Terveisiä joulukuplasta!

Isyyspakkaus

Joulu eteni omalla painollaan ja aivan suunnitelmien mukaisesti.

Piparkakkutalo valmistui jouluaatoksi. Tyttärenikin sai tänä vuonna osallistua sen rakentamiseen ja koristeluun. Kokeilin tänä vuonna talon kokoamista pelkällä pikeerillä ilman sulatettua sokeria. Sormet eivät siis palaneet, mutta pikeeri kuivui sen verran hitaasti, että ensi vuonna taidan kokeilla elintarvikeliimaa.

Nyt linna odottaa uutta vuotta, jonka perinteiisin piparkakkutalon syöminen kuuluu.

Aattoaamuna Rouva ja tyttö käärivät joulutoffeet papereihin.

Lapset kävivät äitinsä kanssa pienellä kävelyllä, ja poikanen otti unet rattaissa. Kotona häntä ei saa enää nukkumaan päiväunia, mutta hän oli selvästi niiden tarpeessa. Isi jäi kotiin siivoamaan, ja mystisesti lahjat olivat ilmestyneet kotioven taakse juuri sillä aikaa. Voi miten hauskaa niitä olikaan hypistellä, kun niitä laitettiin kuusen alle odottamaan iltaa.

Jouluaterian pääasia olivat blinit täytteineen. Rouva teki ne tänä vuonna hapanjuureen täysin ilman hiivaa. Paistoin tytön toiveesta myös pienen kinkun, ja hyvin se maistui myös muille. Rouva graavasi siikaa ja teki kuha-cevicheä. Itse tein perinteiset joululaatikot: porkkanaa, lanttua ja jopa imellettyä perunalaatikkoa, mutta niiden vuoro oli vasta joulupäivänä.

Joulutoffeita saatiin maistella ruoan jälkeen.

Sitten olikin lahjojen vuoro, ja niiden parissa vierähti sekä aattoilta että koko joulupäivä.

Poikaselle kaikkein mieluisin lahja näytti olevan pienet muumihahmot, joilla hän on leikkinyt ahkerasti koko joulun.

Tyttö puolestaan rakasti uusia pörröisiä korvaläppiään niin, että on kulkenut ne päässään aattoillasta lähtien. Itse olin tyytyäisin tästä löydöstä Rouvalle: Aku Ankan keittokirja vuodelta 1986. Rouva on kuulemma lainannut sitä aikoinaan kirjastosta lukemattomia kertoja ja valmistanut siitä useita ruokia lapsena. Kirjan edellinen omistaja on näemmä saanut sen joululahjaksi 32 vuotta sitten.

Joulupäivänä ladattiin akkuja, koottiin legoja, pelattiin Super Mario Partya ja Dixitiä. Rouva kävi lenkillä, ja illalla oli vuorossa koko perheen joulusauna. Kylläpä teki hyvää ihan vain olla ilman minkäänlaista kiirettä mihinkään.

Voimme vielä hetken köllötellä tässä joulukuplassa ennen kuin siirrämme katseet kohti vuotta 2019.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Tuosta keittokirjasta on jäänyt lähtemättömästi verkkokalvoille kuva, jossa Hansu istuu jo ruokapöydässä ruokailuvälineet ojossa, kun ikkunasta näkyy, miten Mummo Ankka juoksee vielä ateriaksi tarkoitetun kanan perässä pihalla.

Immu (Ei varmistettu)

Ihanan tunnelmallinen joulu teillä!
Itse kokosin tänä vuonna ensimmäistä kertaa piparkakkutalon elintarvikeliimalla ja tulin siihen tulokseen että jatkossa käytän sulaa sokeria. Liima kuivui hitaasti (yön yli) ja oli sotkuista, koska oli tosi paksua lämmittämisestä huolimatta. Sokeri tuntuu itselle helpommalta ja erityisesti nopeammalta, ainakin seinien ja katon kiinnitykseen.

Kommentoi