Tervetuloa vuosi 2013

Isyyspakkaus

Vuosi 2012 tulee jäämään omaan historiaani vuotena, jolloin kaikki muuttui. Tämä muutos sai toki alkunsa jo vuoden 2011 puolella, mutta konkreettiseksi se tuli vasta tänä vuonna.

On elämässä ollut aiemminkin monia käänteitä ja merkkipaaluja. Viimeisen kymmenen vuoden ajalle mahtuu naimisiin menoa, asuntojen ostamisia, muuttoja, remontteja, työpaikan vaihtumisia, uralla etenemistä, hienoja ulkomaanmatkoja ja bändihommia. Toki kuolemaa, surua ja suuria pettymyksiäkin.

Mikään yksittäinen tapahtuma elämässä ei ole kuitenkaan tuntunut niin järisyttävältä ja elämälle täysin uuden suunnan määrittelevältä kuin oman esikoislapsen syntyminen.

***

Vuosi 2012 jää mieleeni myös blogivuotena. Vaikka pidin Putkiremonttipäiväkirjaa jo edellisenä vuonna, vasta Isyyspakkaus teki minusta bloggarin. Aiemmin olin vain mies, jolla kävi aika pitkäksi ja joka lähti huvin vuoksi kokeilemaan, osaisiko kirjoittaa juttuja, joita muutkin jaksaisivat lukea. Ilmeisesti jaksavat, sillä Isyyspakkaus on kerännyt vuoden 2012 aikana jo hieman vajaat puoli miljoonaa vierailua - lähes 20-kertaisesti Putkiremonttipäiväkirjaan verrattuna.

***

Mitä sitten vuonna 2013?

TV:ssä pyörivän reality-sarjan mainoksen sanoin: "Elämää ei voi käsikirjoittaa". Ei voi, mutta voihan sitä yrittää vähän suunnitella. Jos suunnitelmat toteutuvat, saatte lukea tällaisista aiheista:

Tammikuu: Viimeiset työviikot ennen pitkää vapaata

Niin, viimeinen työpäiväni ennen reilun puolen vuoden perhevapaata on tammikuun toiseksi viimeisellä viikolla. Samalla pitäisi valmistella tuota seuraavaa hommaa eli...

Helmikuu: New Yorkin -matka

Viime viikkojen sairastelut ja kaikenlaiset itkeskelyt ovat hieman hillinneet matkakuumettamme, mutta nyt lopetimme jahkailun: vauva pääsee ensimmäiselle ulkomaanmatkalleen New York Cityyn. Nyt jo jännittää lentomatka ja vauvan jet lag. Ja se, löydämmekö sieltä kivan asunnon.

Maaliskuu - kesäkuu: Hoitovapaa

Rouva palaa matkan jälkeen töihin, minä en. Se tulee olemaan jännää. Ehkä enemmänkin minulle kuin lukijoille.

Heinäkuu: Kesäloma

Rouva on heinäkuussa kesälomalla ja niin tavallaan minäkin. Loma vietettäneen taas mökillä ja jatketaan terassin portaiden rakentamista.

Elokuusta eteenpäin: Työt ja tarha

Tämä on vähintään yhtä jännää kuin kotiin jääminen. Tytölle pitäisi löytää jostain tarhapaikka, ja sitten kaikkien pitäisi totuttautua täysin uuteen arkielämään.

Muita aiheita

Muuten blogini aihepiiri pysyy vuonna 2013 aika lailla ennallaan: kaikkea kotiasioiden ympärillä pyörivää.

  • Vauvasta tulee taapero. Tyttö on jo nyt alkanut osoittaa isoa luonnetta ja vahvaa tahtoa, joten hänen kasvamisestaan riittää kirjoitettavaa.
  • Uskon myös, että ehdin keväämmällä käyskennellä syksyä enemmän kaupungilla tytön kanssa. Voisin siis opetella pitämään kameraa mukanani. (Ja myös käyttämään sitä...)
  • Remonttikonsultti-sarjaa jatkan joulutauon jälkeen ainakin muutamalla mielessä olevalla jutulla. Uusia remontteja en kuitenkaan ajatellut kotona aloittaa.
  • Ruokajuttuja teen edelleen, ja keväällä ehdin varmasti tekemään ruokia enemmän myös itse enkä vain kuvaa Rouvan paistoksia.

***

Uutta vuotta juhlimme Farangissa ja kavereidemme luona. Vanhempani tulevat hoitamaan tyttöä koko päiväksi ja illaksi, joten saamme Rouvan kanssa ensimmäisen vapaaillan sitten Madonnan konsertin elokuussa.

Kiitos kaikille teille tästä vuodesta, hauskaa uutta vuotta ja tervetuloa takaisin vuonna 2013!

Kommentit

Jyviä ja ohdakkeita

Jään mielenkiinnolla odottamaan, miten lomalta tyttären kokopäiväinen kotihoito tuntuu. :)

Kippuralla

hakekaa sitä hoitopaikkaa JO nyt. pieni vinkki tässä omaa hakemusta rustatessa ;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Eläimet viedään tarhaan, lapset hoitoon tai päiväkotiin. T: lto

Enni

Kiitos ihanasta blogista. Innolla odottelen uusia postauksiasi, tänäkin vuonna :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyvää alkanutta vuotta ja kiitos ihanasta blogista!! Pienelle tytölle terveiset :-)

HelloAochi

Hih, juuri tulin kirjoittamaan, mitä Kippuralla jo ehtikin. Meidän lähihoitopaikoissa on vuoden jonot.

Tommi K
Isyyspakkaus

Tilia: Heh, ei se varmasti lomaa ole. Mutta kyllä yksi lapsi tottelee paremmin kuin vaikkapa kymmenen aikuista :)

Kippuralla ja HelloAochi: Hmm. Joo. Täytyypä kysellä vaikka jo huomenna.

Vierailija (15:55): Tuota noin, miksi ammattinimike on sitten lastentarhanopettaja?

Enni ja seuraava Vierailija: Kiitos kiitos! Kiva että seuraatte!

Vierailija (Ei varmistettu)

Vierailija (15:55): minunkin piti kommentoida aivan samoin sinulle, mutta Tommi oli ehtinyt ensin, eli mietippä nyt uudestaan mielipidettäsi arvoisa lastenTARHANopettaja..;)

Vierailija (Ei varmistettu)

Niin, nimimerkki oli kyllä lto (lämmöntalteenotto) tarkoituksella.. nämä lastentarhanopettajat ovat kyllä itse tietoisia harhaanjohtavasta nimityksestä, siksi suurin osa opettajista alkaa olla sosionomeja.

Kippuralla

ellei siis halua viedä toiselle puolen kaupunkia hoitoon, niin aikainen lintu madon nappaa.

tosin meidän kylässä ei ole niin justiinsa koska asukkaita on muutamia tuhansia, mutta silti mielummin olen ajoissa liikenteessä tässä asiassa. ajokortittomuus ei paljoa valinnanvaraa hoitoo anna

Tommi K
Isyyspakkaus

Jätin jo lähimmän päiväkodin johtajalle viestin vastaajaan :D Täytyy soitella ensi viikolla uudelleen ja sopia tutustumiskäynti.

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse olen lastenohjaaja ja opintojen aikana moneen kertaan itsekin kuullut, että nimitys lastentarha on jäänyt pois jo vuosikymmeniä sitten, mutta puhekielessähän se elää kuitenkin yhä. Minustakin päiväkoti kuulostaa paljon paremmalta. :)

Kommentoi