Tulipaloja, muistilistoja ja musiikkia

Isyyspakkaus

Näin tämä aina menee. Juuri kun pitäisi valmistautua lomaan tai muuhun pidempään poissaoloon ja saada työpöytä tyhjäksi, kaikki mahdollinen tekeminen kasautuu samaan läjään: Akuutti projektikriisi, pari muuta tulipaloa sammuteltavana, vuoden suoritusarviot tekemättä ja maailman työläin CV täytettävä johonkin tarjoukseen. Ja sitten vielä remontin viimeistely, kodin valmistelu vauvaa varten ja koiran eturauhastulehdus. Lisäksi yhden bändin keikkasetin suunnittelu ja treenaaminen ja toisen bändin ensimmäinen mahdollisuus treenata yhdessä sitten joulukuun.

Niin, ja se synnytys. "Et sitten tule yhtään etuajassa", sanoin vatsalle, "muuten lähettelen sähköposteja vielä supistusten välissä". Rouva ei pitänyt tätä yhtään hauskana.

Isällä pitäisi olla samalla tavalla hyvissä ajoin ennen laskettua aikaa alkava isyysloma. On jännittävää samaan aikaan sekä sopia kokouksia muiden kanssa, että yrittää pitää kalenteri tyhjänä. Kollegat ja asiakkaat esittävät kyllä ymmärtävänsä, mutta kyllä heitä varmasti ottaa päähän, kun vastaan jokaiseen kalenterikutsuun tentativena ja selittelen hymiön kanssa, että "katsotaan sitten".

Kun on paljon muistettavaa, on tehtävä muistilistoja. Tässä niistä muutama:

Osta

 • [X] Koiran ruoat hoitoa varten
 • [   ] Tuoreita hedelmiä laitokselle: ananasta, banaania ja päärynää (edelliset jo syöty)

Koiran hoitokassiin

 • [   ] Koiran ruoat
 • [   ] Koiran pyyhe
 • [   ] Koiran lääkkeet
 • [   ] Vuohenjuustoa, jonka sisään lääkkeet piilotetaan (oikeasti)
 • [   ] Pallo
 • [   ] Kuivattua poron maksaa ja kanapaloja
 • [   ] Koiran sadetakki
 • [   ] Peitto

Synnytyslaitokselle

 • [   ] Ananas (ja muut hedelmät)
 • [   ] Samppanja
 • [   ] Mansikkamehua
 • [X] Vauvan kotiutumisvaatteet
 • [X] Vauvan kantoliina
 • [   ] Äidin kotiutumisvaatteet
 • [   ] Kamera
 • [   ] Toinen objektiivi
 • [   ] Kameran akku ja laturi
 • [   ] Jotain luettavaa
 • [   ] Rahapussi
 • [   ] Puhelimen hands free
 • [   ] Puhelimen laturi
 • [   ] Rouvan puhelimen laturi
 • [   ] Rouvan hiusharja ja voiteet
 • [   ] Hammasharjat
 • [   ] Rouvan shampoo ja hoitoaine
 • [   ] MacBook
 • [   ] MacBookin virtajohto

Jos saadaan perhehuone

 • [   ] Omat hiusvälineeni
 • [   ] Yöpuku

Mitä tästä puuttuu? Kirjepaperi ja postimerkit on jätetty tarkoituksella pois listalta.

Musiikki on myös kysymysmerkki. Haikaranpesään voisi viedä omat CD:t mukanaan, mutta olisiko se sitten mukavaa vai enemmänkin outoa ponnistaa vaikkapa Madonnan tai Ane Brunin tahdissa? Rouva haluaisi itse asiassa kuulla Emma Salokoskea, mutta voiko käydä niin, että kyseinen levy liittyy sen jälkeen aina niin vahvasti synnytykseen, että sen kuuntelemisesta tulee tabu?

Ehkä pitäisi valita yllättäen jokin Rouvan inhokki. Jospa lapsi putkahtaisikin nopeammin maailmaan sen raivon voimasta, jonka kaiuttimista kajahtava Mariah Carey saisi aikaan.

Kommentit

Äitini assosioi kuulemma vahvasti Laura Braniganin Self control -biisin mun synnytykseen - oli kova hitti tuolloin, eikä ilmeisestikään aiheuta huonoja muistoja, koskas tuntuu muistelevan ihan lempeästi.

