Terve taas, Kuurna ja Maija!

Isyyspakkaus

Perjantaina oli isin ja äidin treffi-ilta. Olimme liikkeellä koko illan ja menimme nukkumaan ihan liian myöhään, mutta olipas meillä hauskaa!

Iltaan sisältyi kaksi iloista jälleennäkemistä. Kävimme pitkästä aikaa syömässä Ravintola Kuurnassa ja menimme vielä illan päätteeksi Maija Vilkkumaan keikalle Virgin Oiliin. Ilta oli siis meille kuin paluu jonnekin 2010-luvun alkupuolen tunnelmiin, jolloin kävimme useammin sekä Kuurnassa että Maijan keikoilla.

Maija Vilkkumaa jätti esiintymislavat neljä vuotta sitten. Itse asiassa tasan neljä vuotta sitten, ja olimme silloin hänen jäähyväiskeikallaan Tavastialla. Määrittelemättömän ajan mittainen keikkatauko jäi neljään vuoteen, ja nyt Maija tekee komean paluun kahdella kiertueella, uudella levyllä ja tietysti esiintymisellä Vain elämää -show'ssa. Kun huomasin Maijan tekevän paluun, hankin heti Rouvalle liput Maijan keikalle ja tilasin mummon ja papan hoitamaan lasta.

* * *

Ilta alkoi cocktaileilla Brondassa, ja Kuurnaan meillä oli varaus myöhempään kattaukseen.

Ravintola Kuurna avattiin Meritullinkadulle Kruununhakaan vuonna 2005, ja se on ollut alusta asti yksi lempiravintoloistamme. Vaikka monesti kehunkin Farangia lempiravintolakseni, Kuurna jakaa omassa sydämessäni ykkössijan Farangin kanssa.

Jostain syystä emme ole kuitenkaan tulleet käyneeksi Kuurnassa useaan vuoteen. Nyt kyselimme toisiltamme, että miksi ihmeessä, kun muistimme jälleen miten paljon molemmat pidämmekään ravintolasta. Nyt päätimme, että alamme jälleen käydä siellä useammin ja otamme myös tytön mukaamme seuraavalla kerralla.

Kuurna on niitä paikkoja, joiden olemassaolo pitää vain tietää, sillä se ei sijaitse minkään vilkkaan kävelyreitin varrella. Ravintolan ulkopuolellakin on vain hyvin eleetön kyltti "Ravintola". Mutta mikä helmi Kruununhakaan onkaan piilotettu!

Ruoka oli aivan yhtä ensiluokkaista kuin ennenkin. Ravintolan lista vaihtuu parin viikon välein, ja tarjolla on myös päivän erikoisuuksia. 

Alkuruoaksi ottamamme confit-kivipiira ja kantarellipikkelsi oli yksi parhaista ravintola-annoksista aikoihin.

Pääruokamme, itselläni rapeaa possunkylkeä ja Rouvalla metsäsieniä ja papupestoa, eivät kalvenneet alkuruoan rinnalla. Rapeaksi paistettu possunkamara oli todella rapeaa ja rouskuvaa, ja marinoidusta kesäkurpitsasta ja punaviinimarjoista tehty salaatti teki annoksesta raikkaan.

Jälkiruoiksi mantelikakkua ja suklaamoussea, ja laseissa vin santoa.

Aivan huippuhyvää, ja samanlaista palautetta oli kirjoiteltu liiduilla myös ravintolan vessan seinille.

* * *

Jälkiruokien jälkeen oli aika suunnata Virgin oiliin, jossa Maija aloitti keikkansa luvatusti puolenyön aikaan.

Hän oli yhtä energinen ja hauska esiintyjä kuin viime näkemällä ja veti reilun tunnin mittaisen hittikimaran fanien laulaessa kurkku suorana mukana.

Ja yhtäkkiä keikan loppupuolella hän päätti tehdä stage diven ja sukelsi suoraan Rouvaa kohti. Rouva on vieläkin häkeltynyt tästä yllättävän läheisestä kontaktista artistin kanssa.

Keikan jälkeen vetäydyimme kotiin ja saimme nukkua aamulla niin pitkään kuin nukutti, sillä lapsi yöpyi mummon ja papan kanssa hotellissa.

* * *

Kyllä vaan tekee hyvää, että isi ja äitikin saavat olla välillä ihan vain mies ja vaimo.

Joilla on tosi kivaa yhdessä <3

Kommentit

Katie
Aika kypsä äidiksi

Hassu pieni yhteensattuma: jos joku olisi multa tullut salamahaastattelussa kysymään, mitkä ovat Helsingin lempiravintolani, olisin mäkin heti henkäissyt: Farang ja Kuurna! Farangissa oltiin juuri taas Suomen-reissulla hääpäiväillallisella, mutta Kuurnaan en mäkään ole ehtinyt pariin vuoteen. Ruoka molemmissa: jumalaista.

Mutta hei! Tästä tulikin mieleeni: käypä joskus "mulle" tsekkaamassa Bulevardin uusi syyrialainen lounaspaikka Levant. Kaverini pitää sitä. Mun on pitänyt käydä jo monesti Helsingissä pistäytyessäni, mutta aina on jotain tullut eteen (viimeksi vesivahinko!) enkä ole päässyt kokeilemaan. Kovasti sitä kehutaan, mutta arvostaisin rehellistä mielipidettä. ;)

Kommentoi