Taste of Helsinki -ravintolasafari

Kaupallinen yhteistyö: Taste of Helsinki

Taste of Helsinki kutsui minut ja reilun tusinan muita bloggaajia ja toimittajia ravintolasafarille, jossa käytiin kaikissa kuudessa tapahtumaan osallistuvassa helsinkiläisravintolassa. Ravintolat tarjosivat yhden tai kaksi annoksistaan, ja jokaisessa ravintolassa paikalla oli myös yksi viinien maahantuojista kertomassa annoksen pariksi valitusta ruokajuomasta.

IMG_2015.jpg

IMG_2018.jpg

Ensimmäinen ravintola oli Grön (Albertinkatu 36), joka tarjosi tartarpihvin.

IMG_2020.jpg

Olen ennenkin maininnut, että en ole suuri tartarpihvin ystävä, mutta tämä sinappisella lehtikaalilla ja lipstikalla maustettu annos oli erittäin maukas.

IMG_2029.jpg

Seuraavana vuorossa oli ravintola Savoy (Etelä-Esplanadi 14), joka lähti mukaan tapahtumaan ensimmäistä kertaa. Ravintolasafarille Savoy oli valinnut perinteistäkin perinteikkäämmän Vorschmackin. Lähtokohtaisesti tuhti annos tuntui yllättävän kevyeltä ja ilmavalta, ja siinä olivat maut kohdallaan. Pohdimme pöydässä, miten vaikea on arvioida, tuleeko jostain annoksesta hitti vai huti, ja miten sää vaikuttaa annosten menekkiin. Vorschmack tuntuisi viileämmän sään ruoalta, mutta veikkaan sen olevan joka tapaukessa hitti.

IMG_2050.jpg

IMG_2037.jpg

Pääsimme muuten kurkistamaan myös Savoyn keittiöön.

IMG_2059.jpg

IMG_2070.jpg

Savoysta siirryimme ravintola Passioon (Kalevankatu 13), jossa meitä odotti sekä samppanjatasting että kaksi annosta.

IMG_2076.jpg

IMG_2080.jpg

Gazpachosorbet oli mukavan raikas ja toimii varmasti erityisesti lämpimän sään sattuessa kohdalle.

IMG_2085.jpg

Makkaraperunat veripaltulla oli yksinkertaisuudessaan erittäin maukas. Heitin muuten ravintoloitsijalle, että olisipa kiva, jos annoksessa olisi mukana puolukkaa, ja hän piti sitä hyvänä ideana. Jos ToH:issa annokseen on ilmestynyt lisukkeeksi puolukkaa, idea oli minun.

IMG_2093.jpg

Seuraavaksi minibussi kuljetti meidät Erottajan Pastor-ravintolaan (Erottajankatu 4), tilaan, jossa sijaitsi aiemmin ravintola Cuba.

IMG_2140.jpg

Marinoitu artisokan sydän, tomaatti ja ponzu-kastike muodostivat raikkaan kokonaisuuden.

IMG_2147.jpg

Viimeinen pääruoka ja ensimmäinen jälkiruoka nautitiin Tocassa (Unioninkatu 18). Toca teki viime kesänä tapahtumaan suuren suosion saavuttaneet arancini-pallerot, joten odotukset olivat korkealla.

IMG_2180.jpg

IMG_2181.jpg

IMG_2183.jpg

Juustotäytteiset raviolit pinaattikastikkeella olivat niin herkulliset, että povaan tällekin annokselle suurta suosiota.

IMG_2191.jpg

Jälkuoassa maistuivat sitruuna, valkosuklaa ja kamomilla. Nam.

IMG_2196.jpg

Illan päätti Shelterin (Kanavaranta 7) jälkiruoka.

IMG_2199.jpg

Shelterissä oli meneillään yksityistilaisuus, joten maistelimme jälkkärin yläkerran baarissa, Rustyssa.

IMG_2201.jpg

Raparperi, valkosuklaa ja seljankukkasorbetti päättivät illan tyylikkäästi, ja safarilaiset nyökyttelivät tyytyväisinä.

IMG_2212.jpg

Sitten toivotaan vaan hyviä säitä eikä samanlaista kaatosadetta kuin viime kesänä. Tapahtuman omistaja, Barry MacNamara, kertoi myös, että Taste of Helsinki järjestetään nyt viimeistä kertaa Kansalaistorilla, sillä ensi vuonna aukio ei ole enää käytettävissä tapahtumapaikkana. Mietimme, että Helsingissä ei ole kovin montaa paikkaa, jossa tapahtuma voitaisiin järjestää, varsinkin, kun järjestäjät toivoisivat paikkaa, jossa olisi käytettävissä myös kiintet sisätilat.

IMG_2210.jpg

Taste of Helsingin menu on julkaistu ja tapahtuman lippujen myynti alkanut. 15. – 18.6.2017 siis tärähtää Kansalaistorilla!

koti ruoka-ja-juoma