äiskä86 (Ei varmistettu)

Meillä soi pojan syntyessä Radio Rock,mutta biisiä en muista siltä hetkeltä kun poika syntyi.. (jostain kumman syystä en ehtinyt musiikkiin keskittyä) :D Ps. Miks kantoliina mukaan synnytyslaitokselle? :)

Mindeka
Ma-material Girl

Lisäisin listaan vaikkapa suklaata tai joitain keksejä, joista oikeasti saa sokerit kohdilleen synnytyksen jälkeen -Sinä ja Rouva.

Me saimme perhehuoneen ja katselimme läppärillä Rakkautta ja Rimakauhua- maratonia, koska vauvahan oikeasti vain nukkuu (ja syö).

Oliko listassa hiusharja ja muut hygieniavälineet? Hammasharja, dödö jne.

Itsekin pohdin tätä samaa listaa palstallani aikoinaan, mutten siltikään millään muista, miksi listallani on maitohappobakteereja?

Minuskis (Ei varmistettu)

Kantoliina, upeaa! Kahta lasta vuoden ikään ja ylikin kantaneena tuo kohta listassa ilahdutti suuresti. Suosittelen kuivaharjoittelemaan kotona ja lykkäämään pienen äidin tai isän liinakyytiin heti, kun vain mahdollista. Näin siitä tulee luonteva osa kaikkien elämää, vanhemmat saavat kädet vapaiksi ja vauvalle tulee turvallinen olo. Meidän kakkonen oli kuusituntinen ekan kerran liinaan päästyään ja sairaalassa kätilöt ihastelivat, miten tyytyväinen ja hyvin syövä tapaus poitsu oli. Auttaa muuten myös maitoa nousemaan nopeammin.

Tsemppiä viimeisiin päiviin!

Kristaliina
Puutalobaby

On varmasti ihanaa, kun on kaikkea omaa mukana - mutta toivottavasti laukunpakkausstressiä lievittää muistutus, että lapsi syntyy ihan hienosti, vaikka mukana ei olisi MITÄÄN.

Mulla ei pikalähdön vuoksi ollut edes vaatteita päälläni (kirjaimellisesti) Kättärille saapuessani, eikä yhtään tavaraa ollut ikävä. Ambulanssiin otin hätäpäissäni mukaan äitiyskortin ja kameran. (mutta en siis vaatteita :D) 

Mies haki seuraavana päivänä tohvelit (siellä ei ollut) ja ennen kotiutumista minulle farkut, paidan ja kengät sekä vauvalle turvakaukalon. Vauvan kotiutumisvaatteetkin lainattiin Kättäriltä, kun omat vaatehankinnat olivat vielä pesemättömiä ja keskoselle liian isoja.

Tietysti aina varmaan parempi, jos on valmistautunut. Mutta ehkä voisi lohduttaa se, että ilman tavaraakin pärjää!

Mindeka
Ma-material Girl

Ja melkeinpä kaikkea saa sairaalasta.

Mauahtavaa

Me ramppailtiin puolestaan niin usein laitoksen ja kodin väliä (ok, Mies ramppasi, ja kävi välillä töissäkin), että vaikka mitään en ottanut mukaan, hyvin tulin toimeen. Ongelmaksi muodostui lähinnä se, että ekan lapsen kanssa ei muistettu ottaa laukkua poislähtötilanteeseen, joten tipottain tulleet tavarat oli hankala roudata kotiin.

Itse lisäisin listaan imetysliivit ja liivinsuojukset (Vaimolle, ei sinulle).

Ananas
Ananas ja Kookos

Eväät ovat ainakin minun listassani tärkeässä osassa. Sairaalassa ollessa tuntui, ettei mikään ruoka riitä ja varsinkin kaikkea energiapitoista piti olla koko ajan huoneessa. Suosittelen evästä myös isälle! Meiltä kun kotiin palattuamme kysyttiin minkälaista sairaalassa (Haikaranpesässä) oli, niin miehen ensimmäinen vastaus oli aina että ruoka oli kamalaa. Itseäni ei tuossa vaiheessa kiinnostanut miltä ruoka maistui, kunhan sitä sai paljon, mutta isällä ilmeisesti on myös synnytyksen jälkeen jonkinlainen makuaisti tallella. :)

Tommi K
Isyyspakkaus

 

Titiu: Kiva niin päin. On kuulemma käynyt niinkin, että levy, joka oli mukana synnytyksessä on joutunut pannaan, sillä uutta äitiä alkaa itkettää sen kuuleminen.

