Taste of Helsinki 2018
Kaupallinen yhteistyö: Taste of Helsinki
Oliko tässä kesän paras puistopiknik? Ehdottomasti!
Kävin lauantaina toistamiseen Taste of Helsingissä, ja tällä kertaa mukana oli koko perhe sekä ystäväperheemme. Kävin alueella jo torstaina pikaisella lounaalla, mutta nyt otimme pitkän kaavan mukaan ja söimme suurin piirtein sen koko neljä tuntia klo 11 ja 15 välillä.
Tapahtuma on jokakesäinen traditiomme, ja nyt 6-vuotias tyttäremmekin on ollut mukana tapahtumassa joka vuonna. Hän on syntynyt ToH:in kanssa samana vuonna ja kasvanut sen mukana.
Poikammekin maisteli tänä vuonna useampia annoksia ja vaikutti pitävän kaikesta, mitä suuhunsa sai. Hyvä maistelija kasvaa siis täälläkin!
Tapahtuman henki ja tunnelma eivät ole kärsinyt lainkaan sijainnin vaihtumisesta. Alue lienee hieman tiiviimpi kuin aiempi sijainti lähempänä Musiikkitaloa, mutta hyvin tällekin alueelle mahduttiin. Sää oli mitä mainioin, varjossa tosin yllättävän viileää, mutta jonot ravintoloiden pisteille eivät olleet liian pitkät.
Ehdin maistaa jo muutaman annoksen torstaina, ja parhaimmat niistä maisteltiin nyt toistamiseen. Skyn poro oli hyvin maukas, ja toin sen nyt myös tytölle. Maistoimme samalla Skyn raudun ja kuningasravun.
Sky: Miedosti kypsennettyä rautua, kuningasrapua ja koivua 6€
Sky: Sallan villiä poroa, mäntyistä punajuurilientä, ruskeavoi-puikulamysliä ja selleriä 8€
Punajuuriliemen olisin itse jättänyt pois tai tarjoillut punajuuren toisessa muodossa, sillä ensimmäinen mielikuva oli, että poro uiskentelee verilammikossa, ja se mielikuva oli vaikea ravistaa pois. Maku oli toki erinomainen.
Rautu ja kuningasrapu oli raikas annos, joka sopi hyvin tähän alkuun.
Ragu tarjosi kokonaisuuden, joka oli selvästi eniten seurueemme makuun: söimme listalta jokaisen annoksen ja osan kahteen kertaan. Vohveli maa-artisokalla ja kirjolohenmädillä oli ihastuttava.
Ragu: MAA-ARTISOKKA 6€ – Paahdettua maa-artisokkaa, vihreää omenaa, savustettua kirjolohenmätiä & hapanjuurivohveli
Karitsamakkaran ehdin syödä itse jo torstaina, ja se näytti maistuvan hyvin myös kaikille muille. Viiriäisenkoivet olivat puolestaan annos, joka sai tyttäreni kiljahtelemaan ilosta. Hän ihastui niihin kerran BasBasissa, ja loistavasti maistuivat myös nämä Ragun versiot.
Ragu: VIIRIÄINEN 8€ – Paahdettuja viiriäisenkoipia, rapeaa polentaa, pikkelöityä raparperia & rakuuna-aiolia
Ragu: KARITSA 6€ – Makkara Meri-Lapin luomukaritsasta, tomaattifregolaa, varhaiskaalia & Averna-sinappia
Kävin Fabrikissa juuri muutama viikko sitten ystäviemme kanssa, ja söin paikan päällä heidän ranskalaisen maalaispateensa ja anjou-kyyhkysensä, joten ToH:issa jätin annokset väliin. Minulla ei ole kuitenkaan mitään syytä epäillä annosten herkullisuutta. Ja Fabrikin tryffeliarancinit olivat niin täydelliset, että nyt oikeastaan harmittaa, etten ottanut toista.
Fabrik: Italialainen tryffelillä maustettu risotto pallo (v) 5€
Seurueemme pieni maistelija sammahti jo arancinin jälkeen ja veteli sikeitä pari tuntia.
Nollan sienivohveli oli yksi koko seurueemme suosikeista.
Nolla: RAPEA SIENIVOHVELI – Mouhijärven tryffelijuustoa ja sipulirelissiä 6€
Nollan parsaa ja sampea oli vieruskaverini lemppari, ja hän olisi syönyt sitä kuulemma ämpärillisen, mutta itselleni se jäi hieman vaisuksi.
Nolla: PARSAA JA SAMPEA – Paahdetut uudet perunat ja mesiangervokastike 10€
Aikuisten jatkaessa pääruokien parissa lapset siirtyivät jo jälkiruokiin.
Vanhan Porvoon jäätelötehtaan artesaanijäätelö olisi maistunut myös aikuisille, mutta keskityimme ravintoloiden tarjontaan.
Chapter on yksi niistä ravintoloista, joissa on pitänyt käydä pidempään, mutta vierailu on jäänyt tekemättä. Nyt maistoin kahta annosta, ja maistelua pitää selvästi jatkaa myös ravintolan puolella vaikkapa syksyn tullen.
Chapter: Selleriä & seljankukkaa (v) 5€
Chapter: Puikula perunaa, naudan sydäntä & keltuaista 6€
Skyn kaskinauris oli raikas perushyvä annos, ja kuusenkerkkäpesto mukavan kirpsakkaa.
Sky: Kaskinaurista Sodankylästä, kuusenkerkkä”pestoa” ja sieniä (v) 6€
Annoskateus vieruskaverin annosta kohtaan sai hakemaan tukholmalaisen Esperanton kanannahkalettusen, joka syötiin kuin taco. Annos oli varmasti yksi hauskimman näköisistä.
Esperanto: Kanannahka/ pohjolan viismauste/ hunaja 6€
Tartareja oli tälläkin kertaa useampi, ja maistoimme niistä Olon ja Latvan versiot. En ole edelleekään suuri tartarin ystävä, mutta Latvan tartar maistui minulle todella hyvin, sillä liha oli reippahasti maustettu ja kapriksia oli riittävästi.
Olo Garden: Härkätatakia, seesamia ja savustettua majoneesia 6€
Latva: Bosgårdin kartanon luomu Charolais-härkää, savustettua munavoita ja Ahlbergin tilan sinapinvihreitä 6€
Olo Gardenin eskimopuikko näytti erilaiselta kuin torstaina, mutta maku oli yhtä loistava. Torstaina tarjottu kuusipöly oli kuitenkin vaihtunut kuusenneulasiksi, mistä olin yllättynyt.
Olo Garden: Ryppylimettiä ja kuusta 5€
Fabrikin kookostuulihattu oli yksinkertaisesti ihana. Ehkäpä paras näistä jälkiruoista.
Fabrik: Tuulihattu ’Profiterole’ vadelmilla ja kookoksella 6€
Nollan raparperijäätelö oli myös erittäin onnistunut annos, ja kokoakin sillä oli riittävästi!
Nolla: RAPARPERIJÄÄTELÖ – Mansikkamarenkia, olutmäskiä ja karamellia 5€
Kun vielä näiden perään otettiin yksi pallo Ragun metsämansikkajäätelöä, aloimme olla jo aika kylläisiä.
Ragu: METSÄMANSIKKA 5€ – Metsämansikkajäätelöä, mallasgranolaa, suolakaramellia & suolaheinää
Kylläpä oli taas kivaa ja hyvää, ja oli hauska nähdä, miten niin moni oli lähtenyt liikenteeseen myös lasten kanssa!
Kiitos jälleen Taste of Helsingille, ja nähdään taas ensi vuonna!