Unelmatorttu
Unelmatorttu – eli voi-sokerivaahdolla täytetty suklainen kääretorttu – on yksi niistä lapsuuteni suosikkileivonnaisista, joita ei ole tullut juurikaan maisteltua sen jälkeen, kun muutin pois kotoa. Olikin kovin hauskaa, että äitini yllätti meidät tällä herkulla isänpäivän päivällisen päätteeksi viime viikonloppuna.
Eihän sokerin, voin ja kaakaojauheen yhdistelmä voi olla muuta kuin hyvää!
Unelmatorttu
Ainekset
Pohja:
- 3 kananmunaa
- 1 kananmunan valkuainen (keltuainen käytetään täytteeseen)
- 1 1/2 dl sokeria
- 1 dl perunajauhoja
- 1/2 dl kaakaojauhetta
Täyte:
- 150 g voita
- 2 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 kananmunan keltuainen
Valmistaminen
- Vaahdota kananmunat, valkuainen ja sokeri taikinakulhossa
- Sekoita perunajauho ja kaakaojauhe keskenään ja lisää ne siivilän läpi kulhoon. Sekoita kevyesti
- Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista torttupohjaa 200 asteessa 5 – 8 minuuttia
- Kumoa pohja reilusti sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä hyvin, jottei täyte sula pohjan päälle
- Tee sitten täyte: vaahdota huoneenlämpöinen voi, tomusokeri, vaniljasokeri ja keltuainen. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi torttupohjan päälle
- Kääri torttu tiukalle rullalle ja laita se jääkaappiin noin tunniksi, jotta täyte jähmettyy ja torttu on helpompi leikata.
Nauti hyvässä seurassa kahvin kanssa.
Tai yksin, muistellen lapsuuttasi, seuranasi lasillinen kylmää maitoa.
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.