Tosi nopeat suklaakeksit
Mitä tarjota yllätysvieraalle keskellä arkea? No tietysti juuri paistettuja suklaakeksejä! Kysymys on vain siitä, milloin taikinan tekee.
Rouva oli raskauden loppuvaiheessa niin hyvässä kunnossa, että päätti tehdä pakastimeen syötävää, jotta siitä ei tarvitse huolehtia synnytyssairaalasta kotiutumisen jälkeen. Pakastimeen päätyi muuan muassa iso suklaakeksitaikina, joka oli kääritty valmiiksi pötköiksi leivinipaperin sisään.
Taikinapötkö sulaa nopeasti, ja siitä on helppo leikata sopivan kokoisia paloja pellille. Taikinaklönttien muodosta ei tarvitse edes välittää, sille ne sulavat ja litistyvät uunissa juuri sopivan epämääräisen pyöreiksi.
Suklaakeksit
Ainekset
- 175 g voita
- 2 dl ruokosokeria
- ripaus suolaa
- 2 kananmunaa
- 250 g tummaa tai leivontasuklaata
- 2 3/4 dl vehnäjauhoja
Valmistaminen
- Vaahdota voi ja sokeri ja lisää suola
- Lisää kananmunat yksitellen
- Hienonna suklaa isolla kokkiveitsellä leikkuulaudan päällä karkeaksi rouheeksi ja lisää rouhe taikinan sekaan
- Lisää lopuksi jauhot
- Tee taikinasta kaksi karkkimaista pötköä leivinpaperin sisään ja nosta ne jääkaappiin tunniksi
- Viipaloi jähmettyneet pötköt noin 1,5 cm:n kokoisiksi paloiksi ja asettele palat uunipellille leivinpaperin päälle
- Paista keksejä 180 asteessa noin 12 minuuttia.
Voit siis tehdä taikinaa myös 2-3 kertaisen määrän ja nostaa leivinpaperipötköt jääkaapin sijaan pakastimeen odottamaan sopivia vieraita. Tai ihan vaan sitä ankeaa arki-iltaa, jolloin suklaakeksit ja maito ovat juuri sitä, mitä tarvitset.