Töistä ja niihin paluusta

Isyyspakkaus

Kerroin aiemmin, että palaan töihin elokuun puolivälissä ja että tytölle on haettu hoitopaikkaa elokuun alusta alkaen. Se päivä on tänään.

Minulta on kysytty useammin, millaista hoitovapaalla on ollut ja että kannattiko jäädä. Tähän olen vastannut, että ehdottomasti kannatti, enkä vaihtaisi mihinkään näitä kuutta kuukautta, jotka olen viettänyt kotona.

Voisin jopa sanoa, että ne ovat olleet aikuiselämäni parhaat.

Tärkeintä on tietysti se, että olen saanut viettää aikaa tyttäreni kanssa ja tutustua häneen aivan eri tavalla kuin se olisi ollut mahdollista, jos olisin ollut töissä. On mahtavaa huomata, että tytölle ei ole väliä, kumpi vanhemmista syöttää, vie potalle tai laittaa nukkumaan. Välillä tosin vaikuttaa, että pienestä on nyt tullut enemmän isin tyttö, mutta kyllä hän tulee vastaan riemua kiljahdellen aina, kun äiti tulee kotiin töistä.

Olen myös ehtinyt matkailla kotimaassa ja ulkomailla, nähdä kavereita ja sukulaisia ja nauttia koko perheen kanssa upeimmasta kesästä miesmuistiin. Olen nukkunut pisimmät yöunet sitten lukioaikojen, lukenut muutaman kirjan, katsonut televisiota, tehnyt ruokaa, käynyt ravintoloissa ja löytänyt aikaa myös kuntoiluun. Ja kirjoittanut tietysti aktiivisesti blogia.

Edessä onkin aivan uusi tilanne, jossa kaikkeen tähän ei olekaan enää aikaa, ja tyttökin viettää arkensa jonkun muun kanssa. Meidän pieni.

Joku kyseli minulta jo aiemmin, miksi en olisi sitten kotona pidempään, jos se on taloudellisesti mahdollista. Samaa pohdin itsekin.

Silloin joskus, kun tätä vapaata suunnittelin, noin puoli vuotta tuntui sopivalta jaksolta olla pois töistä ja elokuun alku sopivalta ajalta aloittaa päiväkodissa. Viihdyin kuitenkin kotona niin hyvin, että aloin harkita, olisiko sittenkin mahdollista olla kotona pidempään. Tein laskelmat loppuvuoden menoista ja tuloista ja ilmoitin työnantajalleni kesäkuussa, että jatkan hoitovapaatani vuoden loppuun. Se ei kuitenkaan ollut aivan koko totuus.

Samalla kävin toisenlaista pohdintaa: palaisinko lainkaan töihin siihen paikkaan, josta jäin hoitovapaalle?

Olin nimittäin jo toukokuussa päivittänyt CV:ni ja lähettänyt työhakemuksen firmaan, josta olen ollut kiinnostunut pidempään, ja hakuprosessi oli kesken. Tein päätöksen, että jos saan hakemani paikan, palaan työelämään syksyllä ja jos en saa, saan viettää muutaman kuukauden pidempään kotona tytön kanssa. Win-win.

Arvannet lopputuloksen.

Hitaan alun jälkeen asiat etenivät nopeasti: vastasin ensin sähköpostitse lisätietopyyntöön, sitten osallistuin videohaastatteluun ja juhannusperjantaina sain seuraavalle viikolle kutsun haastatteluun yrityksen tiloissa. Se meni ilmeisen hyvin, sillä heti seuraavana päivänä haastattelun jälkeen sain työtarjouksen, jonka hyväksyin. Irtisanouduin heinäkuun alussa.

Vanhalle työpaikalle terveisiä: It's not you, it's me. Kun on tehnyt kolmetoista vuotta konsultointihommia ja viihtynyt yli seitsemän vuotta yhdellä työnantajalla, on aika katsella, minkä väristä ruoho on pöydän toisella puolella.

Uusi työnantajani toivoi, että voisin aloittaa viimeistään syyskuun alussa. Päätimmekin lykätä töihin paluutani ja tytön hoitoon vientiä kolmella viikolla ja pitää Rouvan kanssa vielä viikon verran yhteistä lomaa.

Tyttö ei siis mennytkään tänään päiväkotiin, ja ensi viikolla minä en mene töihin vaan koko perheen kanssa yllätysmatkalle Italiaan! Matka on yllätys monellakin tavalla, sillä tähän mennessä on ostettu vain lennot Roomaan ja varattu vuokra-auto viikoksi.

Kesä siis jatkuu vielä neljän viikon ajan, toivottavasti myös ilmojen puolesta.

Kuvat anoppilasta sunnuntailta. Rouva kerää yrttejä, ja tytön eno on käynyt poimimassa metsävadelmia.

Kommentit

Luru
Changes

Ohoh, mahtavaa! Onnittelut uudesta työpaikasta! Pakko sanoa, että loman jälkeen nyt toista työviikkoa aloitellessa tunnen aikamoista kateutta noista teidän suunnitelmista - Italian reissustakin kun on haaveiltu siitä asti kun sieltä viimeksi lähdettiin! Mutta onneksi se haave toteutunee meilläkin sitten syksyllä 2014, joten toivottelen teille oikein mahtavaa reissua ja rentoa loppulomaa!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Oli kätevää, kun Rouva oli ajatellut pitää sen viikon joka tapauksessa vapaata, jotta tytölle ei tulisi vielä niin pitkät hoitopäivät.

