Te kysyitte, Rouva vastasi!

Isyyspakkaus

Iso kiitos kaikille teille, jotka osallistuitte viime viikon aikana Kysy Gastronaatti-Rouvalta! -postauksen keskusteluun!

Kysymyksiä tuli laidasta laitaan: yksittäisten raaka-aineiden käsittelystä, lapsen ruokakasvatuksesta, ruokien säilyvyydestä ja vaikkapa maustamisesta. Ja Rouva vastasi kaikkiin hyvin monisanaisesti, joten kannattaa käydä lukemassa kysymykset vastauksineen vielä näin jälkikäteenkin!

Osalle Gastronaatti oli jo hyvin tuttu, ja osa oli tutustunut Rouvan ruokafilosofiaan vasta Instagramin kautta. Molemmat saivat kiitoksia.

* * *

Tässä muuten yksi tuoreimmista kuvista Rouvan Instagramista. 

satu_koivisto: "Jääkaappi näytti uhkaavan tyhjältä. Sieltä kuitenkin löytyi kolme raukeaa porkkanaa, palsternakka, kolme kevätsipulia, paketti fetaa ja alkuviikosta surautettu persiljaöljy. Suikaloin juurekset, lohkoin kevätsipulit ja maustoin fetan timjamilla ja pistin kaikki uuniin. Ja koska kuivakaapissa oli ohraa, pöytään päätyi "persiljaöljyllä maustettu feta-ohrasalaatti", oikein hyvä sellainen. Pinnalle vielä avokado ja muutama retiisiviipale ✨ #keittiössänyt #ihme #jääkaapintyhjennys #metamorfoosi"

* * *

Itselleni postauksesta tuli yksi selkeä action point: minun pitäisi nyt selvittää perheemme ruokamenot tarkemmin. Katselin pikaisesti yhtä kysymystä varten ruokamenomme muutamalta kuukaudelta, mutta jotta siitä voisi sanoa jotain täsmällisempää, pitäisi melkein katsella niitä koko vuoden ajalta. Voisin nimittäin kuvitella, että kesällä ruokaan menee merkittävästi vähemmän rahaa, kun ns. kaikki on sesongissa ja edullista.

Yksi kysymyksistä oli sellainen, johon olen itsekin vastannut pariin otteeseen, joten kerrottakoon se vielä täällä selkeyden vuoksi. Olen kertonut, että käytämme lasisia jääkaappirasioita, joista näkee kivasti läpi, mitä purkissa on. Monia on kiinnostanut, mistä olemme löytäneet rasiat.

Ne ovat Wean Greenin "eväsrasioita", joita on monessa koossa. Omamme on ostettu Ruohonjuuresta. Ne eivät ole aivan halvimpia: keskikokoiset ovat 15 euron luokkaa, mutta itse olemme olleet hyvin tyytyväisiä, ja paluuta muovirasioihin ei ole.

Ja kysymyksiin Gastronaatin jatko-osasta on sanottava, että eihän sitä koskaan tiedä. Emme sano 'ei' :)

* * *

Sitten vielä arvonnasta: lupasimme, että yhdelle keskusteluun osallistuneelle lähtee Gastronaatti-kirja, ja onnellinen voittaja on...

Nimimerkki Fever! Kiitos sinullekin kommentistasi, ja hauskaa, että saat nyt oman kopion kirjasta, joka on jo inspiroinut sinua niin kovasti!

Kommentit

EmmaG (Ei varmistettu)

Meillä on IKEAn lasisia ihan samannäköisiä purkkeja ruoansäilytykseen. Förtrolig nimellä löytyy erikokoisia!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos, hyvä vinkki! Ja ovat myös huomattavasti edullisempia.

anneb (Ei varmistettu)

ikeasta saa nuita lasisia säilytysastioita,ollaan oltu tyytyväisiä! Myös Biltema myy, ja lahdessa kärkkäinen, eli moneen paikkaan näitä on alkanut tupsahtelemaan :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Mistäs me muut löytäisimme vielä Gastronautit itsellemme?

Tommi K
Isyyspakkaus

Jaa-a. Kirjaa voi olla vielä joissain kirjakaupoissa hyllyssä, mutta online-saatavuus voi olla parasta Adlibriksen sivuilla. Tämä ei ole maksettu mainos :)

Liisa
Osasin!

Myös ainakin Stockman myy Frigoverre-merkkistä lasisten säilytysastioiden sarjaa. Ne ovat aika edullisiakin.

Lotta E
Lempiruoka

Lasipurkkien jälkeen ei voi kyllä enää siirtyä muovisiin. Minä käytän yleensä patenttikorkilla varustettuja purkkeja, niitä löytyy hyvin ja aika edullisesti erityisesti säilöntäaikaan, ja paljon eri kokoja. Niissä on myös se mainio ominaisuus, että sisältö ei vuoda, vaikka ottaisi keiton evääksi töihin. Jääkaapissa ne kyllä vievät vähän enemmän tilaa kuin tuollaiset kompaktit neliöt.

TheVillis (Ei varmistettu)

Gastronaatti - Rouvan kysymyspalsta oli niin loistava juttu! Itse en nyt kysellyt, mutta Gastronaatti- kirja on ollut kovassa käytössä ja avuksi arjessa, siis ihan paras keittokirja! Instagramissa hän neuvoo tekemiensä ruokien ohjeet todella hyvin, eli eräänlainen keittokirja sekin, kuten Isyyspakkauskin ohjeineen! Kiitos teille!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos sinulle!

Clas Ohlsonille on myös hiljattain tullut lasisia eväsrasioita myyntiin varsin edulliseen hintaan. Pari vuotta sitten ostin vastaavia myös Prismasta. Ei tosiaan ole enää paluuta muovirasioihin.

Kommentoi