äiskä86: Kantoliina lähtee mukaan siksi, että meillä ei ole aavistustakaan, miten sitä käytetään. Lupasivat, että se voidaan opettaa laitoksella.

Mindeka: Minä syön keksihiirenä kaikki keksit kyllä itse, eikä Rouva muutenkaan perusta niistä erityisemmin. Pähkinäsuklaa voisi olla hyvä idea. Kiitos siitä. Ja läppärille mukaan jotain hömppää.

Minuskis: Kyllä, liina tuntui jotenkin luontevalta ajatukselta. Tosin veikkaan, että isä on innokkaampi sitä käyttämään. Jää nähtäväksi.

Kristaliina: Niin, listan tekeminenhän ei tarkoita, että tavarat olisi pakattu, eli jos nyt tulisi äkkilähtö, mukaan tulisivat varmasti vain tuo kantoliina ja vauvan vaatteet, jotka ovat jo kassissa. Puolet muista asioista varmaan unohtuisivat. Neuvolakortti! Se ei tullut mieleen. Tosin Rouvan käsilaukku lähtee varmaan jotenkin automaattisesti mukaan, ja siellä se sijaitsee.

Sinite: Listalle siis Ikean sininen kassi.

Ananas: Ou nou. Olen mä kyllä monissa lounasravintoloissa syönyt ihan hyvällä ruokahalulla, ja kyllä se varmasti peruskoulun porsasvatkulin ja kanaviillokin voittaa. Voittaahan?

Liisa
Osasin!

Itse olisin halunnut käyttää synnärillä sairaalan kaapujen sijaan omia vaatteita, mutta en oikein osannut "tilata" mieheltä mitään sopivaa (minäkinhän päädyin sinne tyhjin käsin). Eli lisäisin listaanne: rouvalle imetysliivit, imetyspaita (tai imetykseen soveltuva edestä tarpeeksi syvälle avautuva paita), mukavat (haaruksesta löysät) olohousut, tohvelit. Sinulle myös verkkarit/mukava oloasu jos pääsette perhehuoneeseen.

Se neuvolakortti tosiaan tarvitaan myös. :)

Syömistarve on toki yksilöllinen, mutta itselleni ei tullut ruoka mieleenkään synnytyksen aikana. Tosin minähän olin jo valmiiksi sairaalassa kun synnytys käynnistyi ja ehdin syödä aamiaisen sekä lounaan, jonka oksensin melko pian supistusten alettua. Sitten ei tullut mieleen syödä ennen kuin seuraavana päivänä (tosin meillä synnytyksen jälkeinen aika meni vähän erikoisesti minun joutuessa leikkaussaliin ja vauvan vastasyntyneiden osastolle monitoroitavaksi.

Mindeka
Ma-material Girl

Sairaalan ruoka oli mun mielestä ihan maittavaa :)

Satuvw
Destination unknown

Musiikkia mukaan! Jotenkin oudosti aika kultaa muistot ja nyt kokonaiset 6kk jälkeenpäin tuntuu siltä että "se synnytyshän oli ihan helppo". No, ei se ollut. Mutta mukana olleesta musiikista jäi hyvät muistot. Norjassa tarjotaan kuohuvat talon puolesta, ilman alkoholia tosin. Ja tarjottimella liehui myös Norjan lippu. Varmistavat ilmeisesti sen että meidän pienestä varmasti sitten tulee kelpo-norski... 

Vierailija (Ei varmistettu)

Lisäisin listaan puhelimen laturin! Itsellä ainakin aina akku loppu kun ei pitäisi olla - eli todennäköisesti juuri silloin kun vastasyntyneestä pitäisi infota eteenpäin :)

Ananas
Ananas ja Kookos

Kyllä se ruoka varmasti kouluruuan voittaa. Ja evästäkin isä voi hakea aina lisää myöhemmin jos tarvitsee - kuten kaikkea muutakin. Ei siis tarvitse stressata, vaikka ei ehtisi pakata mitään mukaan.

Rouvalle kovasti tsemppiä loppumetreille ja tietenkin h-hetkeen!

Kommentoi