Terveiset New Yorkista

Isyyspakkaus

Ha, pääsinpä yllättämään! Monet huomasivatkin varmasti jo Instagramista, mutta me missään Helsingissä olla muumikirjoja lukemassa.

Sen sijaan olemme jo toista päivää New Yorkissa. Tämä on se talvilomamatka, josta vihjaisin jo pienesti jossain vaiheessa mutten kertonut kuitenkaan sen enempää.

Saavuimme eilen illalla ja asustelemme Nolitassa, itse asiassa samassa korttelissa kuin viimeksi mutta Mulberry Streetin puolella. Lähdimme matkaan ystävämme Annen kanssa, ja vuokrasimme Airbnb:n kautta kaksion, jossa on keittiö.

Sijainti on tietysti aivan yhtä loistava kuin viimeksikin, sillä kaupunginosa itsessään on mukavan rauhallinen mutta eläväinen, näillä hoodeilla sijaitsee paljon kivoja ruokapaikkoja, Sohon kaupat ovat aivan vieressä ja metroyhteydet muualle kaupunkiin erittäin hyvät.

Lento meni suht kivasti ottaen huomioon, että lapsi suvaitsi ummistaa silmänsä ensimmäisen kerran vasta kuuden tunnin kohdalla eli Suomen aikaa iltakasilta.

Rivillämme oli onneksi yksi tyhjä paikka, joten lapsi sai istua siinä, vaikka hänellä ei varsinaisesti omaa paikkaa ollutkaan. Kun meno alkoi tuntua turhan kiukkuiselta, kaivoin esiin iPadin, johon oli ripannut Mimiä ja Kukua DVD:ltä.

Vähäiset unet lennon aikana auttoivat siinä, että tyttö nukkui sitten läpi yön aamukuuteen asti, eli nyt näyttäisi siltä, että jetlag-vaivat jäävät aika vähäisiksi.

Ensimmäisen vuorokauden aikana olemme tehneet kaikkea tuttua ja turvallista ja hoitaneet alta pari ns. pakollista juttua. Ensin piti tietysti käydä hakemassa Whole Foodsista (95 East Houston St.) ilta- ja aamupalatarvikkeet.

Illalla tilasin take away sushit Quan Sushista (375 Broome St.).

Aamulla heräsimme hyvissä ajoin, joten ehdimme käydä jo Century 21:ssä (22 Cortlandt St.) katselemassa vähän vaatteita ja Conversen Sohon-liikkeessä (560 Broadway) ostamassa tennarit.

Kun lounaspurilaisetkin syötiin viereisen korttelin Back Forty Westissä (70 Prince St.), tuntui kuin olisi tullut kotiin.

Tästä tämä vasta alkaa. Aika mukavaa.

Kommentit

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Kivaa lomaa! Mä starttaan ensi yönä lomanviettoon vähän etelämmäksi :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Ja hyvät lomat sinnekin!

Marski (Ei varmistettu)

Oi mahtavaa lomaa! Hyviä vinkkejä otetaan mielellään vastaan, sillä ostin miehelleni yllärimatkan Nykiin 30v. lahjaksi kesäkuuksi.

Tommi K
Isyyspakkaus

Upea lahja! Kannattaa katsoa myös mun viimevuotiset NYC-postaukset. Niistä löytyy varmasti joitain vinkkejä.

annemi

Ihanaa lomaa!!! tuli hirmuinen New York-kaipuu näistä kuvista :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos!

edgybeauty
Edgy Beauty

Voi vitsi, tuttuja maisemia! Meidän hotelli oli tuolla samaisella Mulberry Streetillä, tosin vähän Nolitasta poispäin Chinatownin puolella. Hyvää matkaa :)

Hei! Miten liikuitte New Yorkissa? Tuottiko vauvan rattaat ongelmia?

Tiina** (Ei varmistettu)

Miten Airbnb sujuu siellä? Luin jostain, että se olisi laitonta New Yorkissa. Mitä kirjoitat maahantulokorttiin osoiteeksi? Olen käyttänyt muissa kaupungeissa ja pidän kovasti, olis ihana päästä pois hotelleista myös NYssa. Soho/Nolita parasta seutua. Iiiiiiiihanaa lomaa ja kiitos huippu blogista.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Airbnb toimii edelleen oikein hyvin, mutta asuntojen laittamisessa vuokralle liikutaan tosiaan harmaalla alueella. Periaatteessa asuntojen laittaminen vuokralle alle 30 päiväksi niin, että varsinainen asukas ei ole itse paikalla, on laitonta. Mutta en koe itse rikkovani lakia vuokraamalla asunnon, joten käytän palvelua niin pitkään kuin asuntoja on tarjolla. Jossain vaiheessa New Yorkin osavaltio varmaan voittaa oikeuskeissin ja palvelu suljetaan täällä. Valitettavasti... Maahantulokortissa lukee kyllä ihan tämä asunnon osoite.

Katii (Ei varmistettu)

Hei, nyt tulee ihan älytön kysymys... Mutta mun lapsi rakastaa kans Mimiä ja Kukua. Ollaan lähdössä reissuun ja olis ihan mahtavaa saada iPädille jaksoja näytettäväksi. Miten sä sait ladattua niitä sinne?

Mimim. epätietoinen tekniikkanakkisormi :D

Tommi K
Isyyspakkaus

Ostin ohjelmat DVD:illä ja rippasin ne sieltä Macille .m4v-muotoon käyttäen HandBrake-nimistä softaa. Ja sitten vein ne iTunesin kautta iPadiin.

Katii (Ei varmistettu)

Kiitos, kiitos, kiitos! Viime matka onneksi tehtiin Norwegianilla jossa voitiin katsoa jaksoja Netflixistä. Syksyllä matkataan kans Amerikkaan, jolloin tarvitaan todella järeitä aseita matkan viihtyvyydeksi.... :D

Kommentoi