Trendi haastaa: Seuraava ruokailmiö (olisipa se okonomiyaki)

Isyyspakkaus

Voi Trendi-lehti, kun taas heitit haasteen, johon on pakko osallistua. Kysyit: "Minkä ruokailmiön haluaisit saapuvan Suomeen?"

Ensin ajattelin jälleen kerran narista siitä, miten Suomessa brunssit ovat liian usein määrä-ennen-laatua-buffetmössöä, ja toivoisin (tässä se taas tulee) enemmän New Yorkin kaltaisia brunssipaikkoja, joissa tarjolla on edullisia à l carte -annoksia brunssihengessä: Eggs Benedict, Shrimp and Grits, Shakshuka, Croque-madame...

Mutta sitten mieleen palasi yksi ruokakokemus, jota ei tietääkseni voi kokea missään muodossa Suomessa. Se on okonomiyaki: japanilainen munakas tai japanilainen pizza.

Kuvat ovat Lontoosta, Abeno Too -nimisestä okonomiyaki-ravintolasta vuodelta 2008.

Wikipedia kertoo, että:

"Okonomiyakin keskeisiä aineksia ovat vehnäjauho, raastettu jamssi, kananmuna ja silputtu kaali. Nesteenä on vesi tai dashi-liemi, joka on valmistettu keittämällä merilevästä ja kalasta. Lisäksi okonomiyakissa voi olla monenlaista lihaa, äyriäisiä, vihanneksia ja juustoja. Koostumuksensa takia sitä usein verrataan länsimaisiin munakkaisiin ja pizzoihin, ja joskus sitä nimitetäänkin japanilaiseksi pizzaksi."

Päällä on myös majoneesia, okonomiyaki-kastiketta ja kuivattuja kalahiutaleita, jotka väreilevät ja liikkuvat ruoan lämmössä. Ruoka saatetaan myös valmistaa asiakkaan nenän edessä kuumalla paistolevyllä, mikä on aina yhtä kiehtovaa.

Toivoisin todella, että tämä herkku jalkautuisi myös Suomeen ja siitä tulisi samanlainen ilmiö kuin sushista. Minusta ainakin tulisi vakioasiakas, jos tällaisen saisi Helsinkiin.

Kommentit

Nata - White Trash Disease

joo ja muutenkin japanilaiset raflat voisivat tulla suomeen! sushia ei lasketa ;D

Japanissa okonomiyaki-ravintoloissa saa yleensä eteensä kulhon raakaa okonomiyaki-taikinaa, joka paistetaan itse pöydän keskellä olevalla levyllä. Samoissa ravintoloissa on joskus tarjolla muutakin itse paistettavaa ruokaa (esim. yakisoba), mutta monet ravintolat ovat erikoistuneet vain okonomiyakiin. Yksi mieleenpainuvimmista kokemuksista Tokion-matkallani oli se, kun paikallinen tuttava vei minut sellaiseen vähän piilossa kellarissa olevaan hämärään okonomiayaki-ravintolaan syömään. Kotona olen onnistunut tekemään myös aika hyvää okonomiyakia.

Maj77 (Ei varmistettu)

Tällä viikolla kävin pitkästä aikaa Helsingissä ja kävin Tokyokanista Annankadulla ostamassa okonomiyaki-jauhetta muutaman pussin ja tänään tuota syötiin meillä lounaaksi. Helppoa ja hyvää.

Todellaupea Layra
Mad & Fab

Tampereen Marusekista saa, tai ainakin on saanut (en ole käynyt hetkeen)! Plus muita japskiruokia myös, muutakin kun sushia. Mutta ei olisi silti mitään sitä vastaan, että useammasta paikasta saisi usean tyylisiä okonomiyakia. :P

Kommentoi