Tukka vs. Tommi: 1 - 0

Isyyspakkaus

Rouva tarvitsi viime perjantaiksi juhlakampauksen. Eräänä päivänä hän keksi, että minähän voisin tehdä hänelle jonkin lettisysteemin, kun kerran letitän tytönkin tukkaa niin taitavasti.

Kokeilin Rouvan tukan letittämistä alkuviikosta, mutta lopputulos oli kamala. Tukkaa oli yksinkertaisesti liikaa minun taidoilleni, ja totesin tehtävän mahdottomaksi oppia tällä aikataululla.

Rouva kävi lopulta hakemassa kampauksensa Luomus Hairista, jonka hän tiesi tekevän upeita hieman boheemeja lettikampauksia. Ja tällainen siitä sitten tuli. Wau!

Kuva: Sini Kuha

Ja juu, vaikka päätinkin opetella letittämään tytön tukkaa, siitä on vielä matkaa tämän hiusmassan kesyttämiseen. Kampauksen sisällä ei siis ole mitään pientä eläintä, vaan kaikki on omaa tukkaa. 

Tänään, kun Rouva purki kampaustaan, tutkin tietysti lettikampauksen arkkitehtuuria, ja havaitsin asioita.

Ensinnäkin kun Rouva pitää tavallisesti tukkaansa nutturalla, jää huomaamatta, että hän päässään on hiuksia karkeasti arvioituna kolme kertaa niin paljon kuin tavallisella ihmisellä.

Kampaus oli koottu useammasta neljäosaisesta ja kalanruotoletistä sekä kahdesta kierteelle pyöritetystä paksusta hiusboasta.

Suurin yllätys oli, että kampauksessa ei ollut yhtään ranskalaista lettiä. (Vai olisikohan pään päältä lähteneen kolmiosaisen palmikon alku ollut sellainen..?)

"Kun syöt hyvin, niin sinullekin tulee yhtä paksu tukka kuin äidille", kerroimme tytölle.

Nyt palaan jälleen tuon pienemmän tukkalaitteen pariin ja alan kokeilemaan Matti Airolan Isin ja tyttöjen lettikirjan ohjeita. Niissäkin taitaa olla aivan tarpeeksi haastetta näin alkuun.

Ja ehkä pääsen jollekin letityskurssille jonain päivänä. Hiusmalli ainakin löytyy omasta takaa.

Kommentit

Hanna R.

"Kampauksen sisällä ei siis ole mitään pientä eläintä, vaan kaikki on omaa tukkaa."

:D 

Tommi K
Isyyspakkaus

Hih :)

Hanna R.

Nyt kun katson tätä Imperiumin vastaiskua, niin tulee mieleen, että Rouvan hiuksiin saisi helposti Prinsessa Leia -mallisen korvapuustikampauksen. Materiaalia ainakin olisi riittävästi! 

Tommi K
Isyyspakkaus

Rouva ei taida vaan a) tietää mistä on kyse b) arvostaa ko. kampausta tarpeeksi.

Upea kampaus. Tuon kun luot, voit vaihtaa alaa :). 

Tommi K
Isyyspakkaus

No juu, ammattilainenkin oli vääntänyt tuota korvapuustia puolitoista tuntia... Jos nyt saisi ihan vaikka sellaisen perusletin alkuun. Ja kalanruotoletin.

Piipo79

Tuo päällimmäinen letti näyttää näin kuvan perusteella ranskalaiselle johon on otettu hiuksia alakautta eikä päältä. Onko se nimi sitten hollantilainen. Ihana kampaus on kyllä! Vähän on sulle haastetta!

Tommi K
Isyyspakkaus

Ehkä, ehkä. En oikein erota näitä palmikoita toisistaan...

Mustakin se näyttää hollantilaiselta - siis sitä, mitä sulle Tommi kerran instagramissa ehdotin tytön tukkaan :) Käytän usein omassa lirutukassani ja myös kolmevuotiaan silloin harvoin, kun saan luvan levitykseen... Hiukset pitäisi saada aina pitää auki ja samalla tietysti kasvattaa prinsessamittoihin, argh. Rouvalla on kyllä kadehdittava hiustenpaksuus!

Vierailija (Ei varmistettu)

No voihan. Olen ollut niiiiin kateellinen hienoista leteistä, joita teet tytölle, enkä itse saa tehtyä omalleni mitään poninhäntää kummempaa, vaikka yritän. Mutta tässähän selitys, kun meidänkin tytöllä tukkaa riittää: pitkää, paksua ja kihartuvaa. Pitäisi olla ammattilainen tai sitten äiti kurssille. :)

Piipo79

Rohkeasti vaan kokeilemaan. Kuulostaa juuri unelmaletitettävälle! Itse letittelen muiden lasten tukkia aina kun tarjoutuu mahdollisuus, päiväkodissa, vierailulla, ennen tanssitunnin alkua jne. Ja tuollainen kihara tukka on aivan paras kehittää kun ei liu'u niin paljon! Youtube-videot esiin ja letitykseen ;)

Tommi K
Isyyspakkaus

Tytön kanssa on kyllä siten hyvä harjoitella, että tukkaa tulee lisää hyvin maltillisesti, joten taidot ehtivät myös parantua samassa suhteessa :)

TaijaE (Ei varmistettu)

Vau, vaimollasi on kyllä tosiaankin kadehdittavan paksut hiukset ja kampauskin on upea! Olisipa kiva vielä nähdä Rouvan look edestäpäin mekkoineen kaikkineen :)

Tommi K
Isyyspakkaus

Tsekkaapas kuva tuolla Rouvan Instagramissa: https://instagram.com/p/8V4ChVp4pH/?taken-by=satu_koivisto

TheVillis (Ei varmistettu)

Aaah mitkä hiukset!!! Olen kyllä katsellut Rouvan paksuja hiuksia kaiken aikaa (kateellisena) ja ajatellut, että hän on turhan vaatimaton niiden suhteen. Saisi enemmänkin näyttää, että niitä muuten on ja paljon!
Kampaus on todella upea, ammattilainen on tehnyt niitä paaaljon ja oppinut, mutta kyllä sinustakin mestari tulee, harjoitusta vaan lisää1

Hepsansuu (Ei varmistettu)

No nyt kyllä. Pian on jono Isyyspakkauksen rouvafaneja oven takana. Pakko linkittää Zohaniin:

https://www.youtube.com/watch?v=kQy7iNxFeFs

;D

Kommentoi