Tervetuloa Hakaniemen Leikkiluolaan!

Isyyspakkaus

Kaupallinen yhteistyö: Leikkiluola

Suomi on sisäleikkipuistojen luvattu maa! Tähän lopputulokseen tulin vuosi sitten, kun etsin sisäleikkipuistoa loskaisessa New Yorkissa. Löytämäni puistot olivat niin pieniä ja kalliita, että tuli akuutti koti-ikävä Hakaniemen Leikkiluolaan.

New Yorkissa vaatimattomankin sisäleikkipuiston sisäänpääsy oli $35 kerralta, mikä tuntui selkeästi aivan liian hyvään tottuneelle suomalaiselle suhteettoman kalliilta.

Helsingissä ydinkeskustan tuntumassa on parikin sisäleikkipuistoa, ja niistä monille tuntemattomampi lienee Hakaniemen Leikkiluola, joka sijaitsee Hakaniemen torin laidalla Arena Centerin yhteydessä. Maan alla sijaitsevassa tilassa oli aiemmin Lego Show Helsinki, mutta Leikkiluola valtasi tilat vuonna 2007.

Leikkiluolaan tehtiin mittava remontti puolitoista vuotta sitten, ja leikkipaikat ovat yhä kuin uudet.

Leikkiluolassa on omat alueensa alle 3-vuotiaille ja isommille.

Pienempien alueella on mm. pieni liukumäki, pallomeri ja lattiapiano.

Isompien puolta hallitsee iso seikkailulabyrintti, jossa on mm. kiipeilytelineitä, pallokanuuna-areena ja tietysti liukumäkiä.

Pallokanuuna-areenalla voi leijutella palloja ilmassa ja tietysti harjoitella tarkkuusammuntaa ilma-kanuunoilla.

Liukumäkiä on kolme: perinteinen, rullaliukumäki ja tytön suurin suosikki, tuubiliukumäki.

Lapset viihtyvät pitkään myös isolla trampoliinialueella, jossa on peräti 12 trampoliinia. 

Tyttäreni voisi helposti viettää Leikkiluolassa useita tunteja, käydä välillä syömässä Leikkiluolan kahviossa ja jatkaa taas pomppimista. Pienempi nappula tarvitsee kuitenkin vielä päiväunia eikä suostu nukkumaan rattaissa sisällä, joten leikkiaikaa joutuu vielä toistaiseksi rajoittamaan taaperon mukaan.

Pienempi vaatii toistaiseksi myös jatkuvaa vahtimista, ja odotankin jo kovasti sitä aikaa, että lapset voi päästää seikkailemaan labyrinttiin keskenään - tai kavereiden kanssa - ja itse voin vain heittäytyä läppärini ja puhelimeni kanssa jollekin leikkiluolan sohvista näppäilemään omiani.

Kylläpä tuntuisikin kiehtovalta.

Leikkiluola on avoinna päivittäin klo 10 - 20. Sisäänpääsy maksaa 1 - 2 -vuotiaille 9 € ja yli 3-vuotiaille 14 €. Aikuiset ja alle 1-vuotiaat vierailevat Leikkiluolassa ilmaiseksi. Myynnissä on myös sarjakortteja ahkerimmille vierailijoille!

Nähdään siellä!

leikkiluola.fi

Kommentoi