kivaa kirjoittaa taas remonttihommista :) Vaikka nyt en itse juuri mitään teekään. Ei vaan pysty. 

Hertta
Lilou's Crush

SO FEELING YOU :D

KP (Ei varmistettu)

Hei!
Eksyin tähän blogiin aivan sattumalta.
Tarvitsisin meidän etukuistille 1-2
tuolia ja rottinkituolit kuulostivat hyvältä idealta. Laitatko sähköpostiin vaikka kuvan niistä?

Anna M (Ei varmistettu) https://www.remonttilainaa.com/

Mahtavaa päästä seuraamaan remonttiprojektin edistymistä. Niinhän siinä usein tahtoo käydä, että nälkä kasvaa syödessä ja remontin laajuus kasvaa. Mutta eihän se mitään haittaa. Tulee kerralla laitettua kaikki kuntoon ja saa seuraavat vuodet nauttia ilman remontti huolia.

Kommentoi