Tasting-illallinen La Tartufatassa

Isyyspakkaus

Osallistuimme perjantaina italialaisen herkkukauppa La Tartufatan (Tehtaankatu 21) viininmaisteluillallisille. 

La Tartufata

La Tartufata ei ole ravintola vaan italialaisia herkkuja ja viinejä maahantuovan firman showroom, jossa järjestetään myös tasting-illallisia. Löysimme paikan kaverimme ansiosta. Hän on käynyt La Tartufatan tastingeissa aiemminkin ja houkutteli meidät nyt mukaansa.

Mikä mainio syy viettää iltaa ihan aikuisten kesken ja pyytää lapsenvahti hoitamaan ilta-askareet! Edellisestä yhteisestä iltavapaasta Rouvan kanssa ehtikin kulua jo tovi.

Proseccoa alkuun

Barbarescoa ja baroloa

Viineinä tarjottiin kahta proseccoa, barbera d'Astia, barbera d'Albaa, barbaresoca, baroloa, amaronea ja kahta moscato d'Astia, kaikki Alkon valikoiman ulkopuolelta. Viinit olivat tietysti erinomaisia ja ruoka mukavan konstailematonta. Pääruoissa oli käytetty myös tuoretta tryffeliä, johon Suomessa törmää harvemmin. Nam. 

Risottoa ja tryffeliä 

Kakkua, mascarponea ja alkoholissa marinoituja kirsikoita ja moscato d'Astia

Neljän lajin illallinen ja kahdeksan viiniä maksoivat 60 €, mikä oli varsin kohtuullinen hinta koko setistä. Muutenkin viinejä on mukavampi maistella ruoan kanssa, sillä silloin pystyy itse toteamaan, mikä viini toimii tietyn ruoan kanssa paremmin kuin jokin toinen.

Suosittelen! Liity postituslistalle, niin kuulet seuraavista tastingeista.

Herkkuhylly

 

Lisätietoa: http://latartufata.fi/

La Tartufata Facebookissa: https://www.facebook.com/pages/La-Tartufata-Helsinki/298028343576547

Kommentit

heta margareta
Viinillä

No hittolainen, että tuo illallinen meni nyt. Sain nimittäin Gianlucan kortin käsiini, mutta postituslistalle liittyminen on jäänyt..Mutta hyvältä näyttää ja pitääkin nakutella mailia tryffelidiilereille!

viiru13 (Ei varmistettu)

Onpas kiva kuulla että tuollaisia järjestetään Suomessakin... kun muutaman vuoden kuluttua muutetaan takas kotimaahan niin on mitä sielläkin odottaa :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuo risotto + tryffeli ei näytä kyllä kovin herkulliselta.... mutta taisi olla?

Kommentoi