Throwback Thursday - Lapsen kamerasta löytynyttä

Isyyspakkaus

Kun purin tytölle annetun vanhan puhelimen kamerasta kuvia isovanhemmista, sieltä löytyi paljon muutakin.

Isi keräämässä nokkosia pari viikkoa sitten.

Äiti lukemassa lehteä samoihin aikoihin.

Ostosreissu Hakaniemen kauppahalliin.

Pii Poon näyteikkuna.

Samasta liikkeestä lahjaksi ostettu Lego-paketti.

Sitten tuleekin varsinainen throwback, sillä ajassa hypätään taaksepäin viime kesään. Talven aikana tyttö ei näytä ottaneen yhtään kuvaa puhelimella.

Kahvila Siilin brunssi (joka on muuten taas palannut).

Mummilan Kaisa-kissa.

Naantalin Muumimaailma.

Smakbyn Ahvenanmaalla.

Kvarnbo Gästhem.

Kastelholma.

Isi ja äiti Ahvenanmaan-lautalla.

Osteria Ovo Turussa (lopettanut harmi kyllä jo toimintansa).

Kylläpä on hauska katsella näitä kuvia, ja hän nauttii myös kovasti itse niiden selaamisesta puhelimen näytöllä. Pitäisi kannustaa tyttöä ottamaan enemmänkin kuvia puhelimella. Ja muistaa pitää akku ladattuna.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Rouva on kyllä niin kaunis!

Tommi K
Isyyspakkaus

Rouva näyttää häkeltyneeltä luettuaan tämän kommentin :) Kiitos hänen puolestaan!

mmiu (Ei varmistettu)

Hassua, kun "ennen vanhaan" valokuvia otettiin oletusarvoisesti vaakasuuntaisesti, mutta nyt kun kuvataan pääsääntöisesti kännyköillä, kuvia otetaan pystyyn. Toisaalta tuo neliöformaattihan on vielä vanhempi - filmistä vain rajattiin kuvat suorakulmioiksi usein.

Tommi K
Isyyspakkaus

Se on totta, ja siihen yksi syy oli varmasti se, että kuvat oli tapana teettää paperille, ja monet kansiot oli suunniteltu oikeastaan vain 10 x 15 cm vaakakuvia varten.

Mä olen oppinut jo kauan sitten kuvaaman kuvat pystyyn - johtuu varmaan siitä, että Rouva on työskennellyt niin pitkään aikakauslehtien parissa, ja siellä kuvat ovat lähtökohtaisesti pystykuvia. Tietokoneen ruudulla katselisin kyllä usein mieluummin vaakakuvia, sillä ruudulle mahtuu niin paljon enemmän ja isommalla, mutta blogissa taas pystykuvat toimivat samasta syystä paremmin.

Torey
Näissä neliöissä

Meidän esikoinen sai mun vanhan digikameran käyttöönsä tossa reilu vuosi sitten. Sieltä kun on selattu kuvia ja siirretty tietokoneelle on hauskaa ollut huomata kuinka siellä oikeasti on hyvi kuvia ihmisistä. Ja näynpä minäkin kerrankin kuvissa kun en ole aina kameran takana itse. :P

Tommi K
Isyyspakkaus

Mä olen huomannut, että tämä puhelinkameran käyttöliittymä on pienelle jotenkin helpompi kuin sellaisen pokkarin. Ja nyt myös huomaa, että jopa 5 vuotta (?) vanhan iPhonen kuvat ovat parempia kuin 10 vuotta vanhan pikku-Ixuksen...

Torey
Näissä neliöissä

Mulla on tollane pieni tosi vanha. Puhelimen kamerat on menny aikoja sitten ohi sen, muttei se pientä haittaa. Neiti myös mun puhelimella välillä nappailee ihan loisto-otoksia. Joskus niin etten oo tienny asiasta ja sitten saa hyvät naurut kun selaa omaa puhelinta! :D

annifitness
AnniFitness

Ihan herkistyin näitä katsellessa! :') maailmaa on kuvattu totuttua metrin matalammalta, ne ovat täynnä vauhtia ja temmellystä ja ennen kaikkea paljon hellyyttä.

Mihinköhän voisi tehdä tämmöisen näyttelyn lasten ottamista arkivalokuvista?

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiasmasta varmaan kannattaa lähteä ;)

Enfant Terrible

Voi kun näistä kuvista tuli niin hyvälle mielelle <3 ja komppaan ensimmäistä kommentoijaa, sinulla on kyllä niin kaunis Rouva! Hänestä tulee heti jotenkin... lämmis fiilis. Ja halattava! 

Varpu K (Ei varmistettu)

wau! Suurinta osaa kuvista vois helposti luulla aikuisen amatöörikuvaajan otoksiksi.

Eniten kuvissa pistää silmään kyllä sinun ja Rouvan poikkeuksellisen iloiset, ylpeät ja huolettomat ilmeet.

Kommentoi