Tervetuloa takaisin, Koulunäkki!

DFPAudiencePixel;ord=1;dc_seg=454961538?

Kaupallinen yhteistyö: Vaasan

Enpä muistanutkaan, miten olin kaivannut näkkileipää! Kouluaikana rouskuttelin näkkäriä päivittäin, ja suurinta herkkuani oli tietysti Vaasan Koulunäkki. Se oli muihin näkkileipiin verrattuna ilmavampaa, ja pidin myös sen miedosta mausta.

Näkkileivän syöminen jäi sittemmin pitkäksi aikaa, mutta nyt kuulin Vaasan Koulunäkki Luomu -tuotteista ja innostuin!

IMG_7321.jpg

Taloudessamme kuluu leipää runsaasti, ja syömme sitä mielellämme erityisesti iltapalalla. Näkkileipähän olisikin kiva vaihtoehto tuoreelle leivälle, ja sitä voi ostaa aina pari pakettia jemmaan kaappiin, kun edelliset alkavat huveta. Ja sitten sinäkin päivänä, kun tuore leipä on loppu, on silti leipää syötäväksi.

Lapsen suuhun tuntui mukavammalta perinteistä koulunäkkiä muistuttava Koulunäkki Luomu.

IMG_7332.jpg

Aikuisempaan makuun toimi hyvin rouheisempi Koulunäkki Luomu 100 % Ruis, jonka nostattamiseen on käytetty juurta ja jonka päällä on vielä litistettyjä rukiin jyviä.

IMG_7290.jpg

Vaan kummalle puolelle näkkäriä voi kuuluu levittää?

Olen jo useamman vuosikymmenen ajan ollut sileän puolen kannattaja, mutta nyt uskaltauduin kokeilemaan voita sille muhkuraisemmalle puolelle, ja luulen, että taidan kääntää nyt takkini. Se olikin hauskempaa, että voi ei ole tasaisena kerroksena koko leivän pinnalla vaan leivässä on pieniä voisattumia siellä täällä.

IMG_7368.jpg

Tällä kertaa annoin tytön valmistaa iltapalaleivät meille molemmille, ja leipien päälle tuli yksinkertaisesti voita, juustoa, kurkkua, paprikaa ja tuoretta korianteria.

Itse olen taas monena iltana (ja muutamana yönä) rouskutellut näkkileipää Brooklynin-vieraidemme jääkaappiin jättämän maapähkinävoin ja omenahillon kanssa. Nam. Ja takavuosilta muistan yhden suuren herkkuni: näkkileipää hunajan kanssa.

IMG_7455.jpg

Nyt, kun näkkileipä on palannut taas elämääni, haluan pitää sitä jatkossa aina kaapissa. Näkkileipä on paitsi kätevää myös terveellistä. Leivissä ei ole mitään ylimääräistä: vain ruista, vettä, hiivaa ja suolaa, ja niiden kuitupitoisuus on jopa 19 %.

Ostamme muutenkin mahdollisimman monet elintarvikkeemme luomuna, joten luomurukiinen näkkileipä sopii keittiöömme täydellisesti. Luomutuotteen valitsemalla haluamme sekä tukea valmistusmenetelmiä, jotka eivät ole haitallisia ympäristölle ja eläimille, että syödä itse puhtaampaa ruokaa.

IMG_7517.jpg

Tervetuloa takaisin elämääni, Koulunäkki. Olitkin jo liian pitkään poissa! Nyt sinulle raivataan pysyvä paikka ruokakomerostamme.

IMG_7506.jpg

 

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *