Terveisiä Tukholmasta: Urban Deli

Isyyspakkaus

Vaikka kaikki onkin Ruotsissa paremmin, on lohduttavaa havaita, että yksi asia yhdistää meitä: Tukholmassa on loppusyksystä aivan yhtä pimeää kuin Helsingissä. Ja pimeä tuntuu tulevan todella aikaisin. Se taas tekee valokuvaamisen hankalaksi - varsinkin jos on vain kännykkäkameran varassa.

Tarkoitukseni oli kehua tässä jutussa mainiota Urban Deli -ravintolaa ja laittaa juttuun kuva mehevästä lampaanpotkasta, mutta lopputulos oli useamman yrityksen jälkeen tämä.

Ja muutaman lisäyrityksen jälkeen parhaimmillaan tämä.

Nam?

Kuvista huolimatta yritän silti vakuuttaa sinut.

Vaikka työmatkalla ei nähtävyyksiä tai kauppoja kierrellä, päivittäin on kuitenkin onneksi syötävä. Käytin tilaisuuden hyväksi ja vein kollegani Södermalmin Nytorgetilla sijaitsevaan Urban Deliin (Nytorget 4, Stockholm), jossa olemme käyneet Rouvan kanssa aiemminkin. Hotellimme oli kätevästi vain muutaman korttelin päässä, mutta tänne olisi kannattanut vaivautua vähän kauempaakin.

Ravintola tarjoaa päivittäin aamiaista, lounasta ja illallista, ja sen erikoisuuksia ovat merenelävät ja äyriäiset. Ruoat ovat ronskeja ja annokset isoja. Voisin käyttää paikasta myös adjektiivia 'rento', ellen olisi itse liittänyt siihen aiemmin niin negatiivisia konnotaatioita. No, sitä se kuitenkin oli, hyvässä mielessä.

Osterit olivat tuoreita ja lampaanpotka yhtä maukasta ja mureaa kuin ylläolevat kuvat rakeisia.

Jotain kertonee sekin, että paikka oli melkoisen täynnä jopa tiistai-iltana.

Ravintolan lisäksi Urban Deli on myös tasokas ruokakauppa, joka on avoinna joka päivä aamusta yöhön.

Ja sitten voisi vielä huokaista perään, että olisipa omilla kotinurkillakin tällainen paikka. Mutta Ruotsissa tosiaan kaikki on paremmin.

Laitetaan tähän nyt vielä hymiö perään :)

Kommentit

Maisemissa

Oi Urban Deli on ihana! Ainakin kesäaikaan Urban Delillä on ravintola myös Skeppsholmenin rantaan parkkeeratulla paatilla, jos Söderin sijasta pyörii keskustan alueella. Vinkki vinkki! Samalla paatilla saa viinilasin 50 kruunulla! VINKKI! 

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos vinkistä! Jos sen vielä muistaisi sitten, kun menee seuraavan kerran Tukholmaan kesällä. Tukholma on kyllä sillai jännä paikka, että se on jotenkin liian lähellä, ja siellä tulee käytyä oikeastaan aika harvoin. Ehkäpä sinne tulee lisää työmatkoja. Vaikkapa ensi kesänä ;)

Kommentoi