Tervehdys, Park Slope!

Isyyspakkaus

New Yorkin -kotimme sijaitsee tällä kertaa Park Slopessa, joka on kaakkoon Manhattanin eteläkärjestä ja johon pääsee hyvin kätevästi F-junalla. Matka Manhattanilta kestää SoHon korkeudelta parikymmentä minuuttia, ja Midtowniin junamatka kestää reilut puoli tuntia.

Vaihdoimme siis asuntoja Rouvan tuttavan kanssa, joka on kotoisin Suomesta mutta asuu pysyvästi täällä Brooklynissä. Edellisillä NYC:in-matkoilla olemme käyttäneet Airbnb:tä, mutta senkin hinnat ovat riistäytyneet viime vuosina käsistä, joten ilmainen majoitus oli aivan mahtava juttu!

Park Slope ei ollut meille varsinaisesti tuttua aluetta, mutta olemme käyneet sen pohjoisosissa Rose Water -nimisessä ravintolassa syömässä pariin kertaan. Siellä pitää varmaan pistäytyä jälleen, hoodeilla kun ollaan.

Alue näyttää juuri siltä, miltä Brooklynissa näyttää mielikuvissa. Avenueiden poikkikaduilla on kolmikerroksisia asuintaloja, joihin nousee portaat katutasosta. Pääkatujen varsilla on korkeampia kerrostaloja, joiden julkisivuissa kiipeilevät paloportaat muistuttavat, että ollaan New Yorkissa.

Kävimme jaloittelemassa Park Slopen 7th Avenuella jo joulupäivänä, sillä jotain syötävää oli pakko löytää sekä myöhäiseksi lounaaksi että kämpille tuotavaksi. Yllättävän moni paikka oli joulupäivänäkin auki, ja valitsimme jouluateriaksi - tietty - kunnon hampurilaiset.

Ja kylläpä maistuikin hyvälle! Paikka oli Burger Village, ja purilainen menisi heittämällä parhaiden hampurilaisten listalleni, jos se olisi syöty Helsingissä.

Jälkiruokapirtelöt kruunasivat jouluaterian.

Saas nähdä, miten paljon pyörimme Park Slopessa ja Brooklynissä ja miten paljon tulee reissattua Manhattanille ja takaisin. Voi olla että aivan joka päivä ei jaksa nähdä sitä vaivaa ainakaan molempien lasten kanssa. Onneksi aikaa on sen verran, että voi pitää myös lepopäiviä.

Kommentit

EllaGusGus

Ihanaa, että olette löytäneet Park Slopeen! Tykkään hirmuisesti Brooklynista, ja Park Slope on ehdoton suosikki Greenpointin, Williamsburgin ja Bushwickin lisäksi. Yksittäisiä symppisjuttuja Park Slopessa on supersankarikauppa Brooklyn Superhero Supply Co. ja baari, jossa voi pelata shuffleboardia, onkohan se sitten pöytäcurling suomeksi. Myös osuvasti nimetty Pork Slope oli ihan metka ruokapaikka. Mutta parasta tietenkin kävely ja haahuilu. Nauttikaa!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Pitääpä käydä Superhero Supplyssa!

Piipo79

Airbnb:stä puhuttaessa pakko jakaa varoittava esimerkki. Tämä puhuu hotellien tms puolesta varsinkin jos menee kohteeseen mikä on täynnä sillä heillä vastuu on kovempi. Olimme Tallinnassa toistamiseen samassa (ammattimaisesti pyöritetyssä) vanhan kaupungin isossa huoneistossa. Tällä kertaa isäntä ilmoitti tulomatkamme aikana että heille on sattunut tuplabuukkaus!!! Olimme tehneet varauksen yli 2kk ennen matkaa. Minulle jäi tehtäväksi soitella Jenkkeihin Airbnb:n palvelunumeroon. Palvelu oli hyvää (ja puhelut maksoi maltaita), mutta täydestä kaupungista ei saanut toista majapaikkaa ja meitä oli 10! Siinä sitten paniikkivaraukset booking.comin kautta (Tallinna 99%varattu sen mukaan) ylihintaiseen Radissoniin. Onneksi saatiin edes se. Airbnb lupasi kyllä kompensoida ylimääräiset kulumme  mikä oli edes pieni kompensaatio, mutta jatkossa pitää olla tarkkana sillä isännällä ei ole velvoitetta pitää lupaustaan (vasta jos useampi tuplabuukkaus niin Airbnb kait voi blokata). Airbnb toki yritti kaikkensa löytää meille kohdetta mutta jäljellä ei ollut mutään järkevää isolle porukalle, vaikka olisi luopunut omista makuuhuoneista. Olin aina ajatellut, että reviewit antavat hyvän kuvan kohteesta, mutta näissä tapauksissa kun ei ole edes päässyt paikalle, ei ole review-mahdollisuuttakaan. Tämä oli nyt tällainen Airbnb purkaus kun on niin tuoreessa muistikuvassa muutaman viikon takainen reissu!

Tommi K
Isyyspakkaus

No olipa kurja kokemus. Mutta hyvä tietää, että Airbnb kompensoi kulut.

Piipo79

Sain kuvan ettei kulujen kompensoinen ole normaali tapa (jotain hyvityksiä tarjosivat airbnb tilille automaatisesti, mutta ne ei paljoa lämmittäneet kun ei ollut siellä mitään tarjolla...) meidän casessa oli jo todella törkeä ohari kun peruutus tuli matkallamme Tallinnaan ja Tallinna oli 99% buukattu booking.com:in mukaan. Sain tehdä kolme eri soittoa asiaan liittyen jenkkeihin. Ps. en ole varma tuleeko ne kompensaatiorahat tililleni koskaan, sillä reissusta on jo kolme viikkoa eikö rahoja ole kuulunut (vaikka arvio oli 3-5 päivää) :-)

annemi

Brooklyn! NEw York! kauhea kaipuu iski näistä kuvista. Ihanaa, ihanaa, IHANAA reissua!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos kiitos kovasti!

Kommentoi