Italia on ihana. Edellisestä kerrasta onkin jo useampi vuosi. Silloin ajeltiin Milanosta Venetsiaan, Bolognaan, Firenzeen, Pisaan, Korsikalle (Ranskaa), San Gimignanoon, Orvietoon ja Roomaan.

annemi

Onnea uuteen työhön ja ihanaa lomaa! :) 

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos!

MariK (Ei varmistettu)

Wau! Onnea uuteen duuniin! Tuletko kertomaan tarkemmin työstäsi vai pysyykö se salaisuutena? Hauskaa yllätyslomaa!! :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Uusi työ on Roviolla. Menen vetämään heidän tietojärjestelmien kehitysprojektejaan.

Eipä siinä mitään salaista ole, asia on kuitenkin aika helposti selvitettävissä internetistä, kunhan päivitän LinkedInin :) Koulutukseltani olen tietojärjestelmiin erikoistunut ekonomi.

En ole kirjoitellut työhommista blogiin, sillä en kuitenkaan pidä blogia työroolissa, ja konsulttihommissa asiakasprojektit ovat olleet salaisia. Katsellaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

Haven

Onnea! Mahtavaa lomamatkaa!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos, kiitos!

Mindeka
Ma-material Girl

Miten hienoa! Onnea sinulle uuteen työhön, mutta myös muulle perheelle, kun asiat järjestyivät noin hienosti! Miten ihana tapa lopettaa hoitovapaa: Italia -JA aloittaa uusi työ. Olen vähän kade!

:D

Tommi K
Isyyspakkaus

Heh :) Kyllä mä itsekin täällä myhäilen kaikelle, ja kun tuo työhomma ratkesi, olin kyllä hyppiä seinille. Sillai hyvällä tavalla :D Vielä jos hoitopaikkaprobleemi ratkeaisi kolmessa viikossa...

Hosuli
Hömppäblogi

No asiathan järjestyivät sitten aivan loistavasti! Rohkeudesta pisteet. Onnea uuteen työhön ja hauskaa Italiaa!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos, sitä siinä tarvittiin. Ehkä palaan vielä tähän teemaan toisessa postauksessa joskus myöhemmin.

phocahispida

Hauskaa reissua ja mielenkiintoisia uusia työkuvioita!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos!

Piipo79

Onnea uusiin haasteisiin. Monessa mielessä, päiväkotiarki ja uusi työ!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! On kyllä niin paljon jännitettävää :)

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Onnea uuteen työpaikkaan! Hienoa että asia ratkesi noin ja saatte vielä vähän pidennettyä perheen yhteistä lomaa :)

Mäkin kirjoittelin juuri samasta aiheesta, virallinen/lopullinen töihinpaluu koittaa nimittäin syyskuun alussa. Toisaalta en haluaisi vielä lähteä takaisin töihin, mutta toisaalta vuoden loppuun asti meillä on paras mahdollinen hoitokuvio: teen nelipäiväistä työviikkoa ja anoppi tulee meille hoitamaan lasta! (mulla on oikeasti tosi kiva anoppi.)

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Kuulostaa kyllä tosi kivalta ratkaisulta tuo, että anoppi tulee hoitamaan. Harmi että meidän molempien vanhemmat asuvat sen verran kaukana, etteivät he voi osallistua lapsen hoitamiseen arjessa.

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Meilläkin on välimatkaa sen verran, että anoppi muuttaa viikoiksi aina meille asumaan (minkä takia on tärkeää että se anoppi on kiva!). Hän otti vuorotteluvapaata ihan tätä varten, olen niin onnekas!

äityli (Ei varmistettu)

Onnea uudesta työstä! Ja ihanaa, että saatte perheen kanssa lomailla vielä hetken.

Näin kotihoidontuella olevana äitinä sitä väkisinkin miettii, että olisiko lopputulos ollut sama, jos tuommoista huipputyötä olisi ollut hakemassa hoitovapaalla oleva äiti, isän sijaan? Miksiköhän se usein kuitenkin on niin, että isille lapsen saanti on plussaa työelmässä, kun se äideille on vain rasite.. Ehkä tämä on nyt räikeä yleistys, mutta kun kuuntelee tuttavien kokemuksia työnhausta hoitovapaalta, niin se se äideille kovin helppo rasti ole.

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos! Niin, voihan se olla, että toiset rekrytoivat esimiehet ajattelevat, että se on automaattisesti äiti, joka on poissa töistä esimerkiksi, kun lapsi sairastuu.

En kyllä tiedä, sainko mä mitään lisäpisteitä siitä, että mulla on lapsi tai että olen ollut hoitovapaalla, mutta kai se on ihan mahdollista. Haluaisin myös uskoa, että yhtä pätevä ja samalla kokemuksella varustettu nainen/äiti olisi voinut saada tämän paikan aivan yhtä hyvin. Pitänee joskus udella, oliko paikkaan naishakijoita.

Mutta sitten on sekin puoli, että mun hoitovapaani oli toki aika lyhyt. Puoli vuotta on aika, jossa ei varsinaisesti ehdi unohtaa mitään eikä osaaminen vanhene. Jos hoitovapaata kestää kolme tai vaikka viisi vuotta, tilanne voi olla toinen. 

Vieras1 (Ei varmistettu)

Onnea, tosi kiva juttu kaiken kaikkiaan!

Tommi K
Isyyspakkaus

Kiitos!

Eeka (Ei varmistettu)

Voi miten kaunis lapsi hän on <3

Kommentoi