Tertin kartanon pitopöydässä

Isyyspakkaus

Kiirettä pitää kesälomallakin. Onneksi ehtii vähän myös levähtää. Tiistain bänditreenien ja keskiviikon promokuvausten jälkeen oli aika palata sushirajan tälle puolelle mökin terassin kimppuun. Rakentaminen on ollut niin intensiivistä, ettei ole ehtinyt edes ajatella blogin kirjoittamista. Mutta ei mennä tänään siihen, vaan kurkistetaan Tertin kartanoon Mikkelissä.

Veimme lauantaina vanhukset ja Rouvan veljet maistelemaan Tertin kesäistä pitopöytää, joka katetaan lounasaikaan ja nautitaan historiallisen arvokkaassa miljöössä.

Pitopöydän ruoat on tehty kartanon omien maiden antimista, ja tarjolla on myös paikallista lihaa ja kalaa. Kaikki oli taas erinomaista, mutta voisin mainita erityisesti nämä herkut:

Särkeä ja ruusua

Sitruunamarinoitua haukea (Kuvassa oikealla ylhäällä)

Savumuikkuja

Savustettua lampaanpaistia ja palvattua possua

Pääruoan murea karitsa lipstikkakastikkeella ja haukimureke olivat myös erinomaisia.

Jos kartanon pitopöytä tuntuu turhan suureelliselta, Tertin kahvila tarjoaa oman lounaspöytänsä.

Tertin pihapiirissä on myös majoitustiloja, herkkupuoti, hauska Vinttilöytöjä -puoti sekä tietysti pellot, joista kaikki herkut tulevat.

Katsopas vielä, miten mainiosti voi hyödyntää rikkinäisiä viini- ja snapsilaseja.

Tervemenoa Mikkeliin, vaikka vähän pidemmästäkin matkasta!

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyvä blogi sulla! Ei ihan postauksen aiheeseen liittyen...olitte lasittaneet mökin kuistin. Meillä on sama harkinnassa mutta olen ymmärtänyt että tuollainen paksu lasi on todella tyyristä - onko näin?

Juuri viikko sitten ohitettiin Juva-pyörähdykseltä etelään palatessa Tertin risteys ja pohdin ääneen, että sinne pitäisi päästä tutustumaan. Nimi oli jäänyt jostain Option lähiruoka-artikkelista tms. mieleen. Tämän postauksesi pohjalta entistä vakuuttuneempi asiasta, kiitos Tommi! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Vierailija: Terassilasien hinta oli 2 500 euron luokkaa ja asennus viitisensataa. Onhan se tietysti paljon rahaa, mutta laseista saatavaa iloa ei voi rahalla mitata.

emmikaroliina: Eipä kestä. Kannattaa siis poiketa, kun seuraavan kerran ajat ohi.

Mikä siinä muuttuu?

Tertti itselläkin on ollut jo pitkään mielessä, kun kerran Etelä-Savossa mökkeilee (löytyy siis sekä oma, että ylkän mökki sieltä), mutta jotenkin se tunnin ajomatka suuntaansa tuntuu kauniina kesäpäivänä tuhlaukselta. Ehkä jo ensi viikolla :)

Tommi K
Isyyspakkaus

No, täksi viikoksi on luvattu sadetta joka päivälle, eli ehkäpä jo tällä viikolla?

indie by heart (Ei varmistettu)

Ihana nähdä kuvia, kun itse en ole päässyt vuosiin tuolla käymään! (vaikka Mikkelissä asunkin :D) Kaikki ruuat näyttävät ja kuulostavat kyllä niiin hyviltä.. Ja suloinen tuo vintti-kauppa!

Satu
<a href="http://indiebyheart.blogspot.com" rel="nofollow"> Indie by heart </a>

Mikä siinä muuttuu?

Niin siis tämä viikko pakerretaan vielä töissä ja sitten alkaa se neljän viikon vapaus :D

Tommi K
Isyyspakkaus

No kas, hyvää alkavaa lomaa sitten!

vilma.p
Vilma.P

Kiitos hyvästä vinkistä. Etsittiin Mikkelistä yösijaa ja muistin, että olin lukenut jotain kivaa palstaltasi paikkakuntaan liittyen. Nyt varattiin poikaystävän kanssa yhdenyön miniloma Tertin kartanoon tämän postauksen innoittamana. :)

Ja pakko kommentoida vielä samaan syssyyn, että ihan mielettömät nimijuhlat järjestitte, vau!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiva kuulla! On tosi hienoa, jos joku silloin tällöin saa täältä oikeasti jonkin idean. Ja toivottavasti vastaa/vastasi odotuksianne. Ja kiitokset vielä tähän perään!

Kommentoi